Dvopasovno krožišče - krivda

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
DvopasovnoKrozisce.png

Meni je logično, da rdeči avto, ki prevozi polno črto. Ampak po drugi strani bi lahko on rekel, da se modri ni prepričal, če lahko varno zavije iz krožišča.

confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje je kriv rdeči, ker vozi po cestišču, ki zavija desno. Samo plavi ima možnost da gre naravnost ali desno.

To je enako kot če bi bila ravna cesta in bi rdeči naenkraz zapeljal v plavega.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Mel tocno taksno situacijo pred kaksnim letom ali dvema,ko me je ena deklica rahlo nabasala od strani...v tem primeru je bla ona redc avto,jaz pa moder. Krivda je bla cisto na njeni strani.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Poleg tega: modri se je prepričal. Pogledal je črto, ta je polna, in ker ima po zakonu pravico pričakovat, da bodo ostali udeleženci spoštpvali pravila (torej ne bodo šrevozli črte), je izpolnil, kar mu predpisuje zakon.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
OK... hvala!

Zdi se mi namreč, da so se tovrstna krožišča (ker je črta samo narisana in ni izvoz fizično ločen) v zadnjem času kar razpasla v Sloveniji (Medvode npr.). Seveda se 3/4 ljudi vozi veselo čez polno črto in samo čakam, da bo enkrat usekalo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ta polna črta (in ''turbo'' krožišča) samo ljudem kažejo to, kar bi morali vedet iz CPP - da je zunanji kroga namenjen samo za izhod iz krožišča in ne za vožnjo do recimo tretjega izvoza - razen če dodatni prometni znaki kažejo drugače.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.409
4.979
113
Isto so naredili v Kamniku, folk pa sploh ne gleda označb in vozijo po svoje, nekateri pa prehitevajo kolone na tak način...
to majo dobr narejeno v Kopru, pasovi so fizično ločeni in ni potem takih čudakov ki vozijo oreko polne črte...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pa kup takih je zdaj okoli Mengša, to bo še veselo. Folk sploh ne zna voziti, gre mimo treh odcepov po desnem pasu, pa še besno trobijo, ko jih 'izsiliš'.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Se pravi torej da rdeci hoce ali noce mora zapeljati obvezno iz krozisca ker polne crte ne sme prevoziti ? Vratno pa tudi ne....

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Se pravi torej da rdeci hoce ali noce mora zapeljati obvezno iz krozisca ker polne crte ne sme prevoziti ? Vratno pa tudi ne....
In kaj je s tem narobe? Je imel prej dovolj priložnosti, da bi se pravilno razvrstil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Na vstopu v krožišče je imel dve možnosti
-zapeljati na zunanji pas, kar pomeni, da bo zapustil krožišče ob prvem izvozu
-zapeljati na notranji pas, po katerem lahko vozi do željenega izvoza

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
..ksz...
Samo nekaterim takšnih početij ne preprečuje niti tista par cm visoka prepreka ki je po črtah, kot je na Črnuškem rondoju..... v parih dneh, ko je pokopališče Žale zelo oblegano, sem videl 2 pacienta ki sta čez to zadevo zapeljala tako da sem mislil da jima bo podvozje utrgalo
stupid-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ta polna črta (in ''turbo'' krožišča) samo ljudem kažejo to, kar bi morali vedet iz CPP - da je zunanji kroga namenjen samo za izhod iz krožišča in ne za vožnjo do recimo tretjega izvoza - razen če dodatni prometni znaki kažejo drugače.

Ma dej no. Pol pa naredijo krožišče s premerom sekreta in z dvemi ali tremi pasovi. In smo pri menjavanju pasov na 2 metra
cheer.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Na vstopu v krožišče je imel dve možnosti
-zapeljati na zunanji pas, kar pomeni, da bo zapustil krožišče ob prvem izvozu
-zapeljati na notranji pas, po katerem lahko vozi do željenega izvoza

Po svoje si razlagaš stvari.
Tako kot si ti napisal velja samo v primeru, da je tako tudi nedvoumno označeno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Če je črta, potem je kriv rdeči, če ne bi bilo črte bi bil kriv modri. Vožnja po zunanjem pasu ne pomeni nujno takojšnjega izvoza (razen, če prometna signalizacija tako zahteva).

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Rdeči lahko na svojem pasu zapelje samo na izhod, saj ne sme prevoziti polne črte. Pred takimi večpasovnimi rondoji morajo biti jasno vidne table, kam vodi kakšen izhod, da voznik ve, kam se razvrstiti, še preden pripelje v krožišče.
V realnosti pa je seveda dostikrat drugače, ampak to je pa že odvisno predvsem od inteligence voznikov.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zunanji pas je obvezen izhod, če je izhod dvopasoven.
Polna črta je samo dodana, da je to bolj očitno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
O takih krožiščih tudi govorimo. Kako je pa po tvoje?
V praksi ni vedno tako kot v teoriji.

V Mariboru, pri Q-landiji je tako križišče, oznake iz smeri Pohorja pa so pravilne le par mesecev, prej ni bilo označeno razvrščanje za "prvi izvoz" in "ostali izvozi". Torej znakov pred križiščem ni bilo takih, polna črta za zunanji pas pri prvem izvozu pa je bila.