Domača pizzerija

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Razmišljam, da bi si naročil enega izmed teh dveh.... poceni, dovolj velik, za ta denar niti ne pričakujem preveč ampak kaj češ, ker prvi naslednji lopar podobnih dimenzij in da je še kvaliteten se dobi šele za okoli 35-40 eur.

https://www.ebay.com/itm/66cm-Aluminium-Wooden-Handle-Pizza-Peel-Bakers-Paddle-Shovel-Kitchen-Tolls/372634123256?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2060353.m1438.l2649
s-l1600.jpg







https://www.aliexpress.com/item/Piz...261.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.71d42e0exbcMC0
HTB1WfgLX79E3KVjSZFGq6A19XXan.jpg
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Na amazonu jih s poštnino dobiš med 25-30EUR en kup, je pa res da je poštnina 1/3 cene in pušča to slab priokus samo če ni pri nas nič je to to (sam sem ga kupil ravno preko amozona par let nazaj)!:)
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Katero moko potem priporočate pa da je dobavljiva v trgovinah, nebi se vozil zdaj 100km v lj po neko italijansko moko... trenutno uporabljam manitobo.a je poizkusil kdo dati v pečico litoželezno žar ploščo npr gorenc in na tem peči pico?

Drugače je pa tale tip nadgradil pizza stone metodo s tem da je ploščo dal še na vrh in zidake ob strani.


Zelo všeč mi je tudi njegov lopar

 
Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ja to že poznam manitobo...sem že zgoraj napisal. A kje prodajajo caputo moko? A ima eurospin kako italijansko namensko moko za pizze... rad eksperimentiram
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.226
1.366
113
Upa, spregledal. Nazadnje sem namensko moko za pico kupil v Jagru. Od mlinotesta se mi zdi. Lahko pogledam, ko bom naslednjic tam.

Sem v eurospinu tudi iskal pa nisem nasel.
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Seveda so pomembni tudi prava mešanica različnih tipov moke, kakovostno olivno olje in voda – ne običajna iz pipe, tudi ta mora biti nekoliko posebna." Kaj to pomeni, nam Fabio ni hotel razkriti. Pravi mojstri pač morajo imeti tudi kakšno skrivnost.

Tole sem prebral na siolu picopek iz Veraceja razlaga. A ve kdo kakšna je ta skrivnost vode? :evil:
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.226
1.366
113
Seveda so pomembni tudi prava mešanica različnih tipov moke, kakovostno olivno olje in voda – ne običajna iz pipe, tudi ta mora biti nekoliko posebna." Kaj to pomeni, nam Fabio ni hotel razkriti. Pravi mojstri pač morajo imeti tudi kakšno skrivnost.

Tole sem prebral na siolu picopek iz Veraceja razlaga. A ve kdo kakšna je ta skrivnost vode? :evil:

Pravo napolitana testo ne pozna olivnega olja. Zdaj ali ne dela tega testa, ali pa ne ve, kaj govori. Seveda so drugo ameriske pice in pice drugih sort, vendar pa kot receno. Pravo napolitana testo vsebuje samo vodo, moko, sol in minimalno svezega kvasa.
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Aja danes spekel 4 pizze
Žal slik ni, se nisem zrajtal prav čas in prehitro požrli
Testiral sem varijanto vito iacopelli lidl plošča zgoraj in spodaj šamot plošča 3cm in zidaki šamot ob strani.
Cigle sem grel 1 uro , če se prav spomnim je narasla temperatura na 270 stopinj -kitajski brezkontaktni termometer???
Po prvi pici sem odstranil zgornjo ploščo ker se mi je zdelo da zgornji del pice ni dobil dovolj hice
Sestavine, moka manitoba, 24 ur vzhajanja od tega 16 ur v hladilniku zmeseno po metodi brez gnetenja
nadev: prekajena vratovina, na tanke kolobarje narezana čebula, domač paradižnikov zos iz glaža, sveža paprika, nariban sir no name, malo origana ....ni naplitana nadev bolj slovena :fredi:
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.226
1.366
113
Bravo! Le brez gnetenja se meni ne dopade, a vsakomur svoje. Nedvomno je teknilo:cool:

Jaz iscem kak projekt za eno zunanjo krusno pec, kak easy bolj. Pa da me ne stane jurja:mad: