Čestitke policiji za zaseg MB CL500

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
hja nekaj je res da včasih se najdejo miličniki ki si izmislijo določen prekršek... poznam primer ko so obsodili nekoga da je prehiteval v škarje pa to ni bilo res... samo miličniku se je zdelo da je šlo na tesno... ali da je prevozil polno črto ali... pač tvoja beseda priti miličnikovi...

ni pa potrebe posploševati... je pa res da miličniki morajo kaznovati... ker imajo taka navodila... pa čeprav bi lahko kdaj pa kdaj samo opozorili...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Povsod voziš po omejitvi in se na splošno držiš CPP pravil,s tem odpadejo vse skrbi glede kazni, policije, zaplembe vozila, sodišč, ipd....
Kako je to preprosto
smile-1.gif
Ni tako preprosto.
Ker policaji se lahko kak prekršek tudi izmislijo. Ti povem iz lastnih izkušenj.

Tvoje izkušnje s policisti nimajo nobene veze z realnim življenjem povprečnega Slovenca...
Kar pa ne zanika dejstva, da se policaji kdaj kakšen prekršek enostavno izmislijo.

In, da slišimo kdaj in kje se je to zgodila pa kaj se je policist izmislil?
recimo da sem pijan, pa nisem bil. Saj sem že enkrat opisal ta primer.
Mi je po pihanju rekel: zapisnik moramo vseeno narest, vse je v redu, samo tam spodaj se podpišite.... je mislil da ne bom prebral kaj je napisal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
vsakdo dela napake. Trditi da je policija nezmotljiva bi bilo neumno. Trditi da pa policija sistemo ustavlja ljudi in se skoraj vedno kaj izmisli pa je laz.

In verjemi da bi marsikdo raje npr. Iskal pogresane osebe kot pa z radarjem meril.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tukaj se pa strinjam s sinthom...

saj bodo vsi se prsli na kahlco lulat... tudi razni sjtv in moserorti ki se trenutno smejijo, ko pa bodo njih "pojebal" (ker so samo za 5km/h prekoračl in niso nobenga ogrožal zdej jim bojo pa avto odpeljal revežem) se bojo pa jokal tukaj kako ni fer da policisti stojijo tam kje ni nobenega naselja. kako nobenega ne ogrožajo ob 2h ponoči in 5km/h prehitro... sedaj ko pa enega ustavijo s 0,3 v riti pa se smejijo da pjančke treba s ceste spravt...

Ne bluzi. Vozim v okviru predpisov in posledično s policijo nimam težav. Nazadnje sem bil zaradi prekrška ustavljen pred dvema letoma, pa sem jo odnesel z opozorilom. Ne boš verjel, opozorilo me je spametovalo. Pa tudi sicer sem policistu priznal napako in ne bi bil jezen nanj tudi, če bi odšel s plačilnim nalogom. Napaka je bila moja in zanjo jaz odgovarjam, torej sem lahko zato jezen samo nase.

Smešni ste mi tipi kot sta vidva s sintičem, ki se ves čas razburjajo, kako je ves svet proti njim. Halo, a vas je kdo silil hitro voziti? A vam je kdo pijačo v goflje vlival? Če ste sposobni početi vse našteto, pa še nosite posledice in ne jamrajte tu gor. Bo šlo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Povsod voziš po omejitvi in se na splošno držiš CPP pravil,s tem odpadejo vse skrbi glede kazni, policije, zaplembe vozila, sodišč, ipd....
Kako je to preprosto
smile-1.gif
Ni tako preprosto.
Ker policaji se lahko kak prekršek tudi izmislijo. Ti povem iz lastnih izkušenj.

Tvoje izkušnje s policisti nimajo nobene veze z realnim življenjem povprečnega Slovenca...
Kar pa ne zanika dejstva, da se policaji kdaj kakšen prekršek enostavno izmislijo.

Razlika je, če si policaj res izmisli nek prekršek, katerega ti potem očita, ali pa je udeleženec cestnega prometa prebutast, da bi dojel, kaj mu policist želi zaračunat, ali pa celo mislil, da njegovo početje pač nikogar ne ogroža, za knjigico ZVCP pa še slišal ni...
In če se udeleženec na kazen pritoži, pri sodniku za prekrške uspe dokazat da prekrška ni bilo, in ga sodnik oprosti?
Kdo je sedaj goljufiv, policaj ki pravi da je prekršek bil, ali sodnik, ki je dosodil da ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
vsakdo dela napake. Trditi da je policija nezmotljiva bi bilo neumno. Trditi da pa policija sistemo ustavlja ljudi in se skoraj vedno kaj izmisli pa je laz.

In verjemi da bi marsikdo raje npr. Iskal pogresane osebe kot pa z radarjem meril.
Nisem nikoli trdil, da si "skoraj vedno" policaj kaj izmisli, trdim, da policaji pri izreku kazni kdaj tudi goljufajo. Kako pogosto pa ne vem. Berem da pri nekaterih nikoli, no jaz imam pač dugačne izkušnje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Nazadnje sem bil zaradi prekrška ustavljen pred dvema letoma, pa sem jo odnesel z opozorilom. ..
Kaj če bi jest zdej napisal, da je take, ki delajo prekrške treba spravit s cest, odvzet avtomobil, nabit kazni v nebo, saj zaradi tega, ker nekateri delate prekrške nedolžni umirajo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Dostikrat sem že koristil rentacar...nikol nisem dal kreditne kartice in sicer s preprostega razloga,ker je ne želim imeti. Niti enkrat ni bilo govora o kakršnihkoli pikah,etc....

Kot student sem delal v rent-a-car podjetju. Kdor ni imel kreditne je pustil denarni depozit. Pa se to so bile zadeve ko so sefi mogli odobrit. poleg tega se je slo za vozila tipa punto, corsa. Recmo P407 brez kreditne nikoli ni sel ven.

Na pike se ne opozarja, ker ce imas ti 5 pik je firmi se vedno interes da zasluzi ko ti najames avto. Ce pa ti ga vzamejo so pa lepo zavarovani s splosnimi pogoji. Isto kot pri neomejenem klicanju na simobilu. Pac v drobni tisk napises da se neomejeno razume kot 1001 minuta
smile-1.gif

Letos sem imel cca 4x rentacar , 2x S80 , 2x Passat 2.0 TDI , kartice nimam, kavcije nisem puscal, podpisal sem poblastilo, dobil en izvod in šel veselo na pot.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
... poznam primer ko so obsodili nekoga da je prehiteval v škarje pa to ni bilo res... samo miličniku se je zdelo da je šlo na tesno... .

Poznam tud jest tak primer. Me je ustavil policaj in vprašal, če vem zakaj me je ustavil. No potem mi je razložil, da je en prehiteval meni v škarje (jest sm vozil nasproti) in da me bo dal za pričo če bo potrebno. No meni se ni zdelo, da bi me kdo na tesno izsilil, pa bi jest prvi moral to vedet in čutit. No, klicali me niso nikamor, zato sklepam, da se "kršitelj" na kazen ni pritožil in samo jezno plačal po krivici izrečeno kazen.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Ti kar ropotaj. Ne vozim pijan, ne norim, kazenske pike nimam nobene, zaenkrat v vsej svoji vozniški zgodovini nisem oddal kupončka, pa tudi svoje dolgove družbi (kazni) plačujem in za svoja dejanja prevzemam odgovornost.

Ti zgoraj naštetega zase zanesljivo ne moreš trditi.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Najbolj debilno izmed vsega je, da policija napiše čisto nekaj desetega v poročilo, ki ga dobiš po pošti domov ko si vabljen k sodniku za prekrške kot se je dejansko zgodilo. Debili totalni. Pa ne gre za primer iz ceste, ampak en drug.. Me je pred leti sosed s "kolom" napadel .. bla. Skratka, ko sem dobil domov zapisnik o dogodku nisem vedel če se naj smejim ali jočem zaradi napisanih debilnosti :] sem potem pri sodnici moral razlagati kako in kaj.. jao jao

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Tudi, če še niso slišali za ZVCP-a, lahko mirne duše vsak reče policaju, da mi pokaže prekršek zapisan v ZVPC-ju.
In glej za zlomka, meni jo je 2x pokazal brez problema, brez teženja in brez arogance, kao, kaj se delaš pametnega...
grin1.gif

Jaz sem ciljal bolj na to, da se tisti, ki so kaznovani bunijo okoli (ne)upravičenosti kazni, v bistvu pa še sami ne vedo, kaj se sme in kaj ne...

Citat:
recimo da sem pijan, pa nisem bil. Saj sem že enkrat opisal ta primer.
Mi je po pihanju rekel: zapisnik moramo vseeno narest, vse je v redu, samo tam spodaj se podpišite.... je mislil da ne bom prebral kaj je napisal.

Daj nas še enkrat razsvetli, ker tole me pa res zanima... Ti si napihal 0,0, on pa je na zapisnik napisal 1,0?

Citat:
In če se udeleženec na kazen pritoži, pri sodniku za prekrške uspe dokazat da prekrška ni bilo, in ga sodnik oprosti?
Kdo je sedaj goljufiv, policaj ki pravi da je prekršek bil, ali sodnik, ki je dosodil da ne?

Eno je napaka v postopku in policistova napaka, drugo pa izmišljevanje prekrškov. Ne da je prvo popolnoma normalno, se pa dogaja in je potrebno razumet, da so tudi oni le in samo ljudje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Dostikrat sem že koristil rentacar...nikol nisem dal kreditne kartice in sicer s preprostega razloga,ker je ne želim imeti. Niti enkrat ni bilo govora o kakršnihkoli pikah,etc....

Kot student sem delal v rent-a-car podjetju. Kdor ni imel kreditne je pustil denarni depozit. Pa se to so bile zadeve ko so sefi mogli odobrit. poleg tega se je slo za vozila tipa punto, corsa. Recmo P407 brez kreditne nikoli ni sel ven.

Na pike se ne opozarja, ker ce imas ti 5 pik je firmi se vedno interes da zasluzi ko ti najames avto. Ce pa ti ga vzamejo so pa lepo zavarovani s splosnimi pogoji. Isto kot pri neomejenem klicanju na simobilu. Pac v drobni tisk napises da se neomejeno razume kot 1001 minuta
smile-1.gif

Letos sem imel cca 4x rentacar , 2x S80 , 2x Passat 2.0 TDI , kartice nimam, kavcije nisem puscal, podpisal sem poblastilo, dobil en izvod in šel veselo na pot.

Seveda nikogar tam ne poznas pa tudi tvoja sluzba s tem rent-a-carom poslovno ne sodeluje ane?
smile-1.gif

Govoriva o navadnem cloveku ki pride na recimo avis in rece: mel bi s80 za dva dni in nimam kreditne kartice. Trdim da ga brez varscine ne dobi. In varscina je v igri samo zato da se vidi da je clovek vsaj malo placilno sposoben ce ze kartice nima.

Btw: koliko je bila cena najema na dan za s80?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Sem pogruntu, ampak sem še vedno mogu tud to napisat, da če bodo še kdaj Symtnžblja ustavili s `prekrškom`, lahko zahteva, da mu točno pove, kateri člen/odstavek ZVCP-ja je kršil
zmaga.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Tale naš Synthman je mentalno nekje na vozniku tega CL500. Se je na posnetku slišalo kako se pritožuje, da mu policija gnjavi. Poredna policija!

Ljudje vidimo to kar hočemo videti. Svoje napake še posebej v prometu sploh ne bomo videli, napake drugih pa takoj opazimo in to z dvakratno občutljivostjo. Imam kamero v avtu in se mi včasih zgodi, da en [censored] na cesti naredi veliko bedarijo, pridem domov jezen in dam kamero na računalnik, da pogledam tega kretena. Pa ta je zreli za prijavo ali pa kar odstrel, kakim dajejo izpit! In v 80% primerov je tale "[censored]" videl nekaj, česa jaz nisem videl ali pa se mi situacija sploh ni zdela tako kritična, kot sem jo jaz doživel.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Verjel ali ne z AVIS-om ne delam nič,mogoče me oni poznajo, pojma nimam. Res pa da sem bil njihova stranka že večkrat in nikoli nobnega problema.

Za ceno pa pojma nimam koliko je bila
confused-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
na avisu si lahko letos sposojal le s kreditno kartico. gotovine niso vzeli (za varščino seveda).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Daj nas še enkrat razsvetli, ker tole me pa res zanima... Ti si napihal 0,0, on pa je na zapisnik napisal 1,0?

tole sm takrat napisal:

Citat:
V mojem primeru je bilo takole. Policaj me je ustavil, pil pa sem v zakonsko dovoljenih mejah. Torej sem imel pod 0,5 .
Policaj mi je dal za pihat v ampulo in balonček, in ko sem napihal, je pogledal ampulo in videl, koliko je pozelenela (zagotovo ne zadosti), meni pa ampule ni pokazal. Nato je rekel, da nisem dobro pihal, in da moram pihat ponovno, in mi dal še enkrat za pihat v prazen balonček in v isto ampulo - že rabljeno. Tako bi ampula pozelenela dvojno, saj bi skoz šlo 2l zraka, namesto predpisanih 1l.
No, tako izgleda nepravilno pihanje, ki so se ga včasih posluževali policaji. Ko te je že zanimalo.

In ker v takšno nepravilno pihanje nisem pristal, smo se skregali, policaja sta mi grozila celo z priporom, no na koncu sta popustila, in mi dala novo ampulo v prazen balonček, in sem spet pihal, ampula pa ni pozelenela čez polovico. Napisala sta zapisnik, obkrožila, da je ampula pozelenela prek polovice, in mi dala v podpis rekoč : "vse je v redu, samo tukaj se podpišite". in ko sem to videl, sem zahteval da pogledam ampulo, kar sta mi pokazala, in vidim da tud sliučajno ni pozelenela čez polovico. Pa sta trdila da je polovica nekje na četrtini, da imajo nemške ampule in da je tam 0,8 na polovici in podobne traparije. Sta mi grozila s priporom če se bom zajebaval in ne bom podpisal, ampak se nisem dal. Razšli smo se tako, da sem v pripombe vpisal, da ampula ni pozelenela čez polovico in podpisal. Še prej sem zahteval pihanje z elektronskim alkotestom, pa sta rekla, da jih več ne uporabljajo, ker so nezanesljivi LOL. Na odvzem krvi me pa tudi nista peljala, saj sta vedela da nisem pijan. Sta raje z grožnjami in pritiski skušala izsilit podpis in priznanje.

Seveda sem dobil sodnika za prekrške, v policajevem predlogu je mrgolelo laži, nekatere tudi lahko dokazljive, nato smo imeli soočenje s policajem, kjer se je policaj tako lagal, da se je zapletal,.. trdil da sem bil mrtvo pijan, da sem zapisnik podpisal brez pripomb (sem imel spravljenega tistega s pripombami n akaterem je bil tudi njegov podpis) no na koncu sem bil k sreči oproščen. In ko sem bil jaz oproščen hkrati pomeni, da me je policaj skušal ogoljufati, Povsem pravilno da sem bil oproščen, saj nisem pil preko mere, kar je pokazal tudi alkotest in to 2x. Spil sem pa cel večer veliko in malo pivo, pa nimam ravno 50 kg. Vseeno pa toliko, da če bi rezultat pomnožili z 2 da bi šlo čez mejo, kar je policaj hotel.

No pa vprašanje, kaj bi policaj imel od tega, da bi me treznega proglasil za pijanega? Višji ego? pohvala komandirja? izpolnitev norme? višjo plačo? Bi se moral zagovarjat, zakaj je porabil dve ampule pa nič pokasiral? se mu je fajn zdelo enga zajebavat?
Znaš odgovorit?

Kolko od vas bi priznalo in podpisalo da so pijani, četudi niso, samo zato da se nebi kregali s policajem? Ali popustili grožnjam z 12 urnim priporom in podpisali? Kako bi ti ravnal, če bi te doletelo kaj podobnega?

Kasneje enkrat sem se pogovarjal s kolegom, njega so dobili na isto finto, le da on takrat ni opazil goljufije, je podpisal in se čudil, kako je lahko toliko pokazalo. Ja, pihal je 2x, in ko je videl ampulo je podpisal kar je videl. Tako da moj primer najbrž ni bil osamljen.

Kako boš komentiral postopek policaja, kot napaka ali kot poskus goljufije?

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Eno je napaka v postopku in policistova napaka, drugo pa izmišljevanje prekrškov. Ne da je prvo popolnoma normalno, se pa dogaja in je potrebno razumet, da so tudi oni le in samo ljudje.
Kaj pa drugo? je tud potrebno razumet? oziroma bit razumevajoæ do zavestnih goljufij?
Ko se policaj laže na sodišču ni nobena napaka, ampak zavestno goljufanje.
Me je ustavil policaj in rekel da sem peljal 135, jest sm pa ravno pogledal na števec in videl da sm peljal okol 115, (na 100), in ko sem zahteval vpogled radarja (je meril z laserskim) mi je policaj rekel, da mi tega ni dolžan pokazat in da nimam pravice vidt. A je to pomota ali zavestna goljufija? Ker 135 jebilo takrat za razred dražje od 115. Ali pa ko se na postopek pritožim , pa me o izidu pritožbe ne obvestijo, (morali bi pa po zakonu ali pritižbo ugodno rešit ali pa dat naprej sodniku za prekrške), ampak samo denar odtrgajo od plače.
So po tvoje policaji ravnali pravilno?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Kako boš komentiral postopek policaja, kot napaka ali kot poskus goljufije?

ČE je vse bilo tako, kot si napisal, je to seveda goljufija. Ampak do tovrstnih težav danes ne more več prihajat, saj so vsi aparati elektronski in ti policist tudi takoj pokaže rezultat.

Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Kaj pa drugo? je tud potrebno razumet? oziroma bit razumevajoæ do zavestnih goljufij?
Ko se policaj laže na sodišču ni nobena napaka, ampak zavestno goljufanje.

Niti slučajno. Pravim samo, da je potrebno ločit med "napako" in "goljufijo" policista. In drugo je zagotovo obsojanja vredno. Zanimivo je le, kako hudiča se ravno tebi dogaja vsa policijska svinjarija... Mene so policisti ustavili cca. 50x, od tega sem recimo da v 3/4 primerih pihal (vedno 0,0 razen enkrat 0,06, statusa voznika začetnika takrat že dolgo ni bilo več), kazen pa sem plačal 5x (3x hitrost, 1x pas, 1x premajhna varnostna). In VEDNO so policisti celoten postopek speljali popolnoma korektno.

Citat:
Me je ustavil policaj in rekel da sem peljal 135, jest sm pa ravno pogledal na števec in videl da sm peljal okol 115, (na 100), in ko sem zahteval vpogled radarja (je meril z laserskim) mi je policaj rekel, da mi tega ni dolžan pokazat in da nimam pravice vidt.

Tole pa lahko dodaš v tisto knjigo, kjer je 365 pravljic za lahko noč za naše najmlajše...bo knjiga ravno prava za prestopno leto...