Domača pizzerija

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Meni se uuni 3 valja doma že cca pol leta in se nikakor ne pripravim do tega, da bi včasih namesto webra (meso) zalaufal uuni. Posledično se še nisem prav nič izmojstril.
Ideja je, da vsakič, ko zalaufam webra (cca 2x tedensko), zalaufam še uuni in tam spečem kruhke za k mesu, kao lepinje (ajde, za povrh pa še eno manjšo pico). A to kdo od vas prakticira?
Ima kdo preizkušen recept za uuni lepinje?
(da ne bo pomote, ne mislim na kruhke, kot jih strežejo v t.i. kruhkarijah (npr. Gorjanc), tega ne maram)
 
Nazadnje urejeno:

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
lepinja.JPG


Take pečem v uuni 3. Enako testo kot za pico: moka, voda, sol, zelo malo kvasa. Pa testo pustim 24-48h v hladilniku.
 
  • Všeč mi je
Reactions: dentex

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Ima kdo preizkušen recept za uuni lepinje?
(da ne bo pomote, ne mislim na kruhke, kot jih strežejo v t.i. kruhkarijah (npr. Gorjanc), tega ne maram)
Ne vem kaki so uuni kruhki in ne kaki v kruhkarijah. Na webru lahko spečeš kruhke, ki jih narediš iz (ostre) moke, navadnega jogurta, pecilnega praška in ščepca soli. Razmerij ne vem, ker zmeraj delam od "oka". Malo manj mehko testo kot tisto, kar bi se še prijemalo na roko.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Prva slika Ooni Koda, druga pa Ooni 3. Oboje testo napoletana, prva s kvasom druga z drožmi, ki sva jo spekla s kolegom, ki jih v nulo obvlada. Prava moka Costa Amalfi, 70% hidracija, 2% soli, 0,3% suhega ali 0,6% svežega kvasa. Bulk fermentacija par ur na sobni, potem hladna 48ur. Mrzlo testo stresem na pult in navagam 280gr. Hlebčke postavim na zadnje vzhajanje v pokrito plastično gajbico, kot v pizzerijah in ko so voljni za peko se začne akcija. Ko si "ogret" in je vse pripravljeno na svojem mestu sem na ooniju 3 naredil 28 preprostih pic margarit napoletan v malo več kot eni uri. Za Kodo pa bi šlo še hitreje, saj ne nalagaš peletov. Najboljši kruh je kar iz takega testa, saj za kaj drugega te peči nimajo dosti prostora in previsoko temperaturo. Ampak se čez takole lepinjo/pita kruh ne gre pritoževat. Sploh ko ga napolniš ali obložiš z mesom iz smokerja ali žara ali kakimi drugimi delikatesami.... :)
 
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

tofsy

Pripravnik
16. feb 2009
87
11
8
Mogoče eno mal butasto vprašanje. Kako pa se speče pica v uuniju, če je bolj obložena z zelenjavo in kakšnimi salamami? Ker na vseh posnetkih tudi na youtubu, pečejo vsi samo margerite(pelati mozarela pa bazilika). A se speče vseeno, tudi če je konkretno obložena?
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Margerite pečejo zato ker je osnova vsega. Pehel sem marikatero verzijo, tudi s svežimi jurčki in domačo šunko, gre brez problema, ne pa experimentirat z kraško oziroma če že panceto pršut daj gor na koncu drugače bo prepečen