pocast Samo tako peč boš kuril cel dan da se ogreje, tole ni primerno za vrtne peči ampak ima enako funkcijo kot pri nas krušne peči. Skratka kuriš ves čas v sezoni kurjenja, karkoli drugega ne bo delovalo.
Dobiš v italiji (tudi pri nas, samo so cene 4 mestne številke) šamotne kupolaste vložke. Debelina je cca. 3-5 cm kar je nekako ok za ohranjanje temperature pri peki pic. Predogrevanje manjši peči (za 2 pice cca. 60-70cm premer podna) je cca. 1h. Za zunaj se jo obzida z nekim izolacijskim materialom (kamena volna, lahko tudi siporeks) in potem finiširaš v željen videz (opeka, kamen), za notranjo rabo kot krušno peč jo lahko obzidaš pa dodatno s šamotom in imaš potem ekvivalent "prave" hišne peči (večja akumulacijo toplote, počasnejše in bolj enakomerno segrevanje, počasnejše ohlajanje).