Delilniki in korekcijski faktorji

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
U, mater ste eni zabulzili ..... obnova fasade in delilniki
confused-1.gif

ž
Pravice na svetu je ni. In se ne splača jo iskati v delilnikih.

@pikovit:
467716-post_slo.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
a je tuki kdo, ki bi znal razlozit toplotno kartico stanovanja? mi smo danes dobili te kartice pa nimam pojma kaj dolocene stvari pomenijo..

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Po tvojem,potem meni,ki živim v pritličju ni potrebno plačevati dvigala,strehe in podobnih stvari
evil.gif
Briga me,če v tretjem nadstropju crkne stikalo za luči-saj ga ne rabim.Ampak plačati pa vseeno moram...

To je skupna lastnina. Stanovanje je zasebna.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
a je tuki kdo, ki bi znal razlozit toplotno kartico stanovanja? mi smo danes dobili te kartice pa nimam pojma kaj dolocene stvari pomenijo..

poskeniraj pa da vidimo zakaj se gre..

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik flajr pravi:
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Po tvojem,potem meni,ki živim v pritličju ni potrebno plačevati dvigala,strehe in podobnih stvari
evil.gif
Briga me,če v tretjem nadstropju crkne stikalo za luči-saj ga ne rabim.Ampak plačati pa vseeno moram...

To je skupna lastnina. Stanovanje je zasebna.

Pri njih zgleda tudi elektriko plačujejo po kvadratih
evil.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik dufus pravi:

poskeniraj pa da vidimo zakaj se gre..

evo. od zacetka razumem (lega stanovanja), kasneje pa vedno manj. kaj ima veze terasa? kaj je olajsava? ce je stevilka pozitivna bom placal manj ali obratno? skor ne morm vrjet, da posiljajo take tabele brez kakrsnekoli legende oz. razlage. in potem naj folk glasuje, ceprav ne vemo zakaj?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če je v + pomeni da plačuješ manj oz. imaš slabšo lego stanovanja. Tisti, ki ima - bo plačevali toliko % več, glede na stanje pred uvedbo delilnikov

Kolikor se vidi so določevali orientiranost stanovanj..torej južni imajo odbitke, severni pribitke. Prav tako imajo nekatera stanovanja 8Vsaj tako razumem) več zunanjih površin glede na ostala (ZS..kar je po moje zunanja stena...verjetno tako...vogalno stanovanje ima 2 ali tri zunaje stene, ostale pa enega manj (torej 1 ali 2)).

Glede teras...verjetno so stanovanja, ki imajo nad sabo terase (Torej dodatno površino preko katere se zgublja toplota)...spet pribitek.

PodN...mi ni jasno...spet sumim da je lega stanovanja, da meji na nek hladnejši del (to boš ugotovil sam glede na dejansko lego stanovanja s to številko).

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ce je to res, potem ok, ampak mi je vseeno cudno. ker imam stanovanje na jug (sonce cel dan) bom placal manj kot tisti, ki orientirajo na sever in se morajo se maja gret?!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ups..narobe! Ravno obratno...če imaš + boš plačeval več, če pa - pa manj.

Zdaj koliko točno pa znaša Jug, sever, zunanja stena, terasa...pa priznam da ne pridem skupaj. Vsakič je malo drugače obračunano, tako da sumim da so tu zraven še uteži posamezne vrednosti.

Jaz bi na tvojem mestu na vsak način zahteval obrazložite tabela ter izračuna.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ups..narobe! Ravno obratno...če imaš + boš plačeval več, če pa - pa manj.
Točno tako.
Pri nas so recimo podstrešnim stanovanjem dali 0,8 faktor. Stanovalci, nobene tehnične razlage
grin1.gif
. Sklep še ni podpisan, tako da bomo videli, če bo sploh šlo čez.

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Pri nas so recimo podstrešnim stanovanjem dali 0,8 faktor. Stanovalci, nobene tehnične razlage
grin1.gif
. Sklep še ni podpisan, tako da bomo videli, če bo sploh šlo čez.

Kakšni faktorji pa so doleteli ostala stanovanja, glede na lego sever-jug?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Zdej se ne spomnim točno. Vem, da notranja stanovanja imajo okrog 1,1, tista katera imajo precej zunanjih sten pa 0,9 ali 0,95.
Ampak to nima veze z realnostjo. To so faktorji, kateri so zapisani na podlagi tega, kdo je bil bolj glasen
smile-1.gif
. Recimo, če se ne bi sam oglasil, bi ostala vrhnja stanovanja gladko na 0,95, hehe. Sem čakal, da bo kateri od drugih gornjih lastnikov kaj bleknil, pa so bili vsi tiho kot miši. No, zdej izgleda bo na 0,8 ostalo, hehe.

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Mi smo sedaj dobili predlog korekcijskih faktorjev.

Izgleda pa takole:
priimek | m2 | faktor | pred. učinek
jaz | 77,32 | 0,75211 | -14,89%

Lahko kdo pove, kaj pomeni "PRED. UČINEK"?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
morebiti predlagani učinek?? Mogoče za 14,89% nižje plačilo ogrevanja. Razmišljam na glas, ker si podal premalo podatkov.... Sklepam, da imaš/živiš v stanovanju, ki je v zadnjem nadstropju ali pa v pritličju s precejšnim deležem zunanjih sten

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
To pomeni, da boš plačeval 15% manj kot bi brez faktorjev.
Torej, začni tulit, da je to premalo
wink-1.gif
.

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
a tako... Ne vem, kaj je tem upraviteljem tako težko napisati še kaj zraven v pojasnilo, samo se strinjaš ali ne pa cifre zraven.

Je 4. nadstvopje, južna lega, imam pa edini 3 mrzle stene + streha.

Meni se tudi zdi, da je premalo, stanovanje pod mano ima predviden faktor 1, pred. učinek pa 13,16%. se mi zdi, da je to premala razlika saj ima recimo eno mrzlo steno manj (zaradi višine sosednjega bloka, ki se stika z njegovo steno, z mojo pa ne)

Ni pa nikjer opcije, da predlagam kar koli, samo ali se strinjam ali pa ne.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Potem se ne strinjaš a ne:) Boš dobil drugo ''ponudbo'':)
Kaka šalabajzerija, čisti socializem.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Ima eno steno manj in streho naj kot ti. Pred. učinek je -13,16% ali +13, 16%. Če je na plus, bi rekel, da je OK, drugače pa ni....