Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Tole z YT se mi zdi bolano. :(
Ok, daš na Teams v omejeno skupino ljudi (Teams razred npr.), ne pa na YT kjer s tem posnetkom vsak debil počne kar hoče...
Pa saj ga daš kot nenaveden (In ne javen,) pošlješ Link, si ga ogleda in zbrišes.
Tako ne vidi "nihce" drug.
Pri nas so morali narediti plakat oziroma PPS, zdaj ga bo treba predstaviti razredu. Tudi ne vem kako bi to izgledalo. Naredil je pps

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pa saj ga daš kot nenaveden (In ne javen,) pošlješ Link, si ga ogleda in zbrišes.
Tako ne vidi "nihce" drug.
Pri nas so morali narediti plakat oziroma PPS, zdaj ga bo treba predstaviti razredu. Tudi ne vem kako bi to izgledalo. Naredil je pps
Jaz bi dal take naloge najprej narest naključnim učiteljeljem, bi me zanimal procent uspešnih.
Podobno je s tistimi, ki pričakujejo posnet govorni nastop na mail... Navodila za snemanje? Stiskanje/konvertiranje videa? Predlagane (brezplačne oz. opensource) aplikacije? Kaj je že to? Navodila? Naj vam pomagajo starši.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.423
2.583
113
Tole z YT se mi zdi bolano. :(
Ok, daš na Teams v omejeno skupino ljudi (Teams razred npr.), ne pa na YT kjer s tem posnetkom vsak debil počne kar hoče...
Navodila debila, pač! Mogoče še pedofila?

Pa saj ga daš kot nenaveden (In ne javen,) pošlješ Link, si ga ogleda in zbrišes...
Misliš ta učitej, z poznanim znanjem, zna taka navodila naredit, posredovati?
Ja #romzi, bil si pred mano!

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Šestošolec je danes dobil nalogo naj naredi v excelu domačo nalogo.

Seveda niti 1 šolske ure nimamo računalništva.
Me zanima kakšno oceno bodo dobili starši.

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: Cash in Romzi

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Vsaka opica se sama od sebe nauči internet, fejsbuk, twiter, tiktok, zoom, yt nalaga, tisoč in en špil obrne, se pa en šestošolec ne bo sam excela. Daj mu eno uro mir, pa bo naredil.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
Problematično je to, da so otroci jebivetri in to z veliko začetnico. Poleg tega nimajo nobenega odraslega občutka, kdaj je kaj narejeno dobro in kdaj ne. Njim je vse hitro dobro in ok, če se sploh lotijo naredit. Tu govorim o otrocih starih okoli 10 let, ne 15+.

Starši so doma ugotovili, da otrok sam od sebe naredi vse na pol, če sploh. In s tem bo šolo komaj naredil, kar seveda ne gre skupaj z "vsi odlični" mantro. Zato starš prevzame vlogo učitelja in polovico vloge otroka, da bo ja vse narejeno po odraslih standardih in bo otrok izpadel odličen. Vem, ker vidim izdelke sošolcev mojih otrok.

Sedaj imaš doma starše, ki opravljajo svojo službo, učiteljevo službo in polovico otroške službe poleg klasičnih starševskih in zakonskih nalog. Preveč? Vsekakor in razpoke se že kažejo na vseh koncih. Dodaj negotovost prihodnosti in finančne težave pa imaš kotel, ki bo vsak čas eksplodiral. Marsikje že tudi je.

Država pa sanja o takem stanju še mesece in leta.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Otrok/mladi/študent/učitelj ima pravico do brezplačnih mikrosoft programov z namenom izobraževanja!

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Otrok/mladi/študent/učitelj ima pravico do brezplačnih mikrosoft programov z namenom izobraževanja!
Ima samo je problem, da so na nekaterih šolh računalničarji toliko štorasti, da nimajo urejenih AAI računov in otroci ne dobijo teh dostopov. Je pa dejansko urejeno za šole zastonj celotni Office 365 paket z nebroj dodatki, nekateri pa imajo dodatno tudi Google business paket vklopljen, tako da otroci uporabljalo njihove vsebine brez dodatnih reklam, ipd..

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Problematično je to, da so otroci jebivetri in to z veliko začetnico. Poleg tega nimajo nobenega odraslega občutka, kdaj je kaj narejeno dobro in kdaj ne. Njim je vse hitro dobro in ok, če se sploh lotijo naredit. Tu govorim o otrocih starih okoli 10 let, ne 15+.

Starši so doma ugotovili, da otrok sam od sebe naredi vse na pol, če sploh. In s tem bo šolo komaj naredil, kar seveda ne gre skupaj z "vsi odlični" mantro. Zato starš prevzame vlogo učitelja in polovico vloge otroka, da bo ja vse narejeno po odraslih standardih in bo otrok izpadel odličen. Vem, ker vidim izdelke sošolcev mojih otrok.

Sedaj imaš doma starše, ki opravljajo svojo službo, učiteljevo službo in polovico otroške službe poleg klasičnih starševskih in zakonskih nalog. Preveč? Vsekakor in razpoke se že kažejo na vseh koncih. Dodaj negotovost prihodnosti in finančne težave pa imaš kotel, ki bo vsak čas eksplodiral. Marsikje že tudi je.

Država pa sanja o takem stanju še mesece in leta.
Sej veš, odrasel občutek in občutek za odgovornost se gradi od zelo zgodnjih otroških let. Jebivetra so si naredil starši. Noben od mojih ni in ne bo odličnjak. Jih pa lahko brez problema pustim doma en teden z budgetom za hrano, pa ne bodo ne lačni ne žejni in ne bodo jedli vse dni halo pice. Niti pod točko razno pa ne sedim z nobenim za mizo in ne mislim namesto njega/nje. To je isto, kot bi lačnemu ob jezeru lovil ribe dan za dnem, namesto da bi ga ribe naučil lovit.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Jaz sem svoje plakate naredil. Če bo pa otrok s svojim zmazkom (v konkurenci s starši ostalih) zadnji v razredu, bo pač zadnji. Ampak v praksi ni pol tako hudo. Nekateri imajo vse topshit, čeprav otrok ne zna žlice v roki držat, nekateri vse sami, večina pa nekje vmes, torej naredi otrok, starš pa mal pomaga če je treba.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Jih pa lahko brez problema pustim doma en teden z budgetom za hrano, pa ne bodo ne lačni ne žejni in ne bodo jedli vse dni halo pice.
9-letnika(ce) ne mores pustiti samega doma.

Treba je delati (od doma) in to oba, šolati otroka (tisti pdf, ki ga dobimo 1x na teden, kjer pise, katere naloge je treba za ta teden narediti v DZ ne stejem za solanje), kuhati (doma ni menze) in to vsak dan in to cim bolj zdravo in domace.
Po 2 mesecih se ze iztrosis, se posebej, ko vidis, da bo tako se vsaj 4 mesece.

Kaj bo jeseni, ko bo drugi val, raje ne pomislim.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
9 letnika brez težav pustiš samega doma, seveda pa ne prvič in tukaj imaš ti težavo, ker ni tvoj otrok še ničesar delal samostojno.

Kuhamo pa pri nas vsak dan tud brez corone in moji otroc znajo samostojno kuhat že od dosti prej kot 9.leta, tko da sam v tem smislu nisem nič iztrošen, pa se kle okol mene šolajo trije otroc.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja tukaj se vidi kdo otroka zavija v vato in kdo ga pripravlja za življenje.
Pri 10 letniku lahko samo gledaš kaj si ga naučil ker vzgoja s začne že dosti predtem. Tako da ne jopat da vaš otrol nič ne ve.

• Všeč mi je
Reactions: 8888