Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Upam, da si sposoben dojeti, da govorimo o teoretičnem nivoju in namenih kazenskega sistema. Debate na synthmanovskem nivoju, da boš ti serviral 100 vprašajev, jaz pa ti bom kot bebec odgovarjal na vsakega, se ne grem.
Nameni kazenskega sistema so očitno pri tej problematiki zaradi prenizkih kazni - zgrešeni.
Jaz sem sicer, kot vidiš, že nakaj dni nazaj debato na to temo zaključil.
1. Ker sem popolnoma prepričan v svoj prav.
2. Ker sem popolnoma prepričan (in z mano večji del javnosti), da so nekatere kazni precej prenizke.
Mnogi odrasli ljudje po forumih recimo pišejo, da so po 22. uri raje doma, kot da nekdo oceni, da so ga grdo pogledali in jih razbije...
Jaz pa sem se tri leta nazaj odločil, da želim živeti še vsaj 20 let (če ne bo raka, kapi, ali infarkta) in sem avto prodal.
Sedaj uživam v vožnji z vlakom. Gre sicer malce počasi, ampak ziher. In potujem brez strahu, da mi nasproti pripelje kakšen Maček...
In brez strahu, da postanem kolateralna škoda naše mnogo PREVELIKE tolerance do konzumacije alkohola pred in med vožnjo...
Recimo:
1. Prva nesreča s smrtnim izidom, ki jo povzročiš vinjen: 15 let.
2. Druga nesreča s smrtno žrtvijo, ki jo povzročiš zaradi tvoje vinjenosti : 30 let. Skupaj torej 45 let in če imaš 25 let, boš v zaporu do sedemdesetega leta.
3. Še ena povzročena nesreča s smrtno žrtvijo zaradi vinjenosti: injekcija. Nimamo se več več kaj pogovarjati, biti razumevajoči, in tolerantni.
Treba je končno kaj ukreniti in jih spraviti s cest, če pa ne zaleže in ponovijo dejanje, pa z obličja zemlje. Prepričevanje in prevzgoja namreč pri takih ne pomagata.
Tudi pri Trobcu in Plutu ni, čeprav je šlo tam za drugačne vzroke. In OBA sta si zaslužila kroglo, ali injekcijo, pa so se zadeve na srečo nekako uredile same po sebi...