Cestno kolo (nakup novega)

jello

Guru
22. sep 2008
10.388
3.941
113
Saj to. Willierju na sliki do klasike manjka 20 let in najmanj polovica originalne opreme. Ampak bicikel, ki je v uporabi je zelo težko ohranit v original stanju. Mam alu titan colnagota letnik 2004, original chrono obročev in balance že dolgo ni več. Recimo original ITM fajfo s Colnago napisom sem iskal pol leta, nazadnje dobil na ebayu iz ita. Da bi bil klasika bi ga moral pred 10 leti konzervirat in obesit na steno.

giovanotti

Fizikalc
20. dec 2012
191
105
43
Jaz sem na Blokah nekaj povozil in mi je mleko sicer zatesnilo, nisem pa tlačil črva. V Starem trgu pri Ložu dolijemo mleko (verjetno drug proizvajalec), je bilo treba še prit okoli Snežnika do Ilirske Bistrice in naprej Postojne. Čez nekaj mesecev po enem vzponu pijem izotonik in opazujem ljudi, ki gledajo moj bicikl. Pri parkiranju sem mesto prejšnjega defekta pustil v zraku (ne na tleh), pa je uhajal zrak.
Sam se nič hudega sluteč poženem v dolino, prav prijetno mehko je bilo :). V dolini ugotovim, da sem ves pošprican od mleka, prav tako okvir. Dopumpam in se privlečem na destinacijo. Doma odprem in komaj počistim delno zasušeno godljo v plašču, vstavim zračnico in imam mir.
Ugotovil sem, da bi moral pozimi, ko kolo stoji vseskozi rotirat obroče, da bi mleko oblivalo plašč.
Nisem obsedenec s težo, pa vseeno se mi zdi, da je teža tekočine v plašču podobna teži navadna zračnice. Treba je dolivat mleko ali ga letno zamenjat (€€€).
Sem preveč len in škrt, da bi to delal.
Vsak naj se odloči po svoje.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.708
2.739
113
še v SLO - ampak komaj
No - jaz pa, zaenkrat, ostajam na tubelessu. Ne ostajam več z prazno gumo, packarijo, ko je spustil ventil in se je vse “sesedlo” sem spucal.
Je pa res, da imam Milkit in imam nekaj manj packarije pri dolivanju / menjavi mleka. In seveda pozimi vsake toliko obrnem kolesa (visi v kleti in mimogrede zarotiram).
In tak kot je bilo že rečeno - oboje ima svoje dobre in slabe stvari.
Jaz sem se sprijaznil, da me tubeless rešuje micropuncture sranja, a pomeni, da obstanem, ker ne vlačim flikkita in mleka s sabo.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
919
102
43
select 1 from dual;
Na cestnem ostajam na zračnicah. S tubeless in mlekom je ravno toliko več dela, da se mi ne da vložiti časa in potem dolivati/čistiti. Je pa Silca sedaj dalo novo mleko, ki naj bi držalo še dle (itak pa so bili že prej med najboljšimi z prejšnjo generacijo).

Moram pa zamenjati zračnice z TPU (jih imam doma že kar nekaj časa pa še ni bilo volje :) )

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
152
17
18
Za cestno, če plašče menjaš 1x na sezono potem tubeless ok. Najbolje, če so obroči že zaprti, ni dela s trakovi. Vmes 2x doliješ, potem gumo vržeš stran. Za več sezon je preveč dela s čiščenjem plaščev, tako da zračnice, klasika ali tpu.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.231
1.124
113
V 2 sezonah tublesa(cestak) :
- 1x prebil gumo na makadamu, 2 cm zareza, ne bi pomagala niti zračnica ,
- 2 cm trn štrlel iz gume , opazil šele doma , tubles zatesnil ....
-1x menjal venile ker ne stekajo

...to je to, vozim pa 32 širino.

No pa menjal/dotočil tekočino(trenutno milkit, se ne strdi,...imel celo sezono).