Dacia Jogger

sad

Guru
24. avg 2007
21.652
10.313
113
Dve težavi ima servis pri garancijskem popravilu. Nič ne zasluži na delu in urna postavka je precej nižja kot pa, če bi stranka plačala.
Zato ima dva motiva, da stranko prepriča, da ni garancija.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in tony

luka51

Guru
16. avg 2007
14.852
6.145
113
Si prepričan, da je tako? Da za garancijsko popravilo izstavi pooblaščen servis masten račun uvozniku po cenikih in normativih kot jih uvoznik sam reklamira in uvoznik to plača brez da pisne ... Ne poznam, ampak dvomim. Po mojem mora del stroška prevzeti tudi servis in to ni tak biznis kot je tisto, kar plača stranka sama.
Plačano je po normativu, ki ga določi proizvajalec.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.045
160
63
Torej če prav razumem prideš na servis, jim daš ključe in avto in greš? Hm.
Ja, tko je blo vedno. A si naj vzamem dopust, da bom zraven gledal? To je bilo posla za 1 teden. Bil sem parkrat vmes tam in videl avto na parah, obe mašine itd. Tudi če bi bilo možno, da bi bil zraven pri šraufanju, ne vidim nekega smisla v tem. Ali pa ko so mi npr. luči menjali, pa nek senzor itd... Naj majstri delajo v miru. Se mi pa res zdi ta digitalna servisna mimosun - lastnik bi moral vedno dobit izpis. Imam tak emšo, da imam raje papir v roki, kot pa nekaj nekje v oblaku.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.026
4.583
113
No čisto enostavno bi lahko imel dostop do tega preko aplikacije ki jo imaš na telefonu.
My krščen duš VW ali podobne..

damo

Majstr
4. sep 2007
1.045
160
63
No čisto enostavno bi lahko imel dostop do tega preko aplikacije ki jo imaš na telefonu.
My krščen duš VW ali podobne..
Te opcije pa ne poznam. Je to mogoče tisti Škoda connect al kaj, ko zaračunavajo 50eur/leto? Še enega davka (pa tudi aplikacije) si niti ne želim imeti. Konec koncev, avto itak hb ni več v garanciji, servisiram ga pri prijatelju in tako tudi servisna knjiga ni več ažurna.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.026
4.583
113
Ne saj to je problem, da tega ne integrirajo v aplikacijo.

Pa določene funkcije delajo tudi brez plačila.

sad

Guru
24. avg 2007
21.652
10.313
113
Ja, tko je blo vedno. A si naj vzamem dopust, da bom zraven gledal? To je bilo posla za 1 teden. Bil sem parkrat vmes tam in videl avto na parah, obe mašine itd. Tudi če bi bilo možno, da bi bil zraven pri šraufanju, ne vidim nekega smisla v tem. Ali pa ko so mi npr. luči menjali, pa nek senzor itd... Naj majstri delajo v miru. Se mi pa res zdi ta digitalna servisna mimosun - lastnik bi moral vedno dobit izpis. Imam tak emšo, da imam raje papir v roki, kot pa nekaj nekje v oblaku.
Nisi razumel.
Ne razumem, kako predaš avto nekomu v servis brez delovnega naloga, na katerem so tudi označene vse morebitne poškodbe in kaj je za narediti. Med drugim tudi označeno, da ne rabim tekočine za stekla po 50 eur na liter. Ja vem, klošar sem, ker si jo sam točim. Imam predrag avto.
Sicer imaš zgoraj primer najboljega (njegovega kolega), kaj se zgodi.