ksz
Sam sem pred trenutnim avtom imel dva dizla. Ja, oba rabljena in uvožena. Pri obeh sem po nakupu naredil servis tipa 'menjaj kar je treba', torej od olja in filtrov za preventivo naprej. Poraba je bila recimo temu solidna, imel pa sem težave predvsem s hladnimi zagoni (že jesenska jutra so delala probleme, kaj šele zima, pa sta bila oba v garaži), odkar imamo naraščaj mi je pomembno tudi da se kabina segreje prej kot v pol ure.
No, pri prvem dizlu so začele probleme delat šobe, pri drugem je bilo mesec po nakupu treba menjat bosch črpalko (2k - kril prodajalec v okviru garancije na vozilo), kasneje še egr ventil, za katerega so me pri nas želeli olupit za 700 eur, iz anglije sem ga dobil za polovico. In tako naprej, kup neumnosti.
že lani poleti sem začel gledat za zamenjavo, iskal sem izključno atmosferskega bencinca z večjo kubaturo. Prva opcija je bil Sharan VR6 (enega so mi speljali praktično pred nosom), druga voyager 3.3. Ko se je začela zima sem se odločil na wishlist dodati še 4x4. Na koncu sem kupil grand cherokeeja. Zadovoljen za popizdit. Dizla ne povoham več.