Dacia Jogger

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
To kaj ti zapaca injektorje gre gladko mimo filtra, ker je raztopljeno v tekoči vazi takrat.
Oziroma ja pozabo sem še na plinsko fazo. Ampak tudi tisti je po 15k kot nov še.
Problem v injektorjih je, če letijo na prenizki temperaturi, takrat se zna nabirat not. Itak pa boš tak al tak injektoje mogo al obnovit al pa menjat na okoli 100k km.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.608
113
Iskajoč brata
Oziroma ja pozabo sem še na plinsko fazo. Ampak tudi tisti je po 15k kot nov še.
Problem v injektorjih je, če letijo na prenizki temperaturi, takrat se zna nabirat not. Itak pa boš tak al tak injektoje mogo al obnovit al pa menjat na okoli 100k km.
A tole pri 100k km je zaradi Renault jajc, ali je standard padel na spošno, da kosi zdržijo samo 100k

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
Ker se znucajo. Nima veze renault, ker ni niti malo plinskega dela renojevega.
Vsak cikel 1x odpre in zapre batek. In vsakič rukne gumjasto tesnilo na rob. In poglej kolk je ciklov v 100k km. Predstavlaj si najbolj navadn em ventil. Batek in tuljava. To je to.
Razen če majo zaj vbrizg tekoče faze.

Evo, leto je naokoli, avto laufa :)
Prevozil 17 500 km, od tega skoraj vse na plin, porabil 40l bencina, pa še to bolj za to, da se ne bo preveč postaral v tanku....
Včeraj sem imel redni servis, 300€ + na mojo zahtevo menjava filtra za plin 50€. Uradno ga menjajo pri 30k km, vendar so mi uporabniki LPG (bolj izkušeni) svetovali, da je 15k bolj primeren.
Avto po enem letu še vedno kot "nov"... trkam :) Razen enkratnega izpada displaya vse špila kot mora. To bom videl, če se bo ponovilo, gre nazaj na popravilo, ko bo še v garanciji.

Enoletna ocena: nasploh sem zadovoljen, avto gre od točke A do B... manjka mu malo moči spredaj in malo izolacije zadaj (preko prtljažnika se sliši šundar od zadnjih gum)
Velik plus (ali celo minus): žena lahko spakira celo stanovanje za na morje :)

Samo naj laufa, pa čim manj stroškov in težav naj mi povzroča :)
ga občasno pobožam po volanu, da mu je lažje :valjamse:
to si tankal 1x letno al si sproti dotankaval po par litrov (npr 5,10l)?

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.608
113
Iskajoč brata
To sem tankal takoj iz salona.... poln tank bencina, poln plina... Nisem vedel, da bom toliko na plinu. Pa sem potem, po pol leta, namensko vozil na bencin, da sem spraznil in dotočil svoh polovica tanka. Sedaj imam tako situacijo, kurim plin, benz je pa bolj za rezervo, če ravno ni nikjer pumpe s plinom.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.474
113
Kaj ti novi plinski nimajo več tako, da vedno startajo na bencin in ko se segrejejo grejo na plin?