Hvala ti, fajn si me nasmejal, sploh s tistim delom, da če bi šel sam iskat svoj naročen avto, bi ga lahko v dveh dneh dobil.
Drugače nimaš ravno vpogleda, kako danes avtomobilska industrija deluje. Btw. ko recimo naročen VW pride iz fabrike je NAJKASNEJE v roku 14-ih dni že v rokah kupca.
Problem je samo v temu, da ti misliš, da je tvoj način kupovanja avtomobila edini pravilen. Pač, prideš, pogledaš, skeširaš in odpelješ. To je TVOJ način in zate PRAVILEN in jaz te popolnoma podpiram pri tem. Ko ga pa začneš vsiljevati drugim, pa pridemo do problema.
Namreč, če bi jaz kupoval nov avto, hočem imeti švoh motor in vse asistence. Sedaj mi pa najdi dilerja, ki je vnaprej naročil tak avto. Ga ni, ker ni bedak, da bi mu avto visel potem eno leto na dvorišču, da bi prišel tak ''norec'' kot jaz.
In recimo meni ni panike počakat zadevo pol leta, ker ne kupujem (vsaj do sedaj, knock knock, ni bilo treba) avta, ko se mi sprdne. Ampak ga kupujem premišljeno in z dovolj veliko časovno rezervo, da sem fleksibilen glede skoraj vsega.
Druga zadeva je, če te nategujejo z rokom dobave, ki gre čez dogovorjen rok. Ampak to se pač reši že s pogodbo o ari.
Pa da ne bo nesporazuma: to je MOJ način kupovanja avtomobila in ga nikomur ne vsiljujem kot edino pravega za vse.