po prvem mesenju 2h stoji. pol še enkrat pregneteš in nardiš kroglice, jih daš na končno pozicijo (posodice, pladn pač kaj boš mel) in pokriješ. Počakaš 6-8 ur in v hladilnik.
je možno po tistem receptu na prvi strani, da je samo 3 g kvasa, to je sveži oz. stisnjen na 1.8 kg moke?
cela kocka od slonček kvasa je 42 g
od twinmana postopek mi je logičen, ker gre po mesenju vzhajati v hladilnik na nizko temperaturo in se postopek upočasni.
tole mi pa ni čisto jasno. zakaj bi pustil da vzhaja po normalni poti oz na toplem in čakal pol dneva? V tem primeru je fermentacija oz vzhajanje čisto običajno in nisi naredil nič razen da si za določen čas nato zadevo ustavil do naslednjega dneva?
Mam, uuni 3 ni mi žal niti minute, da mi jo je božiček prinesel.
Dela k šus, ko se jo naučiš pedenat sploh.
Malo me je matral segrevanje in kdaj je prav toplo, dokler se ne navadiš. Sedaj pa vem prižgem pelete nafilam feeder počakam eno dozo in potem pa peka. Pizza pečena v cca minuti in pol pomoje tud hitreje, večji problem jih je tolk hitr delat kolikor jih lahko vn mečeš in ješ.
Pekel do sedaj ene 3 krat doza resta iz 1800 g moke tip 00 iz spina po vera pizza napoletana recepturi. Rezultat odličen
Kolk pic naredis iz 1,8 kg moke?Mam, uuni 3 ni mi žal niti minute, da mi jo je božiček prinesel.
Dela k šus, ko se jo naučiš pedenat sploh.
Malo me je matral segrevanje in kdaj je prav toplo, dokler se ne navadiš. Sedaj pa vem prižgem pelete nafilam feeder počakam eno dozo in potem pa peka. Pizza pečena v cca minuti in pol pomoje tud hitreje, večji problem jih je tolk hitr delat kolikor jih lahko vn mečeš in ješ.
Pekel do sedaj ene 3 krat doza resta iz 1800 g moke tip 00 iz spina po vera pizza napoletana recepturi. Rezultat odličen
prevroče je za kruh. Preden se bo sredica sploh zagrela boš mel že škorjo zažgano.uuni3 je samo pizza peč? ne moreš kruh pečt? pečenko?
twinman ali je uuni nadomestilo za šamotno krušno peč? kruh, lepinje, pečenka s krompirjem? se da imet nižjo temperaturo pa dlje časa? je not obložen v šamot ali ne?