Domača pizzerija

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.022
843
113
pri nas receptov ob uvedbi kamna nismo prilagajali.. le kamen se predhodno greje omenjene pol ure na cca 200
pečica ima program za kruh - cca 50min na cca 180 (pomoje sama prilagaja).. za pizzo pa na spodnjo resetko - piše 180 - 200 - pečemo nekje 8-10 min - ventilatorsko (baje je to +30stopinj glede na klasično). Izdelki čist korektni.. naslednjic k delamo pizzo - upoštevam debato tukaj in gremo na 250/300

pa za unih 9€ kolikor stane kamen - pejte kupit pa probejte.. to so 3 piri.. vredn tega denarja.
 
22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
A je kdo že sprobal ta Gorenjev kamen za peko pice?
https://www.mojpaket.si/set-za-peko...utm_campaign=ceneje_products&utm_content=pp_1

Nekoč sem že poskusil pečt na 3cm šamotnem kamnu kupljenem pri pečarju ampak sem ga kmalu vrgel stran ker se mi je sir razlezel po kamnu in se je to še samo smodilo.

Se bojim, da se mi lahko kaj takega zgodi tudi pri tem od Gorenja? razen, če je ta manj porozen, ker tisti od pečarja je bil precej porozen že na pogled...
Btw, kje prodajajo samostojno te podajalnike ali ....?
 

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
129
35
28
na netu je nimajo.... Sem bil par dni nazaj tam in sem jo prav po rokah vrtel.. Zložljiva, konkretno izdelana..
 

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz sem začel tudi prakticirati s tem kamnom v pečici, pa moram rečt da je superca. Me pa malce heca, tale podajalnik. Niimam kovinskga, ampak lesenega. Zanima me praktično, kako vi to naredite? Jaz sem pico naredil kar na tej leseni plošči, hudič je bil potem v tem, da mi potem pica ni šla dol iz plošče, da bi jo dal v pečico. :)))))) Pomokano sem imel dosti, samo glede na debelino testa, je bila pretežka zgleda.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Narediš pico na pultu oz. mizi (oz. namenski podlogi da ti ni treba pucat) in jo tik pred peko prestaviš (potegneš) na pomokan loparček. Potem jo še malo raztegneš oz. oblikuješ in pametno jo je namestit tako da ima zadnji rob loparčka pico čisto na robu oz. za začetek da se navadiš lahko pustiš še malo čez rob. Ko ta rob pice "prime" za segret kamen se bo instantno sprijel in potem samo potegneš loparček ven in pica bo ostala na kamnu. Malo vaje je treba, sploh v nizkih pečicah je tudi malo "neergonomično" izvajat trike, ampak se slejkoprej navadiš.

Pa najbolj pomaga da imaš dobro testo in pa da nabašeš gor ustrezno malo surovin (začni z manj), tudi surovine (paradižnik) namaži na testo tik pred peko (drugače ti omoči testo in postane lepljivo).
 
  • Všeč mi je
Reactions: PHOBiA

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.226
1.366
113
Kot pravi utisevalec. Pa ce delas vec pic, ne delaj vnaprej pice skup, ker bo omaka testo spodan zmocila in zlepila s podlago. Eno pico ven, drugo raztegnes, nameces vse gor, potegnes na lopar, 2sekundi oblikujes in gasa v pecico.
 

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Zadnjič sem videl na TV, da se za raztegovanje pice uporablja pšenični zdrob in ne moka. Kdo uporablja?
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Jaz najprej vržem na vročo ploščo testo, ki je namazano samo s paradižnikom. V takem stanju jo dokaj enostavno spravim na vročo ploščo. Pustim 5 minut da se malo zapeče in vzamem ven.
Potem še enkrat malo namažem s paradižnikom in namečem še ostale stvari gor. Zdaj v zapečenem stanju pica dosti lepše zdrsne na ploščo in pustim še preostali čas, da se do konca zapeče.
Mocarelo vržem gor 2 minuti pred koncem, prav tako baziliko.
 

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Za raztezanje naj bi se tudi uporabljal zdrob. Pa še nekaj: imate 1 šamotno ploščo za v pečico tudi kadar delate 2 ali več pic ali jih imate več?