DELL 500 iz Siolove akcije

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
<<< Procesor je Dual-Core T2410 2x 2Ghz

Nas siol-ovi strani je bil podatek, da je:
Intel Pentium Dual Core T2410 (2.00GHz,533MHz,1MB)

Od kje tebi podatek o 2x2Ghz? A je to že blizu hitrosti Core2 DUO?

Če je 2 x 2, ko ga dobim čez kak teden, ga verjetno ne bom rabil nadgrajevat? Edino ramčke dokupim.
smile-1.gif

Saj ti piše da je Dual-Core. Torej ima 2 jedri. In vsako teče z hitrostjo 2Ghz.
Odvisno katerega primerjaš. Od nekaterih je hitrejši od drugih ne
smile-1.gif

Stari, ti take pišeš, kot da si včeraj dobil svoj prvi računalnik ... Nekako ne razumeš, da se jedra seštevajo samo v primeru, ko delata obe, na polno, za eno pijavko. Takih programčkov za perifernega userja ni, pa ne mi zdaj neke fotošope naštevat, prosim. Resno dvomim, da uporabljaš kakšen real-time processing suite. No, razen muviplejerja.
hysterical-1.gif
Pa tudi takrat, ko delata obe jedri, kernel razpolaga z njima in nikoli ne delata obe 100 %, torej ... Drugače ti pa ob pomanjkanju resorjev pomagajo še ostali mikroprocesorji poleg CPU ... Eni pač v CPU vidite zgolj kockasti kos pokritih tranzistorjev in tržne paradne konje. Kakšen njegov potencial pa dejansko koristiš? Klik tu, klik tam pa malo wallpaper zamenjat.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
<<< Procesor je Dual-Core T2410 2x 2Ghz

Nas siol-ovi strani je bil podatek, da je:
Intel Pentium Dual Core T2410 (2.00GHz,533MHz,1MB)

Od kje tebi podatek o 2x2Ghz? A je to že blizu hitrosti Core2 DUO?

Če je 2 x 2, ko ga dobim čez kak teden, ga verjetno ne bom rabil nadgrajevat? Edino ramčke dokupim.
smile-1.gif

Saj ti piše da je Dual-Core. Torej ima 2 jedri. In vsako teče z hitrostjo 2Ghz.
Odvisno katerega primerjaš. Od nekaterih je hitrejši od drugih ne
smile-1.gif

Stari, ti take pišeš, kot da si včeraj dobil svoj prvi računalnik ... Nekako ne razumeš, da se jedra seštevajo samo v primeru, ko delata obe, na polno, za eno pijavko. Takih programčkov za perifernega userja ni, pa ne mi zdaj neke fotošope naštevat, prosim. Resno dvomim, da uporabljaš kakšen real-time processing suite. No, razen muviplejerja.
hysterical-1.gif
Pa tudi takrat, ko delata obe jedri, kernel razpolaga z njima in nikoli ne delata obe 100 %, torej ... Drugače ti pa ob pomanjkanju resorjev pomagajo še ostali mikroprocesorji poleg CPU ... Eni pač v CPU vidite zgolj kockasti kos pokritih tranzistorjev in tržne paradne konje. Kakšen njegov potencial pa dejansko koristiš? Klik tu, klik tam pa malo wallpaper zamenjat.

Kaj točno tebe muči ?
Boš rekel da nima 2 jeder in da vsako lahko teče z 2Ghz ?

btw za gledanje filmov (navadnih divx-ov) se obe spravita na 900Mhz in delujeta z cca 16% procenti zmogljivosti (vsako jedro posebej).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
O, pa res.

Zgleda je problem v tem, da mi na domačem, P4, ne dela. Verjetno zato, ker je procesor v bistvu HT in ne pravi dual core.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kater WLAN driver je pravi za Vostro 500 z 6JRKV3J service tag-om? (xpji)

Da nam ugibu...

edit: že ugotovu...

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Končno prišel A860 domov.
cheer.gif

Vse gonilnike za WIN XP sem že dobil
cool-1.gif
.
Ob poizkusu instalacije WinXP pa mi vrže ven bluescreen. In to takoj na začetku, ko WIN XP čisto na začetku kopira datoteke gor, še preden sploh izbereš particijo, na katero naj bi instaliral. To se mi pa še ni zgodilo
confused-1.gif
. Sem v BIOS-u izključil že vse živo (multicore podporo, itd.) pa ne pomaga nič. Kakšen predlog, kako spravit XP gor?
A bi moral prej Visto dol poradirat?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pejt v bios poišči nastavitve za SATA oz. SATA mode daj iz AHCI na Compatibility pa bo delalo.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Ali pa si poglej nLite program s katerim lahko integriraš SATA gonilnike v inštalacijski CD.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Bo moral...zdajle sem pregledal bios in ni compatibility mode-a.

Mam doma trenutno oba Vostrota iz Siola, sam na tem 860 bom pustil visto, saj dela OK, sam extra ram notr.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hijacker pravi:
Ali pa si poglej nLite program s katerim lahko integriraš SATA gonilnike v inštalacijski CD.
Se mi je zdelo, da bo nekaj s tem SATA supportom. Sem gledal pred tem že v BIOS-u, pa ni bilo nikjer tega compatibility mode-a. Dell
stupid-1.gif
.
A je to z nLite zahebano ali se da enostavno uredit? Kje pa dobim ta SATA gonilnik?
Ima morda kdo to že narejeno
aplauz.gif
? Lahko na PM.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Uporabi od kakega drugega Vostra oz. Della, to ni nevemkolk velik proizvajalcev, tko da je velika možnost da boš že v prvo zadel.

Če pa ne bi rad loterije pa priporočam, da v XP image dodašpaket driverjev...http://driverpacks.net/

Se pravi dodaš cel set HDD kontrolerjev pa je.

Treta varjanta je pa da pustiš visto gor sej čist ok dela na temu....jaz jo bom pustil (sicer pa ni zame).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Khm, nekaj poizkušam s temi driverji, bomo videli. Sicer je pa tale nLite zakon zadeva.
Se pa vmes z Visto igram in morda bo še res ostala gor. Še 2 GB RAM-a za 20 EUR in bo.