Jaz te popolnoma razumem.To vse smo imeli in počeli in vodili.
In je bila evidenca lepo od 8-16. Pa malica vmes, včasih krajša, včasih daljša.
Včasih zamudil pol ure, ker sem deco kam peljal, včasih malo prej, ker nisem mogel spat.
In vsi smo billi zadovljni. Delavci in delodajalec.
Zdaj pa ministrstvo direktno pravi, da "ne bodo verjeli tem uram, zaokroženim na 5 minut. Ker to ni mogoče".
Prav tako zakonodajalec ne predvideva možnosti, da sem na malici 40 minut. In da me ob 16:00 nihče ne podi ven, in da včasih ostanem tudi dlje in počnem kaj popolnoma nepovezanega s službo.
Zakonodajalec si predstavlja, da vsi delavci pridejo hkrati ob 7:45 na parkirišče, in nato v skupini vstopijo v podjetje ob 8:00, vsak dan porabijo natančno 30 minut za malico (ampak ne 12:00-12:30 , ker to ni možno, ampak vsak dan kakšno minuto prej/kaseneje), ob 16:00 pa zatuli sirena in vsi izpustijo orodje iz rok in grejo domov.
Ne pozabi, delodajalca lahko jeb... delavec ali inšpektor. In oba sta v veliki prednosti.
Če še inšpektor odloči, bo zaprl vsako firmo. Nekaj bo ziher našelDa ne boš tudi ti presenečeno ugotavljal, kaj vse narobe delaš, ko pride inšpektor.
Saj menda razumemo kako pridemo do tega.
Zakonodajalec sprejme zakon s kretenskim členom.
Ah saj se na ne tiče, to ne bo nihče nadziral.
Zakonodajalec doda še en neživljenjski člen.
Ah saj se na ne tiče, to ne bo nihče nadziral.
...
In potem enkrat pade kaplja čez rob.
Dejansko bi moral imeti zapisano vse v stilu "pazi vroči čaj lahko povzroči opekline"