Poskušal sem izluščiti resne komentarje v tej temi, pa je bilo res težko
Torej: velika verjetnost je, da bom med prvimi lastniki Duster-ja pri nas (pa ne zato, da bi bil prvi), ker sem ga že pred prazniki naročil, oziroma vsaj postavil sem se v čakalno vrsto. Pred tem je bil moj favorit za menjanje sedanjega (Santa-fe) Tucson, po temeljiti analizi vsega, kar obljublja (!!??) Duster pa sem praktično že odločen. Žal pa je tudi pri tem avtomobilu kar nekaj zavajanja. najnižja cena v ceniku pri nas je res 'za kofe' manj od 10K€, vendar mi ta avtomobil niti najmanj ne more nadomestiti vsega, kar mi je zadnje skoraj desetletje nudil Santa-fe. Model 4x2 pomeni le prednji pogon, je brez klime, električnih pomikov stekel in zaklepanja.
Ko začneš sestavljati željen model, pa končaš pri številkah med 13,5 in 17K€. Kar pa je še vedno za tretjino manj od moje prejšnje izbire - Tucson-a.
Glede velikosti pa: premeril in primerjal sem Duster-ja z santa-fejem in Duster je le malenkost manjši, predvsem na račun zadka, kjer so manjše dimenzije previsa (kar je dobro, vsaj ne zaorješ takoj po izvleku iz jarka), notranje mere prtljažnika in razmak med prednjimi in zadnjimi sedeži. Povsod so te razlike le 2 do 3 centimetre, kar bomo že preživeli. Ker sem meril, oziroma že večkrat sedel tudi v Tucsonu, mi mere Dusterja dajejo upanje, da gre za zelo primerljivi prostor temu, ki sem ga sedaj navajen.
Edina dilema, ki mi še ostaja je - bencin ali dizel. In glede na to, da ne naredim kaj več od 20 tisoč km letno, je dilema kar precejšnja.
Kako pa bi se odločili vi?
Skratka: nestrpno čakam...
LP