Domača pizzerija

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
CANDY FVH 929

20171122182822.jpg
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.225
1.366
113
Super, hvala. Ker še vsak recept, ki sem ga probal, je mel zraven olivno in občutno več kvasa. AMPAK.. sem probal zdajle in testo je že v hladilniku, kjer bo vzhajalo cca. 30 ur.

Na pogled, dotik in občutek je 1000x boljše. Na 1kg moke sem dal 8g svežega kvasa.
 

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Super, hvala. Ker še vsak recept, ki sem ga probal, je mel zraven olivno in občutno več kvasa. AMPAK.. sem probal zdajle in testo je že v hladilniku, kjer bo vzhajalo cca. 30 ur.

Na pogled, dotik in občutek je 1000x boljše. Na 1kg moke sem dal 8g svežega kvasa.

Vem da sm ze malo pozn, samo za 1kg moke in 30ur ti bo 8g prevec
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Hej. Na katerem programu pečete pizzo v pečici? Imam novo pečico, pa ima preveč funkcij. Peka zgoraj, spodaj, mali, velik žar, infra, ventilator...
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kam pa daš pizzo? Nižje, srednje, višje? Bral sem različne nasvete... eni dajo nižje pa grelec spodaj + ventilator...eni tako, eni tako... Bral sem še, da se priporoča dati na peki papir direkt na rešetke. Imam tudi ornk šamotno ploščo za peko pizze in kruha, samo še nisem zars sprobal v pečici.
 
Nazadnje urejeno:

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kam pa daš pizzo? Nižje, srednje, višje? Bral sem različne nasvete... eni dajo nižje pa grelec spodaj + ventilator...eni tako, eni tako... Bral sem še, da se priporoča dati na peki papir direkt na rešetke. Imam tudi ornk šamotno ploščo za peko pizze in kruha, samo še nisem zars sprobal v pečici.

Jaz imam 5 nivojev, dam na 2. od spodaj, tako je pisalo v navodilih pečice. Imam pizza kamen iz lidla, ga dam na rešetko in segrejem pečico, potem pa pico s peki papirjem na pica kamen in to je to:) Kakih 5 min.

Ne bi pa probaval na rešetko dajat, kar vidim kako bi se mi razlezla po dnu pečice
grin1.gif


Šamotna plošča je kul stvar:) Pazi samo, da jo res segreješ, tudi ko pečica doseže max, pusti še kakih 20min, predno daš pico not.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

cheer.gif
, ko ste tule vsi sami znalci.
Jaz v moji pečici lahko dosežem 500 °C samo, če bi dal na pirolizo.

Mislim - pa je to sploh mogoče, da se pizza peče na 500 °C ? Pa da je to sploh še užitno? Zdravo? ...
sprasujem se.gif
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kam pa daš pizzo? Nižje, srednje, višje? Bral sem različne nasvete... eni dajo nižje pa grelec spodaj + ventilator...eni tako, eni tako... Bral sem še, da se priporoča dati na peki papir direkt na rešetke. Imam tudi ornk šamotno ploščo za peko pizze in kruha, samo še nisem zars sprobal v pečici.

Jaz imam 5 nivojev, dam na 2. od spodaj, tako je pisalo v navodilih pečice. Imam pizza kamen iz lidla, ga dam na rešetko in segrejem pečico, potem pa pico s peki papirjem na pica kamen in to je to:) Kakih 5 min.

Ne bi pa probaval na rešetko dajat, kar vidim kako bi se mi razlezla po dnu pečice
grin1.gif


Šamotna plošča je kul stvar:) Pazi samo, da jo res segreješ, tudi ko pečica doseže max, pusti še kakih 20min, predno daš pico not.

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-4201424/Funny-photos-baking-fails-boost-confidence.html

grin1.gif
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
jest jo dam prvo na "tla" pečice (samo na peki papirju) za kake 3-5 min, pol jo pa dvignem na čisto vrhnjo rešetko še za kako minutko, dve, da se še zgoraj mal zapeče. drugač pa kot je že predhodnik napisal, zgornje & spodnje grelo pa do konca
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
cheer.gif
, ko ste tule vsi sami znalci.
Jaz v moji pečici lahko dosežem 500 °C samo, če bi dal na pirolizo.

Mislim - pa je to sploh mogoče, da se pizza peče na 500 °C ? Pa da je to sploh še užitno? Zdravo? ...
sprasujem se.gif

Temperature v krušnih pečeh se gibljejo med 400-450 stopinj.
 

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
KSZ, še moj priskrček.
Čimmanj kompliciranja. Meni je pica jed, ki se jo naredi, ko vse ostalo traja predolgo. Torej ni časa za 20+ urno vzhajanje testa. Najprej nažgem pečico v klasičnem načinu na 250 stopinj, da iz obeh strani dobro segreje kamen, ki je v njej.
Potem pripravim testo: moka po izbiri (običajno polovica tip 500, druga polovica po izbiri), voda, sol, suhi kvas, vse po občutku.
Medtem, ko testo počiva, pripravim ostale sestavine. Primerno količino testa razvlečem v primeren krog in ga dam na pomokan lesen lopar, naložim "filo", pečico šaltam v "pizza mode" (ogrevanje samo od spodaj) in pico vržem direktno na kamen. Po osmih minutah gre ven. V tem času dovolj vzhaja že v pečici. Meni je top.
cool-1.gif
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Jaz jo dam na peki papir + brez olja. + v okrogel pečač za pico.
- Prvo obojestransko gretje na full (250 stopinj), pekač položim popolnoma na dno pečice, da se pica spodaj lepo zapeče. Nekeja minut, odvisno od debeline testa.
- Kasneje na bolj zgorno rešetko, da se lepo zapeče še zgoraj (običajno dam 200 stopnj + ventičacija) za cca. 1-2 minutke.
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Običajno je program pica pri pečicah spodnje gretje + ventilator
 

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:


Temperature v krušnih pečeh se gibljejo med 400-450 stopinj.

Gredo tudi preko 800C
wink-1.gif
ampak ja, za pecenje hrane okoli 450-500C
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Pri teh temperaturah je že piroliza.
shocked-1.gif

Te temperature so za v pekel. Jaz še ne bi šel, ... še nekaj časa
tongue-1.gif
.