Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Brez problema jo dam v solo. Otroci v redu prebolijo tole, midva bova pa tudi. Itak je pa zadaj tako malo okuzenih.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
SJTV
Zaradi druženja al je tvoja brez družbe sama sebi dovolj? Pač hočejo narediti kolikor toliko normalen zaključek.
Moja je OK. Družbe ima preko Zooma kolikor hoče. Razume, da je treba potrpet in je proti temu, da bi se gužvali v šoli. Itak pa se tu in tam vidi tudi v živo s kako sošolko. Znotraj dovoljenega.
Normalen zaključek je, da tole potegnejo do konca in ocenijo, kot so napovedali.
Žena dela v zdravstvu, ne rabimo tamale, da ji iz šole korono privleče.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Moja 9 letna edinka se je, po kaksnem mesecu izolacije, sama s sabo na glas pogovarjala. Recimo, gledala je risanke ali pa kaj delala, karkoli, in se je na glas pogovarjala sama s sabo oz na glas razmisljala - prav cudno je bilo, ni bilo videti normalno, pa smo se normalno z njo ukvarjali in delali za solo in se je s prijateljicami Vibrala in smo hodili sami na sprehode in se pogovarjali.
Od tega tedna, ko se pod blokom obcasno igra s prijateljicami, je s tem spet ok. Manjka pa ji sola.
Ko midva oba nehava delati od doma, jo bova vozila k babici - drugega ne preostane. Ne vem, ce bo to ok za te otroke.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Vsak otrok se v samoti in ko "pade not" pogovarja sam s sabo, ali z namišljenimi prijatelji, pa zaradi tega ni nič narobe z njim.

Imamo v širši družini primer, ko se je hčerka od malega družila izključno s starejšimi - no to pa res ni dobro. Veš tisto, ko ti 10 leten otrok "pametuje" po odraslo.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Vsak otrok se v samoti in ko "pade not" pogovarja sam s sabo, ali z namišljenimi prijatelji, pa zaradi tega ni nič narobe z njim.
Razumem, ampak na zacetku je bilo to malo, potem pa ze skoraj konstantno. Se ko sva skupaj recimo gledala TV, je zacela na glas razmisljat, dejansko na glas. In kadarkoli sem jo pogledal, se mi je nasmehnila ces, ups. In ko sem nazaj obrnil glavo proti TVju, je nadaljevala. In ko sem ji prisluhnil pri samogovoru, to so bile dejansko njene notranje misli, ko razcljenjuje tisto, kar se v tistem trenutku dogaja in vidi.
Popolnoma razumem skrb glede sirjenja tega virusa, ampak pol leta brez socializacijec do septembra ali pa se vec, ker nimamo pojma, kaj bo prinesla jesen, ampak cepiva gotovo ne, se bojim posledic na nasi mladini.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Hvala za podatek. Moje mnenje je, da je vseeno razlika v razvoju med otrokom, ki je star 9 let, ki je v cetrtem razredu in nekom, ki je v 9 razredu, recimo 14 ali 15 let star in da je 15 letni otrok dosti bolj samostojen in zrel kot 9 letni.
Si predstavljas 9 letnega otroka vsak dan pustiti samega doma od 6ih zjutraj pa do 15ih? Recimo, da ni babice.

Poleg tega pa, ce sem prav razumel, gredo 9. razredi nazaj v solo, cetrti in visji pa do septembra ne bodo videli sole, kar pomeni skoraj 6 mesecev odsotnosti od sole. Tele naloge, ki jih delamo doma, ne smatram za nadomestek sole.
Kaj bo pa septembra s solo pa raje ne razmisljam. Mogoce jo bodo kar do nadaljnega odpovedali.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Saj to mi je debilno. 9. razredov čisto nič ne rabijo nazaj v šoli, raje naj 4. razrede nazaj potegnejo. Razredna stopnja se z razlogom neha pri določeni starosti ...

• Všeč mi je

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
9. razred se naj kar lepo v šoli pripravi na maturo. :zmaga:

4. razred je redko kdo še v podaljšanem bivanju. Je pa res, da ne moreš primerjati tistih dveh ur v podaljšanem bivanju s tem, da je otrok sam doma celo dopoldne. Tudi jaz bi dal celo nižjo stopnjo nazaj v šolo. Kdor ima možnost, pa naj ostane doma in tako kot do sedaj, dela od doma.

Potem imajo dovolj prostora v šoli za manjše skupine. Starši pa ne komplicirajmo, bodo že v vsaki šoli naredili po najboljših močeh, marsikje pa verjetno res ne bo idealno, ampak jim zaupajmo, da bodo naredili "najboljše"...

• Všeč mi je

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Berem na FB strokovnjakinje s pedagoškega instituta, al kaj pač imajo na FF. Vi ste glih za med njih.

Vse nazaj v šolo, kdor ima upravičene zdravstvene zadržke naj jih drži doma in si vzame dopust za nego - država naj mu doplača razliko do 80% plače - finito.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Bi prej rekel da ima več Slovencev nepremičnine pri njih, kot oni pri nas.
JA to sem hotel reči.
Z našo velikostojo in rezulatom ukrepov v Angliji ali Švedskem, slovenci izumremo. Potem pa nam naše nepremičnine na hrvaškem poberejo hrvati, tako kot so nam v času balkanske vojne in potem osamosvojitve.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
9. razred se naj kar lepo v šoli pripravi na maturo. :zmaga:

4. razred je redko kdo še v podaljšanem bivanju. Je pa res, da ne moreš primerjati tistih dveh ur v podaljšanem bivanju s tem, da je otrok sam doma celo dopoldne. Tudi jaz bi dal celo nižjo stopnjo nazaj v šolo. Kdor ima možnost, pa naj ostane doma in tako kot do sedaj, dela od doma.

Potem imajo dovolj prostora v šoli za manjše skupine. Starši pa ne komplicirajmo, bodo že v vsaki šoli naredili po najboljših močeh, marsikje pa verjetno res ne bo idealno, ampak jim zaupajmo, da bodo naredili "najboljše"...

9. razred nima mature. Matura je srednja šola. NPZ za 9. razrede so pa že zdavnaj odpovedali. Skratka, čisto nobenega razloga ni, da gredo nazaj v šolo. Kot si napisal: bo več prostora za nižje razrede (1-4)

• Všeč mi je