Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.354
9.595
113
EU
Vozil sem se z Inter Cityjem IC 502. Od Murske Sobote, do Ljubljane. Sedeži neudobni za znoret. Celi čas sem se prestavljal in iskal najbolši položaj za sedenje. Nisem ga našeč :evil:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Kolega strojevodja nima pojma ...
Tudi pri vlakih si strokovnjak - klobuk dol!?

Vlaki so Stadler in ne Simens. So večji, težji, močnejši, hitrejši in tudi veliko udobnejši (klimatizirani) od starih vlakov tako da večja poraba niti ne preseneča. So pa dizel agregati na novih Stadler valkih delani po nanoveši EURO 6d normi in so izpusti veliko manj obremenjujoči za okolje kljub morebitni večji porabi.
Ja imaš prav, zame je vseen drek Stadler ali Siemens, ker se z vlaki sploh ne vozim, ne zato ker se ne bi hotel, ampak zato ker je na relaciji MB-LJ časovna razlika med gomulko, Siemensom, Stadlerjem, Fiatom ... (PRI ENAKEM ŠTEVILU POSTANKOV) zanemarljiva (10 minut tukaj nič ne pomeni).

Kar pa se obremenjevanja okolja tiče pa ne rožic sadit - višja poraba dizla je večja obremenitev, če ne direkt pa preko katalizatorjev, AdBlue-a,.... Na "potencialnega potnika" - ma ne me basat; na kW moči - ne me basat; Slovenski vlaki so zasedeni samo v jutranjih/popoldanskih špicah in s penzionisti, ki zastonj potujejo - daleč od tega, da gre za kakršenkoli zeleni prehod, kar je bil point mojega prvotnega posta.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Evo, Muskec pravi, da necesa ne rabimo, bomo pa se iz starih avtomobilov dali ven :valjamse:

Ps: ja, nalasc sem malo posplosil.

• Wow
Reactions: tony

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63

Ja imaš prav, zame je vseen drek Stadler ali Siemens, ker se z vlaki sploh ne vozim, ne zato ker se ne bi hotel, ampak zato ker je na relaciji MB-LJ časovna razlika med gomulko, Siemensom, Stadlerjem, Fiatom ... (PRI ENAKEM ŠTEVILU POSTANKOV) zanemarljiva (10 minut tukaj nič ne pomeni).

Kar pa se obremenjevanja okolja tiče pa ne rožic sadit - višja poraba dizla je večja obremenitev, če ne direkt pa preko katalizatorjev, AdBlue-a,.... Na "potencialnega potnika" - ma ne me basat; na kW moči - ne me basat; Slovenski vlaki so zasedeni samo v jutranjih/popoldanskih špicah in s penzionisti, ki zastonj potujejo - daleč od tega, da gre za kakršenkoli zeleni prehod, kar je bil point mojega prvotnega posta.
Maš prav. Najboljš ukint vse kar ima motor z notranjim izgorevanjem. Bo še najmanj obremenjujoče za okolje. Dejstvo pa ostaja, da je stara dizelca bolj obremenjujoča za okolje od nove

corsol

Guru
11. mar 2010
3.030
991
113

.....samo, kdo in koliko se jih vozi ni problem vlaka in njegovih teh.karakteristik.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Evo, Muskec pravi, da necesa ne rabimo, bomo pa se iz starih avtomobilov dali ven :valjamse:

Ps: ja, nalasc sem malo posplosil.
Radarji so softversko disabled že pol leta.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: ales85 in darjan

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Radarji so softversko disabled že pol leta.
Kar jim še ne daje pravice, da iz avta odstranijo nekaj, kar si kuil. Če smo čisto natančni (in kolikmor vem, se že pripravljajo tožbe): tudi onemogočit ne bi smeli radarja brez soglasja lastnika, ker je lastnik avto kupil v vedenju, da ACC ali druge asistence delujejo z radarjem in ne bi, če bi bile brez.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kar jim še ne daje pravice, da iz avta odstranijo nekaj, kar si kuil. Če smo čisto natančni (in kolikmor vem, se že pripravljajo tožbe): tudi onemogočit ne bi smeli radarja brez soglasja lastnika, ker je lastnik avto kupil v vedenju, da ACC ali druge asistence delujejo z radarjem in ne bi, če bi bile brez.

Radarjev ne odstranjujejo, ker je to strošek. Ko je softversko izklopljen, je za Teslo zadeva izključena, ne rabijo majstrov, da drate ven pulijo, kot pri VW.

ACC in druge asistence zadnje pol leta SW release-ov delujejo izključno brez radarja. Lahko tožiš kakor hočeš, izgovor Tesle bo, da Vision Only sistem na zadnjih releaseih deluje bolje, kot stari sistem z radarjem, case closed. Zadeve so potrdili tudi neodvisni testi, npr. od ameriškega zavarovalnega združenja IIHS.

Lahko pa ponovimo star video, Teslin avto je VisionOnly.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
To naj bi bilo opravicilo ali izgovor? Neverjetni ste Muskovi verniki, res.
Nekateri pač živite še v svetu, ko so funkcionalnosti vaših avtov takšne, kot so bile dizajnirane dolga leta nazaj.
Tesle pa dobivajo programske popravke. Radarjev se ne vgrajuje že dve leti. In nove verzije Tesla SW že pol leta ne uporabljajo radarja tudi na avtih, ki ga še imajo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Dajmo to ponovit še recimo v megli. :fredi:
Dajmo. Boš se razočaral in ugotovil, da 99% radarjev zanemari statične objekte na cesti. Torej statični pile up avtov v megli, oz. bilokateri stoječi avto. Zato so se začele vgrajevati kamere za zaviranje v sili. Ker radar vidi natanko nič.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Dajmo. Boš se razočaral in ugotovil, da 99% radarjev zanemari statične objekte na cesti. Torej statični pile up avtov v megli, oz. bilokateri stoječi avto. Zato so se začele vgrajevati kamere za zaviranje v sili. Ker radar vidi natanko nič.
Aha, premikajoči pešec je torej statičen objekt? Zanimivo. Lepi izgovori.
Sicer pa poglej malo delovanje teh sistemov, ki temeljijo samo na kameri, v slabših vidljivostnih razmerah, pa ti bo vse takoj jasno. Ampak ja, Tesla is top shit.