Domača pizzerija

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Nisem, niti ne bom :D Nisem jaz za to kompliciranje.
Zakuriš peč. pripraviš vse za pice, vržeš prvo skup in je dovolj vroč. Če ni je pa za drugo dovolj vroč. Če še vedno ni, pa ziher tretja rata v nulo :D Itak jaz vedno zadnjo jem.
 
  • Haha
Reactions: bles

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
evo prva runda zapečena do nerazpoznavnosti :D
Jebeš revjuje. Jamrajo kak se počasi greje, da rabi 20 minut nevem kaj vse. Pustim isto kot starega UUNI-ja hočem obrnit spodaj črno vse še predn je gori začelo vret :D
Tak da z sprednjimi vratci nastavlena na polno po 15 minutah zažge spodaj 90% do črnega :)
Naslednjič gre po 10 minutah not pri 80% ognja :D
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.225
1.366
113
Ce mas plosco prevroco, moras to sproti videt in potem pico z loparjem dvignit in pect samo se zgoraj. Je pa to vedno proces, ko menjas pec. Da se navadis.

Slik ne pozabi.
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Ok druga runda mimo.
Gretje na minimum ognja s pokrovom okoli 10 minut. Glih prav na spodnjem robu pečena. Če je ogenj na minimum je zgoraj tak tak.
Drugo rundo sem peko z ognjem na pol in je bla zgoraj skoraj ok. Za naslednjič segrevanje na minimumu z zaprtimi vratci in pečenje na nekje 3/4 ognja z zaprtimi vratci in bi moglo bit. V tretje bo v nulo :) Drugač pa ja kaj se mene tiče je za kupit ta peč. Sploh cenovno napram ostalim.

2. runda.jpg
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.225
1.366
113
Da, na robu manjka leopardji vzorec. Se malo igranja s pecko bo potrebno. Koliko casa pa si pekel?
 

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Zato je pa dobro imeti IR termometer, da zmeriš temperaturo plošče, predenj začneš peči pico... tako točno veš, kaj pričakovati. Pri Ooni Koda segrejem ploščo na cca 420 stopinj, predenj začnem s peko. Med peko pice dam ogenj na minimum. Sicer pa ja... če je plošča prevroča, pico do konca spečeš na loparju, ko je spodaj dovolj pečena.
 
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl