50 let.Do sedaj pa so se "30"let greli zastonj.
Folk si naj prvo konkretne izolacije naredi, potem pa grelna telesa menja.
50 let.Do sedaj pa so se "30"let greli zastonj.
Folk si naj prvo konkretne izolacije naredi, potem pa grelna telesa menja.
Cene definitivno niso šle x3 gor, tako da raje napiši koliko ti je šla poraba gor...ksz
O je***ti, danes položnica za plin in štrom 3x od običajne za ta letni čas. Dobr so to zregulirali cene. Bo treba vklopit doma regulacijo. Vsi dobijo ekstra kovter za ponoč in termo štunfe za podnevi.
(Saj vem, vsi ste že povedali kako bo, ampak zdajle končno na lastni riti občutim efekt podražitev. In mi ni všeč.)
Prva polovica meseca je bila izredno topla in je vsaj pri meni poraba bistveno manjša kot lani tak čas. Bo pa zdaj druga polovica malo bolj zanimiva, pa še cene elektrike so mislim da šle z novim letom gor, tako da bomo videli kako bo.januar bo speklo
20% boš mel gor pa obračaš kak češ, pa vreme gor ali dol če pa še zima stisne zadnjih 10 dni, bo pa šlo proti 30% .... račun mislim.Prva polovica meseca je bila izredno topla in je vsaj pri meni poraba bistveno manjša kot lani tak čas. Bo pa zdaj druga polovica malo bolj zanimiva, pa še cene elektrike so mislim da šle z novim letom gor, tako da bomo videli kako bo.
Še enkrat - cene niso šle x3 gor. Pa še davek je šel dol efektivno za 10% - ta del je sicer v veljavi že nekaj mesecev.Mi smo bili na dumpinških cenah Energije plus do decembra. Zdaj smo na regulirani ceni kot vsi ostali. In je boleče. Grem pa še pogledat porabo, ker smo decembra bili dost doma (covid, bolniške, prazniki...)
Sem ze dobil odgovorA se kdo od kmetov placuje elektriko vec kot je zajamcena cena s strani drzave?
Zadnjic debata z znancem in ugotoviva da plačuje več. Petrol, ddv zavezanec.
Pred dnevi mi pride v roke poloznica drustva, enaka cena kot pri kmetu. Elektroenergija ni zavezanec za ddv
Wtf?
Subvencije za lesne pelete
9. decembra je bil sprejet Zakon o nujnem posredovanju za obravnavo visokih cen energije, ki centru za podpore nalaga izplačevanje subvencij za nakup lesnih peletov. Trenutno pridobitev subvencij še ni mogoča, saj še niso bili sprejeti ustrezni podzakonski predpisi. Po sprejetju podzakonskih predpisov bodo znana tudi nadaljnja navodila (način izplačila, podrobnejši pogoji glede dokazil in izplačil upravičencem ipd.), ki jih bo center za podpore objavljal sproti na tej spletni strani.
Center za podpore bo po sprejemu podzakonskega predpisa omogočil oddajo vlog za pridobitev subvencije preko spletne aplikacije, in sicer:
Zakonska določila za pridobitev subvencije:
- za fizične osebe, ki razpolagajo z vgrajeno kurilno napravo na lesne pelete (upravičenci) ter
- so v obdobju med 1. 9. 2022 in 31. 12. 2022 opravile nakup peletov za ogrevanje svojega gospodinjstva.
- Upravičenec je za eno vgrajeno kurilno napravo upravičen do subvencije za nakup največ 5 ton lesnih peletov;
- Dokazila, ki jih predloži upravičenec:
- veljaven račun, izdan v obdobju 1. 9. 2022 do 31. 12. 2022,
- potrdilo o plačilu celotnega računa,
- dokazilo o vgrajeni napravi.