dizli VS bencinci

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
"Jaz se zadnje čase 50 vozim tut tam ko je 90, kolona gor ali dol, tempomat, muzika, mobitel v roko in gremo na FB
smile-1.gif
"

Takih idiotov vidim vedno vec na cesti
bonk.gif

Ne počutim se dovolj sposobnega da bi vozil 90, pa raje peljem 50, kjer imam avto popolnoma v nadzoru, 90 je zame prehitro,
nebi rad ubil kakega kolesarja...

...seveda in glasna muzika ter uporaba mobitela med voznjo med tem ko se za tabo nabira kolona samo pripomore k varnosti taki in drugacni...adijo pamet.

Si preprican da si sploh dovolj sposoben za na cesto ne samo za 50km/h

pejt na trolo pa nared uslugo vsem na cesti

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
[quote...sem pa opazil da folk ne ve vozit avtov oziroma se počasi prilagodi z dizla na bencinarja ali obratno,..ko dam komu za peljat vidim da mi pri dizlu dodaja preveč gasa ker je navajen da bencinar ugasne in pol ga priganja za brezveze,,

[/QUOTE]

confused-1.gif

Vozim bencinarja, občasno službene dizle(2.0TDI), redke so vožnje ko mi ob speljevanju vsaj 1x ne crkne(ob speljevanju) , se zdim sam seb butast ker mi dizl crkne in potem ob speljavnju rabim več obratov kot pri bencinarju da normalno speljem.......najbolj pa je zanimivo to , da se isto dogaja moji ženkici.

confused-1.gif

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Počasneje popuščaj sklopko, malo več gasa, pa predvsem poslušaj motor, nima kaj crknit. (Or you're doing it wrong).

@OP: Dizel pač nima servo pedala za gas, da bi se lahko peljal od 0-90 v 2. prestavi z minimalno telovadbo...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Ok to mi pa res ni jasno kako vama ratuje? Imaš izpit za avto kakšen mesec?
bonk.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Hja očitno , da tako kot ugasnejo bencinarji ob premalo plina, velja isto za dizle ......pri nizkih obratih(dokler ne prime turbina) je dizel itak ena žalost.
pri meni je očitno problem ta, da me moti predolg (dosti daljši kot pri mojem avtu)hod sklopke pri službenem dizlu....in na začetku malce čudno odmerjam vse skupaj

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
poznam občutek, 2,0 TDI v passat in ročni menjalnik, konstanto crkoval, avto bil pa nov in testni..sej potem se navadiš, gas pohodiš do konca, da se malo zasuče pa potem spuščaš sklopko..nenormalno ampak edina možnost. katastrofa od logike.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
passat je ja,.....no zgleda , da vseeno nisem edini
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
to je zaradi velikega presledka med pedalom in dejanskim plinom.. bedno, nikol neb kupil takšnega sranja.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
madona se ne morete navadit iz enega avta na drugega ali kaj??Pol je pa avto kriv ne pa šofer, jaz sem opazil da se dva enaka avta ne peljeta enako..

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
..kaj bi šele rekli da se ne da speljat ko nimaš sklopke in moraš pri ugasnjenem avtu najprej dat v prvo in pol avto vžgat
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Jah, ti mali jajčki 1.5dCi in 1.6TDI so kar podhranjeni z navorom v nižjih v primerjavi s starejšimi in večjimi brati. In se moraš malo prilagodit temu.
Ampak z mojega vidika poraba odtehta vse to in če bi imel na izbiro ali jajček ali starejšega brata potem vzamem jajček. Seveda brez upoštevanja stroškov vzdrževanja, tam se kalkulacija rahlo obrne
wink-1.gif
. Sploh z vsemi temi DPF sranji, itd.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
v tem je ravno čar da lahko izbiraš. In jajce ki so nevozne niti ne povohaš.

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
confused-1.gif

Vozim bencinarja, občasno službene dizle(2.0TDI), redke so vožnje ko mi ob speljevanju vsaj 1x ne crkne(ob speljevanju) , se zdim sam seb butast ker mi dizl crkne in potem ob speljavnju rabim več obratov kot pri bencinarju da normalno speljem.......najbolj pa je zanimivo to , da se isto dogaja moji ženkici.

confused-1.gif

[/QUOTE]

Se eden tak. Sluzbeni Passat 2.0 TDI 140KM (2008), crknil mi na vsakih nekaj speljevanj. Potem sem dodal polno gasa, pa je slo. ampak to ni to. Od takrat se mi je diezel priskutil do konca. Da ne govorim o elektricni rocni zavori, pa poziranju olja. Katastrofa tale VW.
uf-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ste pa res talenti brez občutka za stopalke
bonk.gif

Kako pa potem meni uspe speljati 1.9 TDi in 2.0 TDI z res minimalno gasa, večkrat tudi brez gasa če je kolona, pa se mi ni problem vsest v P307 1.6 16V in normalno speljevat, pa ga vozim ravno 4x na leto.

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Vozil sem tudi Laguno dizel, pa nisem imel problemov. Pri passatu pa non-stop, ce nisem bil 100% pozoren, bum, ugasnil. Je pa bila voznja res boljsa kot pa z Laguno.