Cene bencina pri ........

sad

Guru
24. avg 2007
21.108
9.752
113
Cca 3x vec naredi EV. iCE je na max kar se tice izkoristka in vecina energije gre v toploto, pri EV pa v pogon
Drži, razen pozimi. Boš dal kakšne bolj točne podatke ali kar cca. 3x. Si upošteval že izgube samo pri polnjenju?
Sicer bi pa bilo zanimivo pogledati številke CO2 za 100 prevoženih km, pa ne le tailpipe emissions, ampak komplet od proizvodnje. Seveda tudi pri fosilnih gorivih.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.416
9.692
113
EU
To je na drva 24.2 stopinje celzija. Pa peč lavfa na režimu "minimum". Radiatorjev štirinajst kosov plus dva talna gretja.
Peč je petnajst kilovatna. Etažna. Ko termostat zasučem na "turbo" pa.............

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.129
7.018
113
Drži, razen pozimi. Boš dal kakšne bolj točne podatke ali kar cca. 3x. Si upošteval že izgube samo pri polnjenju?
Sicer bi pa bilo zanimivo pogledati številke CO2 za 100 prevoženih km, pa ne le tailpipe emissions, ampak komplet od proizvodnje. Seveda tudi pri fosilnih gorivih.
Pozimi pa kake 2x. Ce gledamo samo vlozeno energijo. Pozimi nimajo EVji manjsega dosega zgolj zaradi povisane porabe, ampak tu se ne gre o tem…0

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.129
7.018
113
Dobro no, če do zdaj ni, potem tudi ne bo, že zdaj je polno družin, kjer otroci nimajo za obrok, pa ne vidimo da bi ljudje okoli s palicami...

sad

Guru
24. avg 2007
21.108
9.752
113
Ne bo.
Folk je žal totalno apatičen in bo morala zadeva res iti konkretno v drek, da se bo morda kaj zgodilo.
Je on tipičen predstavnik tega: za tipkovnico ves glasen in poziva k odzivu, ampak sam pa ne bi riti dvignil. Prsti mu pa laufajo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.585
1.109
113
Titograd
Hm, državo imamo kar gozdnato, poleg toplotne črpalke imam tudi kamin, če mi kdaj zaradi hitre ohladitve kaka stopinja notri zmanjka, par polen zadevo reši v nekaj minutah.

Plus, ob izpadu elektrike ne rabim zmrzovati, tako da bo takšna in drugačna peč vedno del našega doma.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija in sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.129
7.018
113
Kako da ne? vozim EV, imamo TČ, starše sem prepriča da so jo nabavili, sledi SE...vse delamo v smeri zelene energije.

PS, tudi moja ima hibrida in jo skurcam če kdaj vozi na bencin :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.129
7.018
113
Hm, državo imamo kar gozdnato, poleg toplotne črpalke imam tudi kamin, če mi kdaj zaradi hitre ohladitve kaka stopinja notri zmanjka, par polen zadevo reši v nekaj minutah.
Problem pri "pečeh" je, da ljudje not mečejo vsega i svašta, potem pa zasmradijo celotno okolico, temu bi se moralo naredit konec, ker očitno niso dovolj prisebni, da bi sami to storili.
Palica tudi ni delovala, saj dimnikarji ne opravljajo svojega dela.

Tako da pač potrebno prepovedati, pa roka.

sad

Guru
24. avg 2007
21.108
9.752
113
Problem pri "EVjih" je, da jih ljudje popravljajo povsod in še kje, potem pa zagori in zastrupijo in ubijejo ljudi in uničijo stvari, temu bi se moralo naredit konec, ker očitno niso dovolj prisebni, da bi vedeli, kako pomembno je kvalitetno popravilo.
Palica tudi ni delovala, saj zdrave pameti ni več.

Tako da pač potrebno prepovedati, pa roka.

:fredi: :fredi: :fredi: :fredi: :fredi: :fredi: :fredi: :fredi:

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Pepe