To pa ti YT majster meni razloži. Jaz sem preprost kmet in tega ne vem.sad koliksna je razlika med EV in ICE iz vidika opravljena pot vs vlozena energija, cca?
To pa ti YT majster meni razloži. Jaz sem preprost kmet in tega ne vem.sad koliksna je razlika med EV in ICE iz vidika opravljena pot vs vlozena energija, cca?
Cca 3x vec naredi EV. iCE je na max kar se tice izkoristka in vecina energije gre v toploto, pri EV pa v pogonTo pa ti YT majster meni razloži. Jaz sem preprost kmet in tega ne vem.
Drži, razen pozimi. Boš dal kakšne bolj točne podatke ali kar cca. 3x. Si upošteval že izgube samo pri polnjenju?Cca 3x vec naredi EV. iCE je na max kar se tice izkoristka in vecina energije gre v toploto, pri EV pa v pogon
Za manj potratne bajte je primeren vsak način ogrevanja.Nihče ni pisal o potratnosti in nesmiselnosti. Le, da so TČ bolj primerne za manj potratne hiše.
Imaš prav. Če porabiš skoraj nič, je relativno malo pomembno na kaj se ogrevaš.Za manj potratne bajte je primeren vsak način ogrevanja.
Pozimi pa kake 2x. Ce gledamo samo vlozeno energijo. Pozimi nimajo EVji manjsega dosega zgolj zaradi povisane porabe, ampak tu se ne gre o tem…0Drži, razen pozimi. Boš dal kakšne bolj točne podatke ali kar cca. 3x. Si upošteval že izgube samo pri polnjenju?
Sicer bi pa bilo zanimivo pogledati številke CO2 za 100 prevoženih km, pa ne le tailpipe emissions, ampak komplet od proizvodnje. Seveda tudi pri fosilnih gorivih.
Dvojne dolge gate in dva puloverja (bio-bombaž se razumemo) je ceneje kot 6m^2 drvZa manj potratne bajte je primeren vsak način ogrevanja.
Je pa razlika. Gretje na drva je 24° prijetno toplo....gretje s toplotno je pa 19 stopinj čist zadosti tolmačijo
Pa psa da ti namesto termoforja greje noge.Dvojne dolge gate in dva puloverja (bio-bombaž se razumemo) je ceneje kot 6m^2 drv
Kdor je na robu preživetja (in teh je iz dneva v dan več) bo sam pograbil palico.Hope so,
Ampak kako preprecit ljudem kurit drva in vse mozno?
Samo s palico…
Kad dajaj takim svoje glupe predloge, pa ne boš dobil samo s palico po faciDobro no, če do zdaj ni, potem tudi ne bo, že zdaj je polno družin, kjer otroci nimajo za obrok, pa ne vidimo da bi ljudje okoli s palicami...
Problem pri "pečeh" je, da ljudje not mečejo vsega i svašta, potem pa zasmradijo celotno okolico, temu bi se moralo naredit konec, ker očitno niso dovolj prisebni, da bi sami to storili.Hm, državo imamo kar gozdnato, poleg toplotne črpalke imam tudi kamin, če mi kdaj zaradi hitre ohladitve kaka stopinja notri zmanjka, par polen zadevo reši v nekaj minutah.