Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
9. razred nima mature. Matura je srednja šola. NPZ za 9. razrede so pa že zdavnaj odpovedali. Skratka, čisto nobenega razloga ni, da gredo nazaj v šolo. Kot si napisal: bo več prostora za nižje razrede (1-4)
Sploh ne razumem tega. Logično bi bilo starši delat otroci v šole. Pač nek program prilagojen situaciji in to je to.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
9. razred nima mature. Matura je srednja šola. NPZ za 9. razrede so pa že zdavnaj odpovedali. Skratka, čisto nobenega razloga ni, da gredo nazaj v šolo. Kot si napisal: bo več prostora za nižje razrede (1-4)

Ja, napačen izraz, hvala za popravek. Kako pa bodo delali selekcijo za srednje šole/gimnazije? Točke od 5. - 8. razreda?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sicer je vrtec ampak ni druge teme - a sem prav razumel, da odpirajo vrtce ampak skupine po 6 otrok?? Kam pa naj ostali damo otroke? Babice so 150km stran, moja že skoz dela (od doma, zdaj pa vedno več v službi) jaz pa tudi začnem ta ali najkasneje naslednji ponedeljek...kje je fora potem, da se odpre, če bo dostopno manj kot 1/3? V šolah še razumem, samo prva triada pomeni, da se veliko razredov sprosti, je pa sigurno delovna sila problem. V našem vrtcu pa itak ni možnosti, sicer sta po dve vzgojiteljici ampak prostori so zasedeni, otrok pa drugače po 20... se bomo tepli za prostor?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Ne skrbi, če bodo odprli vrtec bo odprt za vse, saj ne bodo delali selekcije. Le kako bi jo? Brez panike počakaj, itak si bodo do odprtja še 100x premislili in dali nova pojasnila ven.
Sploh pa niso niti še pravih navodil poslali v zavode, danes so šole komaj dobile, kdo bo kdaj prišel v šolo, nič pa o tem kako bo to izgledalo v praksi. Verjetno je enako pri vrtcih.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Oni zgoraj so zaukazali. Kako se bo to izvedlo v praksi jih ni več briga. Še več, jih začenja že malo jeziti ta predrznost navadne raje, ki jim nekaj teži z vprašanji. Skratka, kaj bo, kaos bo. Jaz trenutno upam, da delodajalec podaljša delo od doma kljub sproščanju ukrepov, da lahko obdržim mulce doma in se izognem kaosu. Če pogledamo primer Hrvaške - preden ti dovolijo, da pripelješ otroka v vrtec, moraš menda podpisati neke izjave, da nihče v ožji in širši žlahti nima korone, niti prehladu podobnega obolenja, niti je kaj takega imel v zadnjih 14 dneh, niti se druži z drugimi ljudmi, in nikakor nima nobene možnosti varstva niti teoretične možnosti dela od doma. Pa še podpišeš, da daš otroka v vrtec na lastno odgovornost in da oni ne bodo krivi, če se karkoli zgodi. Seveda s ciljem, da si 3/4 staršev ne upa otroka dat v vrtec in se zato izide računica s 6 otroci v skupini.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne skrbi, če bodo odprli vrtec bo odprt za vse, saj ne bodo delali selekcije. Le kako bi jo? Brez panike počakaj, itak si bodo do odprtja še 100x premislili in dali nova pojasnila ven.
Sploh pa niso niti še pravih navodil poslali v zavode, danes so šole komaj dobile, kdo bo kdaj prišel v šolo, nič pa o tem kako bo to izgledalo v praksi. Verjetno je enako pri vrtcih.

V bistvu ravno to napovedujejo, da se bo delala selekcija...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Ce sem prav razumel, se bo delala selekcija po tem, kako nujno rabis dati otroka v vrtec in nimas druge alternative.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Tako je. Potrdilo delodajalca, da hodiš v službo oziroma oba. Študenti, brezposelni ipd pa do nadaljnjega obdržijo otroke doma.

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Dobim danes mail da naj četrošolka posname govorni nastop v nemščini v željenem programu, ga naloži na YouTube in še pošlje po mesenđerju.

Tako šolo na daljavo se jaz ne grem.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in novaa

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Dobim danes mail da naj četrošolka posname govorni nastop v nemščini v željenem programu, ga naloži na YouTube in še pošlje po mesenđerju.

Tako šolo na daljavo se jaz ne grem.
Tole z YT se mi zdi bolano. :(
Ok, daš na Teams v omejeno skupino ljudi (Teams razred npr.), ne pa na YT kjer s tem posnetkom vsak debil počne kar hoče...

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Zdaj, ko gredo v šole, ki so bile zaprte... vse stalo najbolj pa voda. Dvomim, da so bo neki hišnik spomnil narediti temperaturni šok , da bo sčistil vodovodne cevi legionele.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77