En dan pretepanja nimajo dovolj?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.201
11.114
113
kod Džej-Zija
@MadMitch in Thrivial: nestrpnost je med drugim tudi, da taki kot vidva omejujete vero na intimno zadevo, ki je ni dovoljeno kazati navzven. Tako je duhovnik zate klovn v kikli, verniki pa ovce. A to praviš, da ni nestrpnost? Zakaj pa gejev ne kličeš pe-dri, pe-derajsi ali podobno, si skratka do njih spoštljiv?

P.s. MadMitch, oglej si malo diskurz, ki ga uporabljaš.
Citat:
Tudi ti spadaš med tiste, do katerih sem jaz nestrpen? Mentalne lenobe? Al si kam padel, ko si bil otrok? Je mogoče samo preveč črk naenkrat za prebrat?
Ni ravno na nivoju intelektualca, se ti ne zdi? Ali ti bom moral tudi pred intelektualec prilepiti predpono kvazi-?
17758-icon_confused.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.201
11.114
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Zlatan_27 pravi:
Krh srh me spreleti ko berem izjave nekaterih.Smo v letu 2012 ali 1012?Ne razumem te nestrpnosti.
Kar se pa tvoje izjave Killakhan o cerkvi tiče,bi pa tud rd kšn primer in po čemu lahko nestrpnost nekaterih primerjaš s tem kar doživljajo gayi!?
Drgač pa,Cerkev ima razno razne bonitete na račun države torej samih državljanov,kaj imajo istospolno usmerjeni???

Primerov je že na alterju dovolj, zmerljivk, kolikor hočeš. V čem pa je pravica do svobode izražanja veroizpovedi tako zelo drugačna od pravice svobodne izbire spolne orientacije? Oboje sta človekovi pravici, med drugim zapisani tudi v našo ustavo. In vendar se nekaterim kvaziliberalcem zdi, da lahko ob vsej svoji strpnosti selektivno izbirajo, do katerih pravic so strpni, do katerih pa ne.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
@MadMitch in Thrivial: nestrpnost je med drugim tudi, da taki kot vidva omejujete vero na intimno zadevo, ki je ni dovoljeno kazati navzven.

Kar se mene tiče - navzven lahko kažeš kar hočeš, dokler s tem ne posegaš v pravice drugih. Če je to mašna ali gejevska ceremonija, mi je vseeno. Drugo pa je recimo sistematično posiljevanje s hrupom, ki je sam sebi namen (pa lepo prosim, če se kdo misli obešati na kakšne piščalke na gej paradah, naj prej premisli o razliki med enkratnim in vsakodnevnim sistematičnim hrupnim onesnaženjem). Zato globoko obsojam vse skupine, ki napadajo kogarkoli izkljuæno zaradi barve kože oziroma spolne ali verske usmerjenosti.

In ponovno se hoče strpnosti položiti v naročje nesoglasje same s sabo, ker naj bi mi strpni obsojali debile. Ne - pri tem ne gre za stoicizem ali, bognedaj, ravnodušje. Pač pa zagovarjanje osnovnih človekovih pravic in če jih nekdo vztrajno in organizirano krši, ga bom imel za pezdeta. Strpnost namreč ne pomeni, da poješ ves drek, ki ti ga lansirajo pred faco.

Pa še besedica glede intimnosti vere in spolnosti: meni se to zdita dve najbolj intimni stvari na svetu. Tako intimni, da nima NIHČE pravice posegati v to. Edini pogoj sprejemljive spolne prakse je, da so vse osebe odrasle in pri tem sodelujejo prostovoljno. Veruješ pa zaradi mene lahko v pretežno razkuhane špagete, če ti tako paše...

P.s. Bi pa še lepo prosil, da mi daš kakšen citat kje sem omejeval vero kot intimno zadevo, ki je ni dovoljeno kazati navzven. Pepel imam pripravljen, če ga nimaš pri roki...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
@MadMitch in Thrivial: nestrpnost je med drugim tudi, da taki kot vidva omejujete vero na intimno zadevo, ki je ni dovoljeno kazati navzven.

Kar se mene tiče - navzven lahko kažeš kar hočeš, dokler s tem ne posegaš v pravice drugih. Če je to mašna ali gejevska ceremonija, mi je vseeno. Drugo pa je recimo sistematično posiljevanje s hrupom, ki je sam sebi namen (pa lepo prosim, če se kdo misli obešati na kakšne piščalke na gej paradah, naj prej premisli o razliki med enkratnim in vsakodnevnim sistematičnim hrupnim onesnaženjem). Zato globoko obsojam vse skupine, ki napadajo kogarkoli izkljuæno zaradi barve kože oziroma spolne ali verske usmerjenosti.

In ponovno se hoče strpnosti položiti v naročje nesoglasje same s sabo, ker naj bi mi strpni obsojali debile. Ne - pri tem ne gre za stoicizem ali, bognedaj, ravnodušje. Pač pa zagovarjanje osnovnih človekovih pravic in če jih nekdo vztrajno in organizirano krši, ga bom imel za pezdeta. Strpnost namreč ne pomeni, da poješ ves drek, ki ti ga lansirajo pred faco.

Pa še besedica glede intimnosti vere in spolnosti: meni se to zdita dve najbolj intimni stvari na svetu. Tako intimni, da nima NIHČE pravice posegati v to. Edini pogoj sprejemljive spolne prakse je, da so vse osebe odrasle in pri tem sodelujejo prostovoljno. Veruješ pa zaradi mene lahko v pretežno razkuhane špagete, če ti tako paše...

P.s. Bi pa še lepo prosil, da mi daš kakšen citat kje sem omejeval vero kot intimno zadevo, ki je ni dovoljeno kazati navzven. Pepel imam pripravljen, če ga nimaš pri roki...

Hrupna onesnaženja dajejo tvoji iz FDV vsak dan, pa se zaradi tega nič ne sekiraš! Glede okol obrnjenih mi pa dol visi, saj niso krivi kar so, saj jih je že življenje dovolj kaznovalo.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Meni se pa pri vseh kvazi liberalcih tega sveta zdi žalostno predvsem to, koliko vrstic se nameni temu, ko nasilneži razženejo shod homoseksualcev.

Ko pa nasilneži (Izraelci) razženejo kak shod drugih (Palestinci), ki se borijo za svoje pravice se pa o tem govori veliko manj, pa še polovica tistih, ki o tem govori podpira Izraelce, ki npr. streljajo na neoborožene.

Kot naprimer pri nas vsi mediji napihujejo zgodbo, ko kakšen od aktivistov dobi okoli kepe. Zanimivo, da ni zgodb, ko sosedov Janezek ali sosedov Emir dobita okoli kepe.

Po mojem mavrični pretiravajo s poudarjanjem svoje drugačnosti. V Splitu in v BG so pač naleteli na mino, na ljudi, ki jih še niso pripravljeni sprejeti... Ne želim reči, naj se zavlečejo v luknje a kar je preveč je pa preveč. Že če gledamo koliko energije (in denarja) je porabila prejšnja vlada, da bi naredila uslugo svojim mavričnim prijateljem. Kot, da niso imeli pomembnejših stvari za delat.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
@MadMitch in Thrivial: nestrpnost je med drugim tudi, da taki kot vidva omejujete vero na intimno zadevo, ki je ni dovoljeno kazati navzven. Tako je duhovnik zate klovn v kikli, verniki pa ovce. A to praviš, da ni nestrpnost? Zakaj pa gejev ne kličeš pe-dri, pe-derajsi ali podobno, si skratka do njih spoštljiv?

P.s. MadMitch, oglej si malo diskurz, ki ga uporabljaš.
Citat:
Tudi ti spadaš med tiste, do katerih sem jaz nestrpen? Mentalne lenobe? Al si kam padel, ko si bil otrok? Je mogoče samo preveč črk naenkrat za prebrat?
Ni ravno na nivoju intelektualca, se ti ne zdi? Ali ti bom moral tudi pred intelektualec prilepiti predpono kvazi-?
17758-icon_confused.gif

A ti res ne razumeš, da sem dal duhovščino samo za primerjavo in da me javno razkazovanje vere in verske pripadnosti moti točno toliko, kot lanski sneg, če ne še manj. Če se jim to zdi potrebno, jim to nekaj pomeni ali je to običaj, lepo prosim, izvolijo, naj bodo procesije in to ne sme nikogar motiti, celo Svetlane ne. Ravno to isto pričakujem od ostalih pri javni manifestaciji česarkoli, kar ni nasilno in ne posega v pravice drugih.
In še enkrat, za mene niso duhovniki klovni v kiklah, kakor tudi ne verniki ovce in to se da, če imaš pet sivih celic, razbrati iz mojega pisanja. To celo 8888 razume (ok, tole je namerna provokacija
smirk-1.gif
).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Krh srh me spreleti ko berem izjave nekaterih.Smo v letu 2012 ali 1012?Ne razumem te nestrpnosti.
Kar se pa tvoje izjave Killakhan o cerkvi tiče,bi pa tud rd kšn primer in po čemu lahko nestrpnost nekaterih primerjaš s tem kar doživljajo gayi!?
Drgač pa,Cerkev ima razno razne bonitete na račun države torej samih državljanov,kaj imajo istospolno usmerjeni???

Poglej si Iran, pa boš videl kaj imajo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.201
11.114
113
kod Džej-Zija
Navkljub trudu in vklopljenem sarkazem detektorju se NEDVOUMNO tega iz tvojega pisanja ne da zaključit. Ampak lepo, da sva to razčistila.

@Thrivial: ni treba biti aktivno proti, dovolj je že, da se ob jasni diskriminaciji in poniževanju ne oglasiš in protestiraš. Ker so vse človekove pravice enako neodtujljive in se med njimi ne bi smelo delati razlik.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Dovolj je en policaj na dva taka junaka.

Nakladate in zavajate.

Leta 2010 je bilo tako:

U neredima povređeno više od 140 ljudi, uključujuæi i 124 policajaca.

Vir:
RTS

Če smo v osnovni šoli prisostvovali TUDI pouku matematike, vidimo, da jih je fasalo za na urgenco 124 policistov in le 16 demonstrantov.
Torej je en demonstrant povprečno spravil na urgenco 8 policistov. Ne za zraven pozabit, da so tudi beograjski policisti zaščiteni s čeladami, vezirji, ščiti, ščitniki za komolce in kolena, itd...

Skratka, beograjski demonstranti so beograjske policiste (DEJSTVO!) razbili kot prasce...

Da se razumemo, ne podpiram takih neredov. Ampak kdo je tam dobil (in bo tudi v bodoče dobil po pitschki), pa je popolnoma jasno.
Gre za Srbijo, kjer so tamkajšnji mladi ljudje v večini popolnoma nori. V primerjavi s Slovenijo, kjer se demonstranti "pokakajo", če vidijo dva policista na konju in tri marice...

In če je proti neki promociji neke minorne skupine 99% prebivalcev nekega mesta, potem te lačne, jezne, besne množice NE KAŽE še dodatno vznemirjati in provocirati z nekimi paradami.

V Srbiji se dokaj lahko zgodi, da sae taka parada izrodi v ulične nerede (se je že), celo v požig parlamenta, ali požig sedeža kakšne stranke, ki se preveč solidarizira z geji.

Predstavljajte si, da bi policisti po nesreči ubili enega, ali dva demonstranta. V hipu bi v Bg. imeli na ulicah centra najmanj 50.000 ljudi (hint: splet, radio, mobiteli) in od tega nekaj sto norcev, oboroženih s pištolami. Na koga bi streljali, ni treba da ugibamo...

Se splača zaradi gej parade raz.ukati glavno mesto ?
Kdo torej koga drži za jajca? Policija množico, ali množica policijo, geje in pravzaprav celo državno politiko?

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:

U neredima povređeno više od 140 ljudi, uključujuæi i 124 policajaca.

Vir:
RTS

Če smo v osnovni šoli prisostvovali TUDI pouku matematike, vidimo, da jih je fasalo za na urgenco 124 policistov in le 16 demonstrantov.
Torej je en demonstrant povprečno spravil na urgenco 8 policistov. Ne za zraven pozabit, da so tudi beograjski policisti zaščiteni s čeladami, vezirji, ščiti, ščitniki za komolce in kolena, itd...

Skratka, beograjski demonstranti so beograjske policiste (DEJSTVO!) razbili kot prasce...

Tole je zelo poenostavljeno. Trenirani policisti, kjerkoli že, razgrajače zmeljejo v sončni prah, vendar imajo policisti zelo stroga navodila in ne glede na to, koliko policajev konča na urgenci, demonstrant naj ne bi niti eden. Verjemi, da so jih dobro razgnali in dosegli, za kar so bi poslani. Preštevanje mrtvih in ranjenih v takih primerih ni pravo merilo, to ni gostilniški pretep.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Že v redu, pametnjakovič (ki manipulira forumaše).
Očitno NIKOLI nisi bil nikoli v Beogradu v času demonstracij. Pa še kako tepejo državljane! Kot živino...

Malo manj jih tepejo v Münchnu nemški policaji. Navijače gostujočega moštva namreč, ki se ne speljejo po tekmi domov. Sem opazoval, ti pač ne.

Ampak v Beogradu jih bodo nedvomno tudi V BODOČE razbili. Policaje namreč. Razen, če pride na ulice 10.000 policistov.
Mogoče pa bi prišel kar Nato pakt? Bombandiranje centra Beograda zaradi gejev?

Gre za tvoje nerazumevanje zdrave pameti. Temu, česar pravi/želi ogromna večina, je treba prisluhniti. Ne pa (ogromno večino) hebati v glavo.... Zaradi 3000 udeležencev parade polne urgence, vojno stanje na ulicah, par stotisoč evrov materialne škode, popolnoma popi.deni ljudje...

In, mimogrede, kdo je (in bo v bodoče) povrnil škodo nezavarovanim prodajalnam, ki so jih razbijali v Bg? Gejevsko društvo Srbije? Slovenski gej aktivisti? Ti?

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ostaja pa dejstvo, da so za vse skupaj krivi pedri.

Zakaj na teh provokacijah ni nikjer zaslediti urejenih možakarjev, ampak samo maškare?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.053
113
Lublana
Obišči stran
V bistvu mi je čist vseeno kaj delaj srbi s srbskimi gayi. Zaradi mene se lahko vsi srbi potolčejo med sabo pa še te, ki živijo v sloveniji in po ostalih evropskih državah naj se jim pridružijo.

Zlatan_27

Pripravnik
14. jan 2011
36
0
6
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:

Poglej si Iran, pa boš videl kaj imajo.

Kakšno vezo ima pa Iran sedaj tu z nami???Ne razumem kaj si mi hotu s tem povedat,sem kje reku da je v Iranu kul??Kake veze ma Iran s tem kar mi debatiramo kle???

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Zanimalo te je, kaj imajo istospolni pri nas od države. Pravico da živijo v miru in plačujejo davke. Isto kot vsi.

V Iranu jih pa kamenjajo.