Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Se pravi vi lahko kršite zakon jaz pa ne smem?
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Tudi sinovo sošolko je na prehodu za pešce, ko je punčka prečkala ob zeleni luči podrl in do smrti povozil tovornjak. A je ona sedaj umrla herojske smrti?
Sicer je bil moj namen dosežen, ko se prejšnji dan postavil vprašanje o prehitevajočem. Dobil sem vzorec vašega razmišljanja.
Sedaj pa bi želel še eno razčistiti. Ko prehitevam (jasno po levem pasu, s hitrostjo, ki je enaka ali komaj višja od dovoljene) neko vozilo, ki je malenkost pod to omejitvijo in me dohiteva precej hitrejše vozilo. Naj takrat močno zavrem in se čim prej in v čim krajšem delu vozišča umaknem za vozilo na desnem pasu ali naj .... pa denimo zlezem pod tovornjak, ki je takrat pred menoj?
Tovornjakar gotovo ni vozil več kot 90, običajno vozijo 88. Povedal ti je samo, da ti števec hudo laže.Citat:
Uporabnik piagolo pravi:In drugi z domačega terena: v predoru, kjer je omejitev 80 in kjer naj bi se izvajala kontrola hitrosti sem vozil 90 po števcu. Pa se je našel tovornjakar, ki mi je moral jasno in glasno nakazati, da ne vozim po predpisih, ker imam le 10 km/h preveč na števcu.
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
gr69 strinjam se s tvojim postom.
Tudi sam se ne grem urejevalca prometa. Nihče med vami se pa ne postavlja v bran omejitvi, ki bi se morala spoštovati (saj je tudi sam ne upoštevam v vsej njeni veličini). Po malem vsi pritrjujete tistemu zadaj, da ravna prav, ko preganja pred seboj vozečega.
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Torej vožnja z 10% nad predpisano hitrostjo ni vožnja po predpisih.