Energetska preskrba gospodinjstev

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
no, v osmih mesecih je definitivno veliko več zalaufalo in to v veliko bolj kritičnih razmerah kot so danes, in to s konstantnim nagajanjem opozicije z raznimi insceniranimi protesti

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Po protestu v Trbovljah zaradi nenormalno visokih stroškov ogrevanja...so se nekateri znašli po svoje.
Posnetek zaslona 2023-01-22 120150.png

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Povej za en odlok, ki se ga ni izvajalo zaradi protestov. In pri odlokih tudi opozicija ni imela nobene besede.

kdo govori da se kateri odlok ni izvajal? Edino pravilno da so se, vsi. Jaz bi izdal samo še odlok o brezmejnem mahanju policistov s pendreki na teh kvazi protestih in pa o uporabi gumijastih nabojev.
Jst sm reku da je tista ta slaba vlada še vedno bolje delala v veliko slabših razmerah, kot pa dela ta sedanja ki samo nekaj kvačka in obljublja in ustanavlja razna ministrstva za čungalunga. Pa čeprav so imeli v času volitev že vse pripravljeno in so baje vse točno vedeli kaj bodo naredili.

Mimogrede, a je Zlatko že prišel z dopusta v Egiptu? Še pred enim letom dni je jokcal kako je na socialni pomoči in ne more preživljati familije ker je tak lenuh, danes pa ima čudežno dovolj denarja da pelje celo familijo v puščavo. Zanimivo to, a ni? Povsem spontano.

B81

22. jul 2007
37.613
10.904
113
Glede na analizo potenciala bi s tremi 200-metrskimi vetrnimi agregati, ki naj bi vsak imel moč najmanj 3,5 megavata, letno proizvedli dobrih 28.000 megavatnih ur električne energije, kar zadošča za porabo skoraj 7000 gospodinjstev, je navedeno v razgrnjenem gradivu.

Kaj pomeni 200 metrski agregat?

pa naj okoliškim prebivalcem dajo nižje kw ure za plačat, pa se bodo hitro strinjali.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.732
113
200m je 200m visoka vetrnica - verjetno do akse + en krak.

Jaz je ne bi imel blizu pa če mi plačajo pa ves štrom zastonj dajo - probajte si en piknit naredit v bližini marjetice.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.532
113
Hrup, hrup in še enkrat hrup + nizkofrekvenčne vibracije.

Zakaj se pri Marjetici bunijo, pri Sparkasse pa ne? Marjetica je na mirnem, ni drugega hrupa v neposredni bližini. Sparkasse pa je tik ob avtocesti in se njen hrup niti ne zazna.
Se pravi, vetrnic ne, ker je hrup, sončnic ne, ker lohk zagorijo, jedrske elekrtrarne ne, ker seva in lohk eksplodira, bazne postaje mobilne telefonje ne, ker seva, hidroelektrarne ne, ker ...... ti isti ljudje bi se pa vozil in grel na štrom, imel visoke hitrosti prenosa podatkov v žepu, ni da ni. Takle je v naši Sloveniji, pa lahko obrneš kakor hočeš. Verjemi imam nešteto izkušenj s takšnimi zbori krajanov in na konc vedno pridemo do ugotovitve, da ja, sam ne pri nas.

Vem pa, da je problem vetrnic hrup in se mi zdi nasprotni predlog občine Divača dober. Je pa res, da tud za sončnice nikoli ne bodo vsi in vedno bo nekdo imel nekaj proti