Ne moj prc je bil, ker sem te narobe razumel, po tej razlagi se popolnoma strinjam s tabo. Pa še to je šlo zgolj za primerjavo z mobilnim telefonom in nikakor okoli sranja po omrežju.Sporočilo v temi 'Energetska preskrba gospodinjstev' https://www.alter.si/tema/energetska-preskrba-gospodinjstev.2675799/post-3302390
Ce je ta druga runda ze bila, se pa opravicujem...
Nisi ga narobe razumel, povsem pravilno si ga razumel. Vsi bi soncnice, vetrnice, ali pa bilo kaj tretjega. Samo ne na svojem ali blizu. In cim se pojavi prilika, da bi nekje drugje, so takoj za in se zacne diskreditirati vse pomisleke tistih, ki bodo plačevali najdrazjo ceno. V kvaliteti bivanja in ostalem. In edino pravilno, da se poda tudi pomisleke, ki dostikrat niso brez veze in sele takrat se zacne iskati resitve, kot bi ze v osnovi morale biti. Prvotno bi se pa samo haralo, kot je najceneje in kot da je "vse naše".
In tvoj prc je bil pac prc v tej smeri. Da je to kao zaradi mene in mene slicnih. Ce so slicni vsi z elektriko doma OK, torej ce si odklopljen od elektroomrezja prav, drugace pa nic narobe, ce si tiho. Ker serjes po omrezju tudi ti, doprineses pa nic.
Sem bil zelo blizu (pod) kupom vetrnic v tujini. Hrup tik pod njimi je ob močnejšem vetru podoben kot zvoju jadralnega letala, če leti tikj nad tabo. Drugače še tega praktično ni. Nizkofrekvenčne vibracije sodijo v kategorijo, o kateri teče debata o "znanju" influencerjev, če so vetrnice prav postavljene. Pa mrtvega ptiča tudi nobenega nisem našel.Hrup, hrup in še enkrat hrup + nizkofrekvenčne vibracije.
Zakaj se pri Marjetici bunijo, pri Sparkasse pa ne? Marjetica je na mirnem, ni drugega hrupa v neposredni bližini. Sparkasse pa je tik ob avtocesti in se njen hrup niti ne zazna.
Tako kot ti manipuliraš lahko tudi jaz - stal sem na "plantaži" vetrnic, konkretno ob cesti pred Tarifo - pogovarjat se nisi mogel. Če se mi bo enkrat ljubilo bom poiskal posnetek s telefona.Sem bil zelo blizu (pod) kupom vetrnic v tujini. Hrup tik pod njimi je ob močnejšem vetru podoben kot zvoju jadralnega letala, če leti tikj nad tabo. Drugače še tega praktično ni. Nizkofrekvenčne vibracije sodijo v kategorijo, o kateri teče debata o "znanju" influencerjev, če so vetrnice prav postavljene. Pa mrtvega ptiča tudi nobenega nisem našel.
S temi nizkimi frekvencami bi se bilo za pozanimati kako daleč se širijo/so moteče. Verjetno se z razdaljo tudi jakost tega valovanja niža.
Sicer ne poznam a se mi zdi, da omenjajo 1,5 km oddaljenost od objektov? To bi moglo zadoščat tako glede hrupa, kot glede senčenja?
Heh, zanimivo, če je to res. Zaradi razlite nafte sigurno ni umrl še noben ptič...Pri DW pravijo, da teorije o mrtvih ptičih načrtno širijo prodajalci fosilnih goriv.
Kaj ti rabi fasada in zaprta okna v poletnem večeru ob odprtih oknih.Ne pozabite še nekaj: omenja se "pravilna" oddaljenost vetrnic od naselij, hiš,... zaradi slovenske razpršene poselitve težko najdeš lokacije, kjer bi bila vetrnica recimo en km oddaljena od vseh hiš.
Tudi če "fasada, okna,..." zadržijo hrup zunaj, ali je prav, da nekomu onemogočimo normalno rabo hiše?
Ptiči umirajo zaradi vetrnic, ta del sploh ni problem dokazati, imaš celo uradne statistike.Pri DW pravijo, da teorije o mrtvih ptičih načrtno širijo prodajalci fosilnih goriv.
Torej, okna in mačke potamanijo 1000x več ptičev kot vetrnice. Pa oken seveda ne bomo prepovedali in mačk tudi ne.Estimates of up to a million or more birds a year are killed by turbines in the US but that is far exceeded by collisions with communications towers (6.5 million); power lines, (25 million); windows (up to 1 billion); and cats (1.3 to 4.0 billion)
In ker, priznam, sem v življenju videl mogoče 20 ptičev, ki so jih mačke, in 1 ali 2, ki sta jih fasala od okna, je jasno, da pri vetrnicah nisem imel statistično opazne šanse, da bi tam kakega videl. In ga nisem, pa tudi če eni (ne ti) trdijo, da bi moral po nih gazit do kolena.Ptiči umirajo zaradi vetrnic, ta del sploh ni problem dokazati, imaš celo uradne statistike.
Vetrnica ima dva različna "vpliva" na ptiče in netopirje:
- direkten udarec: tukaj mislim da je zadeva jasna kaj je vzrok smrti
- bližnje srečanje: zaradi nenadnega padca v zračnem tlaku _lahko_ pride do poškodb pljuč in žival _lahko_ umre
Kaj je tukaj bolj zanimivo je naslednji podatek:
Torej, okna in mačke potamanijo 1000x več ptičev kot vetrnice. Pa oken seveda ne bomo prepovedali in mačk tudi ne.
Žalostno, da tale Muller "ne pozna načina, kako bi to delovalo", čeprav so takih načini znani in delujoči ...O tem skeptiki zelenega prehoda govorimo:
Zavrnili namestitev domače polnilnice: Vsi boste brez elektrike | 24ur.com
Električni avtomobili in toplotne črpalke so ključni členi zelenega energetskega prehoda. A če jih bodo uporabljali vsi, se lahko električno omrežje sesuje. Zato je treba dobaviteljem električne energije dovoliti, da preprečijo šok, menijo v Nemčiji, kjer se prehod dogaja najhitreje. Podjetja...www.24ur.com
Daj nam ti razloži načine.Žalostno, da tale Muller "ne pozna načina, kako bi to delovalo", čeprav so takih načini znani in delujoči ...