Diesel in mraz

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ali ima še kdo težave z avtom v tem mrazu?

Imam eno leto staro Opel Corso in mi je danes že drugič zmrznila. Res, da je avto zunaj celo noč, sam se mi zdi, da še ni tak mraz, da bi bilo to problem
confused-1.gif

Sedaj razmišljam o nakupu bencinarja saj avto potreujem vsak dan, da pridem do službe - sem pa iz Logatca.

Kakšna je kej poraba pri bencinarju z 1.6 mašino in okoli 110 konjev? Ali se mi bolj splača imeti bencinarja ali diesla? Naredim pa letno okoli 35.000 KM:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Moj P206 ima 1.6 in 110 oslov, pa imam porabo pod ponavadi okrog 6,8l. Če se splača kupit bencinarja? Po moje se bolj splača zamenjat bencinsko. Ali pa servis obiskat naj pogledajo svečke.

Je pa res, da si lahko ziher, da ti bo bencinar vedno vžgal (razen če bo -50, samo takrat tudi v službo nihče ne bo šel
grin1.gif
). Jaz ga imam tudi na prostem, je stal zdaj 2 dni in sem včeraj zvečer pri -9 obrnil ključ in je vžgal v trenutku.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Meni je dizel stal 4dni, pa je včeraj zvečer pri -14°C vžgal brez problema. Menjaj črpalko ali pa dodaj aditiv.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Avto je zmrznil! Zaradi mraza ne vžge!

JE bil že v ponedeljek na servisu zaradi tega, pa so rekli, da je bila v avtu slaba nafta. To so baje uredili, sam zdej je pa spet isto sranje. Sem pa tankal na OMW
cool-1.gif
Pa tudi stric na bencinski je rekel, da ni treba nič notri dodat!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa probaj Petrol, slabše ne more bit
wink-1.gif
Jaz v glavnem nebi menjal avta zaradi tega. Dizel je samo dražji pri nakupu, potem te pa tak servisi enako stanejo, poraba pa manjša.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Sej do sedaj sem vedno tankal na Petrolu, pa sem imel sranje!

Čist sem že penast zaradi avta
jezen.gif

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Očitno se ti je nabrala voda v rezervoarju in ta ti potem nekje zmrzne.Na OMW imajo nafto, ki zdrži čez -20°C.Pri letu dni starem avtu pa menda ne bo treba menjavat črpalke.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Meni je v avtu kazalo -15 stopinj! Pa avto vedno vžge samo po kakšni minuti ugasne!

boost

Zelenc'
31. avg 2007
1
0
1
Pozdravljen,

zanimivo, da imamo enako težavo na Opel Vectri. Prvič se je zgodilo prejšnji teden, pa sem šel na petrol po dodatek nafti za zimo (petrol logatec je takrat imel še nafto brez dodatka) in zadeva je dala mir. Sedaj sem tankal na molu (logatec) in danes spet ista zadeva, kljub temu da naj bi mol imel v nafti že dodatek. Sem že malo zmeden če ni kaj drugega narobe z avtom.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Sam imam diesla, tankam vedno na OMW in brez problemov.Ko se prične zima, pa se vedno prepričam koliko minusa zdrži nafta.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ko sem še mel dizla, sem ko je bilo napovedano, da bodo temperature v prihajajočih dneh padle na -15 ali niže, vedno dodal še dodatni aditiv v gorivo. Ker preprosto ne verjamem v slovenske pumparske šalabajzerje.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Sam imam diesla, tankam vedno na OMW in brez problemov.Ko se prične zima, pa se vedno prepričam koliko minusa zdrži nafta.

Kako pa se prepričaš?
Zaenkrat (tok tok) še nisem imel težav (golf IV), je pa res da takoj ko zutraj zalaufam bolj ropota kot pa če je "le" okoli nule, tko da...prvih 5km zelo nežno ne preko 2000obratov.press
crazy1.gif

Pa srečno vožnjo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zaenkrat se nisem imel problema z nafto...

Je pa to odvisno od modela avtomobila... in kako ima speljane cevke za dotok goriva... Pred leti vem, da so imeli Citoren AX dizel problem z zmrzovanjem nafte (zgostitev)...

Sem se pred parimi leti se s prejsnjo Mazdo6 vozil v Avstrijo in mi je celo pot kazalo od -22 in tudi do -28 ... pa ni motor niti trznil
smile-1.gif
... sedaj pa so tudi temperature zjutraj okoli -15 ... pa tudi se nisem imel problemov... (nova Mazda6)...imajo pa Mazdini dizli ze serisjko vgrajeno predgretje motorja (webasto)... in zjutraj ni problemov z vzigom...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Gre lahko kaj narobe pri avtu, kateri je dizel in se ni prižigal tri tedne (bil parkiran) (ko ga bom hotel prižgati)?
Kaj storiti za preprečitev morebitnih težav?

lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Na roke ga porineš na sonce in počakaš da ga slednji pogreje.
smile-1.gif

Potem pa zaverglaš, pelješ do bencinske črpalke, kupiš aditiv, ga zliješ v tank, še tank lepo napolniš do vrha in se greš vozakat ene 10 do 20 km, da novo svežo poaditivano naftico potegne skozi vse filtre do motorja.

Ogo

Nazadnje urejeno: