Domača pizzerija

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Zadnjič že testiral plinski Ooni Koda..... dela na enaki temperaturi, kot peletna 3-jka. :cool: Cooming soon....tako da bo doma 3-jka, Pro in Koda! Za moko pa ne komplicirat....Costa D'Amalffi Mollini Pizzuti - nabavite v Gourmetshop, pod Emporiumom. Trenutno najbolši rezultat z napoletanskim receptom (moka, voda, kvas....) in tudi z drožmi. Pa ne preveč komplicirat z vsem ostalim, naj sfermetnira potem pa samo pečt, pečt, pečt. Danes smo delali pizze z ostankom testa od včeraj, ki je bilo za pita kruh....no, ogormna razlika, ker je bilo pol moke Coste in pol Petre 1, pa malo nižja hidracija ( Petra je tudi italjanska krušna moka celega zrna, fino mleta s kamnom...). Evo, to testo je dajalo občiutek, da je gumjasto.

IMG_5357.jpg
IMG_5388.jpg
 
Nazadnje urejeno:

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Ta Uuni je videti precej fajn zadeva, ampak za moje pojme absolutno predraga. Še posebej zato, ker lahko za 300 eur pečeš samo pico, ne pa tudi kakšen kruh ipd. Cena bi morala biti pol nižja.

Ali je že kdo razmišljal, da bi si ga naredil kar doma?


 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ta Uuni je videti precej fajn zadeva, ampak za moje pojme absolutno predraga. Še posebej zato, ker lahko za 300 eur pečeš samo pico, ne pa tudi kakšen kruh ipd. Cena bi morala biti pol nižja.

Ali je že kdo razmišljal, da bi si ga naredil kar doma?



Kot zelo zadovoljen uporabnik vseh treh Ooni pečic (da kar takoj razčistimo..... Ooni sem leto in pol nazaj predstavil pri nas, a me res ne moti dejstvo, da ga ti ne boš kupil....) si bom pa tule dovolil komentar...oz. vprašanje(i)....

Kje je fora določat vrednost izdelka, čeprav gre le za tvoje mnenje? V primeru Ooni pa sploh, ko gre za prvo in originalno pečico za pizzo prenosnega formata. Vse ostalo so kopije. Sem dovolj jasno napisal, da gre za pečko za pizzo, namensko in prenosno? Pečeš sicer lahko še precej drugih zadev....hlebov kruha pač res ne. Pri tem da deluje v nulo in ob vseh drugih izpolnjenih faktorjih (recept, sestavine....) da rezultat, ki ga tudi v ta novih pizzerijah včasih lahko samo lovijo. Ceno si tudi malo napihnil.....med drugim.

In drugo, kar je pa zgleda slovenski nacionalni šport (pa me spet ne moti, zdi se mi pa "poceni" fora....), kaj za vraga je tako zanimivega v kopiranju izdelka, ob tem pa še kako hvaljenje, da je pa zdaj to boljše od originala? Tale filmček prikazuje izdelavo Ooni kopije, ki bo na koncu verjetno 3x težja za enak efekt. "Izboljšave" pa so tako ali tako nepomembne za samo peko.

Aja....pa delavnica je tud čist taka, domača. Tele mašine mamo vsi doma. Saj kopije samo potrjuejo, da je njihov design vrhunski, gre pa bolj za princip. Najboljše so pa ob tem še izjave o ceni. Seveda noben domač mojster svojih ur ni znal zračunat nikoli. Samo dejmo potem razvijat svoje ideje (če jih imamo) in ne kopirat. Morda se pa še kaj novega odkrije, zaščiti, pantentira in spravi v proizvodnjo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sistemik in R0KY

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Ti si si pa tole precej k srcu vzel. A maš tako dobro nabavno ceno in rvc? Retoricno vprasanje, sej me ne zanima.

Lej kdor ma, ma...in takemu ne bo tezko odstet 259,99 eur (a sem zadel, a je se napihnjena cena) ce bo hotel tistih 5 pic mesecno spect v originalni pecki.
Tisti ostali pa imamo prijatelje ki delajo s CNC, obstajajo pa tudi CNC strugarji z masinerijami v skoraj vsaki vasi, ki lahko tole zmece skupaj precej hitro.

Piss, bok, ljubav!
 
Nazadnje urejeno:

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.226
1.366
113
Keri ooni pa je 259? Bi ga mogoce vzel, kolebam med tem in domaco izdelavo pompeii zadeve.

Pri meni ne gre za 5 pic mesecno, pac pa za cel dogodek, druzenje, uzivancijo.
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
glej Oakey Če nimaš ne komentiraj kaj je in kaj ni in kaj bi lahko sam. Če ti je predrago delaj sam.
Tisti ki jo pa uporablja pa mu ni žal niti centa. Tako ideja kot izdelek je vrhunska pogruntavščina.
Preprosto.
Tisti video o diy izdelavi je pa krnekaj. 3x preveč materjala in kompliciranje tam kjer ni treba. Izolacije ne rabiš, debeline kamna tudi ne.

Miikech Če hočeš pico pečeno ko se ti zlušta ooni, če hočeš kurit in ti je to glavno zidaj sam.
Jaz recimo niti pozimi, ko se za roj dneve pečejo pice ne kurim več krušne peči. Ker mi je ooni enostavno hitreje in lažje. Pa še rezultat je boljši.
 
  • Všeč mi je
Reactions: twinman

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
luka51 pa kaj ti ni jasno, a je to forum za debatiranje o domači piceriji in izmenjavi mnenj, ali ne?! Kaj potem sikaš, če pustim en post kjer napišem, če je morda že naredil kopijo Uunija doma?
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Človek, vprašanje je bilo. Samo en post z vprašanjem. Potem pa je sledilo izlivanje žolča prodajalca izdelka zaradi tega vprašanja... pa sej ste bolniki, če vam je to normalno. Boge vaše žene...
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Oakey....pristop ki si ga ubral gre men pač pošteno na živce. Ni treba zdej zmerjat nobenega zdej, ko si dobil nekaj nazaj. Mamo tok "originalov", da je joj.... mnogo tega...skratka originali vsepovsod in to slovenski, sam tko neke podobnosti se vlečejo z nekimi drugimi izdelki, ki so malce dlje zunaj, ampak nič ne de - originalne ideje 100%! Zdej komaj čakam, da se pojavi slovenski Kamado Original, naprimer, ker ga začuda še ni. No lej, tega ne prodajam naprimer ...:D
Evo zato mi grejo te stvari okrog cen in originalov tok na jetra, da mal žolč preko pljuskne in bi mi tud, če jih ne bi prodajal, ni kej....se zgodi! No worries, gremo pečt pizze - mal bom počakal no, ker sem jih od petka do zdej spekel ene 60, ker jih mamo radi!
 

masevc

Guru
2. sep 2007
3.516
893
113
Ksz
Cena teh oonijev je na takem nivoju (nizka), da se sam nebi sel zajebavat z izdelavo kopije.
Morda bos prisparal 50 eur..
 
  • Všeč mi je
Reactions: twinman

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Jaz pa spodbujam domačo izdelavo in izboljšave sploh če mojster potem predstavi izdelek tudi tukaj na forumu in pove izkušnje, vtise...
Da ne rečem DIY tutorial...Še posebej tisti ki ima žilico za to in je tehnični tip in če le ima kdo voljo.

Samo poglejte primer pekača GFerrarri... Pekač je za pico menda dober šele ko ga predelaš in ko dodaš dodatno grelo.
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
ja samo uuni pa ni polizdelek kjer bi bilo treba kaj dodajat, da speče pico.
 

masevc

Guru
2. sep 2007
3.516
893
113
Jaz pa spodbujam domačo izdelavo in izboljšave sploh če mojster potem predstavi izdelek tudi tukaj na forumu in pove izkušnje, vtise...
Da ne rečem DIY tutorial...Še posebej tisti ki ima žilico za to in je tehnični tip in če le ima kdo voljo.

Samo poglejte primer pekača GFerrarri... Pekač je za pico menda dober šele ko ga predelaš in ko dodaš dodatno grelo.
Nikomur ne oporekam izdelave. Samo laserski razrez, upogib, varjenje inoxa ter koncna obdelava, ter skoraj sigurno popravki prve verzije niso vredni nakupa preizkusenega izdelka