DELL 500 iz Siolove akcije

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
<<< Procesor je Dual-Core T2410 2x 2Ghz

Nas siol-ovi strani je bil podatek, da je:
Intel Pentium Dual Core T2410 (2.00GHz,533MHz,1MB)

Od kje tebi podatek o 2x2Ghz? A je to že blizu hitrosti Core2 DUO?

Če je 2 x 2, ko ga dobim čez kak teden, ga verjetno ne bom rabil nadgrajevat? Edino ramčke dokupim.
smile-1.gif

Saj ti piše da je Dual-Core. Torej ima 2 jedri. In vsako teče z hitrostjo 2Ghz.
Odvisno katerega primerjaš. Od nekaterih je hitrejši od drugih ne
smile-1.gif

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Citat:
Nadgradnja procesorja bi pomenila:
-velike stroške (hitrejši procesor od tega je verjetno precej drag).
-vprašanje garancije
-nepotrebno delo
-verjetno zmanjšanje delovanja brez zunanjega napajanja.

Core2Duo procesor me je koštal 55€.
Garancije ne izmičiš, ker čez vijake ni nobenih nalepk.
Dela je za 5 minut.
Čas trajanja baterije pa se mi je povečal za dobre pol ure (speedstep + rmclock program).

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Zanimiva teorija.

Zanimiv bi bil podatek, koliko x po 2 Ghz ima šele ta procesor.

Kdo ve?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Saj ti piše da ima dve jedri.

Sem malo bral o tem 2410, ki je v prenosniku. In je to v bistvu Core 2 duo z manjšim cacheom.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Še to bi te prosil, če pogledaš nekam, kakšna je matična plošča, če imaš kje kakšne natančnejše podatke, da pogledam, če se da nadgradit procesor.

Kateri program pa je priložen za zapisovanje na DVD?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Hijacker pravi:
Citat:
Nadgradnja procesorja bi pomenila:
-velike stroške (hitrejši procesor od tega je verjetno precej drag).
-vprašanje garancije
-nepotrebno delo
-verjetno zmanjšanje delovanja brez zunanjega napajanja.

Core2Duo procesor me je koštal 55€.
Garancije ne izmičiš, ker čez vijake ni nobenih nalepk.
Dela je za 5 minut.
Čas trajanja baterije pa se mi je povečal za dobre pol ure (speedstep + rmclock program).

Glede na to da moraš odvit celo spodnjo ploščo, sem nekako v dvomih glede garancije.
V 5 minutah vsega sigurno ne narediš.
Koliko ti zdrži baterija pri gledanju divx-ov. Brskanju po spletu ?

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Snemi si service manual za dell 500 in poglej koliko je dela s menjavo procesorja ali vgradnje dodatnega rama. In nikjer se ne pozna, da sem odpiral spodnji del.

Glede filmov in trajanja baterije pa ne morem točno povedat koliko bi baterija zdržala, ker še nisem poskusil. Ob normalnih opravilih (sufranje, programiranje, ...) mi zdrži pol ure več kot prej na celeronu.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Je možno tudi tega nadgradit?

Plošča je:
Dell inc.
Model: 0Y487G
Čipset: GM965

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Snemi si service manual za dell 500 in poglej koliko je dela s menjavo procesorja ali vgradnje dodatnega rama. In nikjer se ne pozna, da sem odpiral spodnji del.

Glede filmov in trajanja baterije pa ne morem točno povedat koliko bi baterija zdržala, ker še nisem poskusil. Ob normalnih opravilih (sufranje, programiranje, ...) mi zdrži pol ure več kot prej na celeronu.

Za 500 me niti ne zanima kako to gre. Sam govorim za 860.

Sem si pogledal, in je dosti bolj preprosto kot pri 860.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Je možno tudi tega nadgradit?

Plošča je:
Dell inc.
Model: 0Y487G
Čipset: GM965

Seveda ga je možno nadgradit. Procesor pride v trgovini od 200€ dalje + delo (ki je na prvi pogled dosti bolj zahtevno od 500)

Sali

SecretAgent
Osebje foruma
14. sep 2007
290
0
16
Na obrobju Goričkega
Citat:
XP inštaliran in dela čudovito. V laptop sem samo še dodal dodatnih 2GB rama tako da je sedaj skupaj 3GB. Z gonilniki ni bilo težav in sem dobil čisto za vse komponente. Nisem pa prepričan, kako je z namestitvijo z original XP medija zaradi SATA gonilnikov. Sam sem vzel neko inštalacijo, ki že ima SP3, IE7 in WM11 integriran ter nanjo dodatno integriral (s programom nLite) SATA gonilnike. Ob začetku namestitve mi je takoj prepoznal disk.

Brez težav. Zelo zadovoljen.

A imaš kakšen link ali kakšen ftp do gonilnikov za XP. Da ne iščem predolgo.

Hvala

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
Garancija pri nobene večjem ponudniku ne predivdeva menjave tako vitalnih delov, kot je procesor. Tega se končnemu uporabniku ne dovoli, nikoli. Nalepke gor ali dol. Točno se ve, katere komponenete se lahko šlata in katerih ne. RAM, disk, potem se pa že kar neha. Procesor definitivno ni na seznamu. Bi me pa zanimalo, kakšen bo rezultat kakšne garancijske zahteve s tako spremenjeno konfiguracijo :)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik oskar pravi:
Garancija pri nobene večjem ponudniku ne predivdeva menjave tako vitalnih delov, kot je procesor. Tega se končnemu uporabniku ne dovoli, nikoli. Nalepke gor ali dol. Točno se ve, katere komponenete se lahko šlata in katerih ne. RAM, disk, potem se pa že kar neha. Procesor definitivno ni na seznamu. Bi me pa zanimalo, kakšen bo rezultat kakšne garancijske zahteve s tako spremenjeno konfiguracijo :)
Hehe, če si toliko neumen, da greš podajat garancijski zahtevek s spremenjeno garancijo, si zaslužiš, da te le obrnejo na vratih in to s posmehom. Pa še zaračunajo svoj čas. Če pride do težav, pač daš original procesor noter, potem pa naj dokažejo, da si ga ti menjal.
tongue-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik oskar pravi:
Hehe, če si toliko neumen, da greš podajat garancijski zahtevek s spremenjeno garancijo, si zaslužiš, da te le obrnejo na vratih in to s posmehom. Pa še zaračunajo svoj čas. Če pride do težav, pač daš original procesor noter, potem pa naj dokažejo, da si ga ti menjal.
tongue-1.gif

Se vidi po vijaku, ki drži procesor
smile-1.gif