Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Preračunaj si, koliko najemnin je potrebnih, da se poplača cena stanovanja ... za 20 let najemnin, na oko. In vmes je treba stanovanje prenovit. Po domače: invsticija v stanovanje, da ga potem daš v nejem, se ne izplača ...Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
brgo, ja itak 300€ najemnina, 500 pa plača. Ki so ti še ostali stroški ??? Očitno si eden tistih, ki se te najemnina ne tiče, ali pa si podedoval gajbo. Najemnine zagotovo ne plačuješ.
Tistega o nakupu pa raje ne bom komentiral...
Bi rekel, da so problem cene stanovanj, najemnine so le posledica. In je logično, da so visoke.
Pozabil si, da ti ostane stanovanje. Če ga kupiš v pravem cajtu, se vrednost tega še poveča.
+ najemnine seveda.
PS: Pritoževati se, da je težko zaslužit, če kupiš stanovanje in ga dat v najem je absolutno bizarno. Ko bi vsaj jaz imel takšne probleme v življenju.
A bejž no?
A če daš denar na banko, ti pa glavnica ne ostane?
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Za 150-200 € dobiš v Ljubljani sobo s še parimi študenti!
To me ne zanima, ker potem je bolje ostat doma.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Cene so sicer relativno visoke, ampak takšne je oblikoval trg, ker takšne prenese. Realno so glede na ceno nepremičnin blazno nizke.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj si brihten in si že sam ugotovil
na podlagi česa
Nič nisem pozabil. To pomeni, da se ti naložba ne izplača v 30 letih ...Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Preračunaj si, koliko najemnin je potrebnih, da se poplača cena stanovanja ... za 20 let najemnin, na oko. In vmes je treba stanovanje prenovit. Po domače: invsticija v stanovanje, da ga potem daš v nejem, se ne izplača ...Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
brgo, ja itak 300€ najemnina, 500 pa plača. Ki so ti še ostali stroški ??? Očitno si eden tistih, ki se te najemnina ne tiče, ali pa si podedoval gajbo. Najemnine zagotovo ne plačuješ.
Tistega o nakupu pa raje ne bom komentiral...
Bi rekel, da so problem cene stanovanj, najemnine so le posledica. In je logično, da so visoke.
Pozabil si, da ti ostane stanovanje. Če ga kupiš v pravem cajtu, se vrednost tega še poveča.
+ najemnine seveda.
PS: Pritoževati se, da je težko zaslužit, če kupiš stanovanje in ga dat v najem je absolutno bizarno. Ko bi vsaj jaz imel takšne probleme v življenju.
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kdo bo pa zgradil stanovanje za oddajo, ki mu bo dobiček prinašal šele po 40 letih?
Kot lastnik neizkoriščenega stanovanja ali hiše boš to oddajal ali prodal, ker boš sicer moral plačati davek zaradi NEIZKORIŠČANJA nepremičnine.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Seveda je davek neizbežen, saj ga poznajo vse normalne države. Jaz se z njim popolnoma strinjam. Če pa misliš, da zdaj ni bilo davka se motiš, samo imenoval se je drugače.
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Najemnine so prenizke in to za 20%
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kdo bo pa zgradil stanovanje za oddajo, ki mu bo dobiček prinašal šele po 40 letih?
Kot lastnik neizkoriščenega stanovanja ali hiše boš to oddajal ali prodal, ker boš sicer moral plačati davek zaradi NEIZKORIŠČANJA nepremičnine.
že dolgo vsi "resni" najemodajalci vejo kako se ta problem reši. MOž je prijavljen v fletu ena, žena v fletu dve, čeprav živita skupaj v prvem, drugega pa oddajata.
Verjemite da si bodo "prašiči pri koritu" pustili luknjo v zakonu ki jim bo mogočal anaprej lepe zaslužke (marsikdo tudi na račun jazbinsškovih stanovanj).
žajfa: sem ti že zadnjič napisal: kupi 2-3 sobno stanovanje v lj ali na njenem vzhodnem obrobju. Naj ne bo starejše od 30 let. Ti garantiram da grem takoj naslednji dan za najemnika k tebi. Seveda za tvoje predlagane cene najemnine. Svojo garsonjero pa bom oddajal naprej. (pač je že sedaj majhna).
Sicer pa samo en predlog s katerim se država najbrž niti pod razno ne bo strinjala.
Jaz bi oddal garsonjero in najel večje stanovanje. od pobrane najmenine mi bo obračunala davek, za plačano najemnino pa ne bo hotela nič slišat.(subvencija). Tak odnos lastnika enostavno prisili da stanovanje proda in kupi večjega, če mu le kako finančno znese.
Hvala lepa za tako "socialno" državo.
razumem da obdavčijo odddajo , samo če si hkrati tudi sam najemnik, bi lahko "kompenzirali"
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ampak plače so pa prenizke in bi morale znašat min.800 evrov in ne 400 evrov neto.