Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Gledam ta recept za testo.. dejansko brez olivnega olja?
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Super, hvala. Ker še vsak recept, ki sem ga probal, je mel zraven olivno in občutno več kvasa. AMPAK.. sem probal zdajle in testo je že v hladilniku, kjer bo vzhajalo cca. 30 ur.
Na pogled, dotik in občutek je 1000x boljše. Na 1kg moke sem dal 8g svežega kvasa.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kam pa daš pizzo? Nižje, srednje, višje? Bral sem različne nasvete... eni dajo nižje pa grelec spodaj + ventilator...eni tako, eni tako... Bral sem še, da se priporoča dati na peki papir direkt na rešetke. Imam tudi ornk šamotno ploščo za peko pizze in kruha, samo še nisem zars sprobal v pečici.
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kam pa daš pizzo? Nižje, srednje, višje? Bral sem različne nasvete... eni dajo nižje pa grelec spodaj + ventilator...eni tako, eni tako... Bral sem še, da se priporoča dati na peki papir direkt na rešetke. Imam tudi ornk šamotno ploščo za peko pizze in kruha, samo še nisem zars sprobal v pečici.
Jaz imam 5 nivojev, dam na 2. od spodaj, tako je pisalo v navodilih pečice. Imam pizza kamen iz lidla, ga dam na rešetko in segrejem pečico, potem pa pico s peki papirjem na pica kamen in to je to Kakih 5 min.
Ne bi pa probaval na rešetko dajat, kar vidim kako bi se mi razlezla po dnu pečice
Šamotna plošča je kul stvar Pazi samo, da jo res segreješ, tudi ko pečica doseže max, pusti še kakih 20min, predno daš pico not.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
, ko ste tule vsi sami znalci.
Jaz v moji pečici lahko dosežem 500 °C samo, če bi dal na pirolizo.
Mislim - pa je to sploh mogoče, da se pizza peče na 500 °C ? Pa da je to sploh še užitno? Zdravo? ...
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Temperature v krušnih pečeh se gibljejo med 400-450 stopinj.
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Grelec spodaj+zgoraj in temperatura na max, kolikor gre, pri meni 280°C.
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Običajno je program pica pri pečicah spodnje gretje + ventilator