Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Dečko moj..kriza srednjih let...deca si za silo odrajtal, toliko denarja imaš da ne rabiš stradat..zdaj bi si pa ti nekaj privoščil v obliki 4ih koles.
Lani si začel spraševati..vrgel bi v grm 15 jurjev, zdaj si poknil še eno leto v prazno (ves čas, ki ga zabiješ v službi si dal na ta kup) in nabralo se ti je 25 jurjev..zdaj bi vse to vrgel v prazno..ups..v pleh
..a istočasno se mirno prevažaš v malo starejšemu avtu, ki je funkcionalen, se ti ne kvari in te prevaža od točke A do točke B.
Jaz bi predlagl da še eno leto hodiš v službo, ves denar, ki ga zaslužiš daš na kup in boš imel drugo leto 35 jurjev..več kot bo denarja več ga boš lahko vrgel v pleh...pač nekaj kar te bo pripeljalo od točke A do točke B..
samo...to že zdaj imaš?!
Jaz vidim (mojo) krizo srednjih let, kot obdobje, ko se zavedaš da je vse kar rabiš ČAS (!). Ker ostalo že imaš. A ti počenjaš ravno to..zapravljaš svoj dragoceni čas za ničvredno stvar - kos pleha, ki bo limitiral proti ničli z veliko tekočih stroškov, za katere boš spet porabil veliko svojega časa (v službi).
Teh 25 jurjev nameni zase, ženi, otrokom..pojdite na dopust, toplice, potovanje, kupi si kako stvar (logično..zakaj ne..za dušo, a v mejah normale)..ostalo pa delaj na tem da izkoristiš čas in ne denarja....to kar imaš pa enostavno zvozi do konca. Nato pa začni geldati za drugega a spet za čim manj denarja, ker se le tega da namenit za vse kaj drugega..saj veš..enkrat se živi, pa še to gre tako hitro mimo, da je škoda vsakega centa za tako stvar kot je avto.
(če res nimaš nobene ideje kaj z denarjem..ga daj nekam na kup (banka, delnice, obveznic) pa si jih pusti za takrat ko..ali boš vedel, ali boš v penzionu...ker ko ti bo enkrat padlo 450 EUR penziona na mizo, boš sam sebi hvaležen, če ti bo ostal kak eur od prej. A na penzion ne gledat kot da je to nekje 'tam daleč'...tudi kriza srednjih let (in z njimi 40ta) so tu, pa če malo pomisliš..si še včeraj imeal 25 let in preganjal babe...
hitro gre, prehitro.