Bravo miličarji

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Kaj res, katerih?
Denarnih, točke, odvzemi...odvisno od primera in pogostosti kršitev. Če pa ne veš, kaj delaš narobe pa vrni izpit in nazaj v avtošolo.

Mi boš moral pisno pojasniti, ker res ne vem kaj delam narobe!
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/UY_CzPD2cYs"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/UY_CzPD2cYs" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>
zmaga.gif

Car je
cool-1.gif
.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
confused-1.gif
tole kar počneš je kaznivo :
Citat:
če mi voziš manj kot 10 m za ritjo, bo moja hitrost postala 5 m/s = 18 km/h, če pa manj kot 5 m, potem pa samo še 2,5 m/s = 9km/h.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
confused-1.gif
tole kar počneš je kaznivo :
Citat:
če mi voziš manj kot 10 m za ritjo, bo moja hitrost postala 5 m/s = 18 km/h, če pa manj kot 5 m, potem pa samo še 2,5 m/s = 9km/h.
Ja seveda je kaznivo voziti na prekratki varnostni razdalji. Zakon takole sakramentira o tem:

44. člen

(razdalja med vozili)

(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja) oziroma na razdalji, določeni s prometnim znakom.

(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati, da:

– lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi,

– se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.

(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena se ob dobrih prometnih razmerah, kadar se oblikuje kolona, ki vozi z zmanjšano hitrostjo, varnostna razdalja lahko zmanjša, vendar ne sme biti manjša od razdalje, ki jo vozilo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v eni sekundi (minimalna varnostna razdalja).

(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

(5) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami prvega, drugega ali tretjega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke.

(6) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ne vozi na varnostni razdalji, določeni s prometnim znakom. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.

Ampak tu kaznujejo tebe, sintetičnega zaritneža, ne pa mene, nedolžno žrtev !!!
ne-ne-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Ob tem, kako mora vozit tisti zaritnež, se je lepo tudi zavedat, česa ti ne smeš. Ker pravila veljajo za vse, ne pa samo za druge.
Še enkrat,- tako kot si ti napisal da voziš je kaznivo, in tudi nevarno.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Ob tem, kako mora vozit tisti zaritnež, se je lepo tudi zavedat, česa ti ne smeš. Ker pravila veljajo za vse, ne pa samo za druge.
Citiraj mi člen, ki izrecno pravi, da je samoobramba pred nasilnim sintetičnim zaritnežem z lasmi na X prepovedana!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Citiraj mi člen, ki izrecno pravi, da je samoobramba pred nasilnim sintetičnim zaritnežem z lasmi na X prepovedana!
Ti ga bo policaj citiral, samo da te ujame.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Če se mi bo pa policaj nalimal za rit brez že zdavnaj prej vklopljenih svetlobnih in zvočnih signalov, mu vklopim vse 4 žmigavce, naredim fotko za dokaz in pošljem kazensko prijavo proti njemu zaradi povzročitve slošne nevarnosti po 1.odstavku 314.člena Kazenskega zakonika.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Če se mi bo pa policaj nalimal za rit brez že zdavnaj prej vklopljenih svetlobnih in zvočnih signalov, mu vklopim vse 4 žmigavce, naredim fotko za dokaz in pošljem kazensko prijavo proti njemu zaradi povzročitve slošne nevarnosti po 1.odstavku 314.člena Kazenskega zakonika.
Če boš pa peljal tako kot si prej napisal, bo pa policaj napisal kak položnico ali predlog - po istem členu, al pa še po nekaj drugih ki obravnavajo takšno vožnjo.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Na sintetičnih možeh in modelih z lasmi na X to vedno počnem.
Imajo tudi policaji zdravila za takšne kot si ti v obliki visokih kazni.
Torej le priznaš, da so kazni lahko tudi zdravilo?

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ksz:

struktura alter voznikov:

18-23 let: prehitevanje po desni in uporaba vse h svetil v vsakem danem trenutku
24-30 let: načeloma po desni strani načeloma ne prehiteva, vendar po sili razmer prehitim. V
30-40 let: vozim zmerno, se umikam na desni pas, saj vem, da je bmw pas samo za prehitevanje
40-50 let: kaj je to alter?
50let + : strela jasna vinjete, vozim po regionalkah...

Spadam v prvo kategorijo.
Po desni strani sem prehiteval samo enkrat in še to po pospeševalnem pasu, ker se je pacient vključil z okoli 60km/h na vozni pas. Za moj manever sem uporabil izključno prehitevalni pas(prehitel sem ga in varno sem se vključil še pred začetkom odstavnega pasu).

Sem na enkrat na relaciji Ljubljana - Brežice vozil ponoči, preko omejitve. Razmere na cesti razmeroma dobre (ni bilo pretirane gužve, brez megle itd...) Večino časa sem rabil voziti po prehitevalnem, ker se je enostavno vozni pas premikal penzionistično. Na vsake toliko časa, sem kakšnega zaspaneta upozoril z dolgimi lučmi, da sem ga opozoril, da ni sam na cesti in da obstajajo tudi hitrejš, sam sem zaviral in ostal na primerni varnostni razdalji(nisem mu rinil v rit ne :O) in ga na teli razdalji počakal, da se je umaknil.
In lahk rečem, da je bila moja hitrost skozi okoli 200km/h(jp, divjal sem :O), in na relaciji Ljubljana Brežice, nisem spravil sebe, niti ostale udeležence v nobeno nevarnost. Ampak za nekatere tukaj je očitno še 130km/h preveč. Dejstvo je, da so omejitve še iz časov stoenk in fičotov, ki so imel dolgo zavorno pot. Čez 20 let, ko bodo verjetno že vsi avti imel keramične zavore, vse najbolše varnostne mehanizme, da bo potovalna hitrost preko 200km/h, bodo tudi omejitve 130km/h na avtocesti?
Torej v katero kategorijo po tvoje spadam, če že neki glumiš cestnega psihologa?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Na sintetičnih možeh in modelih z lasmi na X to vedno počnem.
Imajo tudi policaji zdravila za takšne kot si ti v obliki visokih kazni.
Torej le priznaš, da so kazni lahko tudi zdravilo?
Sem vedno trdil, da do neke višine kazni pripomorejo k zmanjšanju nekaterih prekrškov, ne pa vseh. Ta višina pa je pri nas že zdavnaj močno presežena, tako da višanje kazni pomeni samo večji priliv v proračun, ne zmanjšuje pa število prekrškov in nesreč.