BMW X6

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Rečima da jaz delam 30k na mesec. In imam ženo in zdaj 5 dni starega otroka. V čem bi ti to druščino
raje peljal domov med poplavo teh manijakov in pijancev, stardecev v kontra smeri in zadetkov, z novim a4 al z novim q7?
V čem boš ti in tvoje največje bogastvo bol varno, recimo če v tebe prleti pijan mulo v stari petki? Pa rečima da prleti
bočno v zadnja vrata kjer sedi tvoja žena z novorojenčkom.

Sem ti malo približal terence?

Recimo, da imajo nekateri res tak izgovor za nakup luksuznega SUVa. Po drugi strani je se sprehodi po kakšnem mestu in glej obnašanje lastnikov luksuznih SUVov. Parkirajo, kjer se jim zljubi, vrivajo se v kolone, praktično nikoli se ne zahvalijo, če jim daš prednost itd. Skratka, malo vljudnosti bi od njih pričakoval. In če se neki pezde s hudim avtom ne zna obnašati, mirno lahko predpostavim, da ga ima zaradi filanja ega, po domače, tip je kratkokurčnež.

Skratka, niso vsi lastniki taki, precej jih pa je. Zgodilo se mi je, da vozim naravost, pa me izsili X5, ki zavija levo iz nasprotne smeri (pravilo srečanja). No, potem mu pa ni zneslo priti skozi križišče, ker so ljudje hodili čez prehod za pešce. Zato sem moral jaz na polno zavirati, da nisem vanj čelno pribil. Potem se je pa tip vsajal in gestikuliral, ker me je izsilil. A ta ni bil kratkokurčnež? Ker če ima X5, zanj pravila ne veljajo?

Da ne govorim o kretenu v luksuznem lexusu, ki je nekaj let nazaj v snežni brozgi vozil po štajerski avtocesti od predorov proti Vranskem 200 km/h. Pa ga je odneslo na drugo stran avtoceste (tam je bila betonska ograja prekinjena, bili so samo kovinski stožci z verigo) in je nabasal na hyundaia ponyja. Pony mu je čelno priletel v bok, tip v ponyju je bil na mestu mrtev, pezde v lexusu je pa preživel. A ta tudi ni kratkokurčnež? Za dokazovanje dolžine je moral enega nedolžnega celo ubiti.
stupid-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Zakaj tovrstne voznike izpostavljaš in omejuješ le na voznike "luksuznih" avtov?

V drugih besedah: nekateri vozniki delajo pizdarije, pa naj vozijo 20 let staro hondo, novega kliota ali pa X6.

Tako kot je rekel malcom, zakaj ne bi jedel svežih žemljic, če lahko? Aja, kratkokurčnež izpadeš..
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Zato, je ker je med vozniki luksuznih SUVov nadpovprečno število takih degenerirancev. Seveda pa tako obnašanje ni omejeno nanje. Sem bil pred precej leti priča dogodku, ko je hotel tip z BMWjem 7ico parkirati na Mestnem trgu v Ljubljani, pa mu redar ni pustil. Malo sta se pregovarjala, potem pa je tip enostavno pohodil plin in je redar komaj odskočil, da ni bil zgažen. Potem sem bil pa še zgrožen, ker ni poklical policije in uredil zadeve, ampak si je samo naravnal kravato in požrl ponos.

Torej, kar se mene tiče, ni vprašanje, zakaj bi si kupil tak avto, čeprav je tak nakup čisto racionalen. Pravo vprašanje je, zakaj si lastniki takih avtomobilov nadpovprečno jemljejo pravico do takega obnašanja. S (svojim!) denarjem pa naj vsak razpolaga, kakor hoče.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
In kaj ima s tem znamka avtomobila?
rolleyes-1.gif

Kaj pa bi se zgodilo, če bi redar poklical policijo?! Nič!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik matix pravi:

Tako kot je rekel malcom, zakaj ne bi jedel svežih žemljic, če lahko? Aja, kratkokurčnež izpadeš..
smile-1.gif

Karekirano:
Na računu mam 5 mio €, nič kreditov, 4 bajte in 5 stanovanj v najemu, nebom pa kupo x6 ker bodo ljudje slabo mislili o meni.

Bom kupil klija, ko bom pa slučajno hrom ker bo zadetkovc z starim karavanom uletel v moja bočna vrata bodo pa ti ljudje
dobro mislili o meni.

Pa sej jaz se morem izselit iz slovenije. Jaz sn prenor da sn tu med vami.

Prvo me je doesedno sram da se na trenjih debatira ločitev 2 zakoncev in zakaj ji on jemlje njegovega ferarija stran,
pol me skoraj ubije avtobus od Integrala (mislim da je tako ime) iz Novega mesta (tu še jim bom mater j*bal po mailu
direkt direktorju) zdaj pa še x6 nesmem kupit ker bom avtomacko prepotentnež.

J*bite se vi, vaša slovenija, vaši klioti pa krajnske klobase, jaz vženim prvo švabico ki me bo hotla met.

Butli!

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik matix pravi:

smile-1.gif

Karekirano:
Na računu mam 5 mio €, nič kreditov, 4 bajte in 5 stanovanj v najemu, nebom pa kupo x6 ker bodo ljudje slabo mislili o meni.

Bom kupil klija, ko bom pa slučajno hrom ker bo zadetkovc z starim karavanom uletel v moja bočna vrata bodo pa ti ljudje
dobro mislili o meni.

Pa sej jaz se morem izselit iz slovenije. Jaz sn prenor da sn tu med vami.

Prvo me je doesedno sram da se na trenjih debatira ločitev 2 zakoncev in zakaj ji on jemlje njegovega ferarija stran,
pol me skoraj ubije avtobus od Integrala (mislim da je tako ime) iz Novega mesta (tu še jim bom mater j*bal po mailu
direkt direktorju) zdaj pa še x6 nesmem kupit ker bom avtomacko prepotentnež.

J*bite se vi, vaša slovenija, vaši klioti pa krajnske klobase, jaz vženim prvo švabico ki me bo hotla met.

Butli!

467716-post_slo.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
In kaj ima s tem znamka avtomobila?
rolleyes-1.gif

Kaj pa bi se zgodilo, če bi redar poklical policijo?! Nič!

Tip bi bil z lahkoto obtožen in obsojen poskusa umora, ker prič je bilo dovolj.

Sicer tu sploh ne gre za samo znamko, ampak za to, da se tip obnaša, kot da si lahko privošči vse, to pa izraža tudi z vozilom, ki ga vozi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.505
10.733
113
tako je, včeraj je en z A5...starejši trenerkar, pune v rdeco. izsilil mene in se par drugih, rahlo potrobim, da mogoce pogrunta da je cepec, pa verjetno ni :D

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ej, ampak je dejstvo, da je 90% ljudi v teh avtomobilih prepotentnih. se najdejo kake izjeme, ampak so redke. verjetno ne pride iz ničesa tak stereotip.
smirk-1.gif
in ne, foušija nima čisto nič pri tem, tak da se nehajte zgovarjat na to.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
ej, ampak je dejstvo, da je 90% ljudi v teh avtomobilih prepotentnih. se najdejo kake izjeme, ampak so redke. verjetno ne pride iz ničesa tak stereotip.
smirk-1.gif
Problem je večji oziroma zgleda večji zato, ker ste na ''velike in močne mrcine'' bolj pozorni, kot na razne klijote. Tudi tam imaš budale, a kdo bo pozoren na 15 let starega gnilega klijota, če pa minuto za tem vidiš isto stvar narediti nekoga z X6... Kot bi grdo in lepo babo gledal, katera ti bo ostala v spominu...? Pa boš potem tudi rekel, da so na svetu samo lepe babe...?
cool-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
tak je včeraj blo ko sem šel iz večerje
po koroški cesti se je pelal en ata, pol metra za njim pa Q7 in blonta babnca za volanom in mu je blendala pa trobila ko zmešana (verjetno je 40kmh vozil)
aja blo pa je na koroški cesti od ferija proti rondoju (omejitev 40)

in to dela slabo luč na velike mrcine

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Dejstvo je, da so vozila klase X5/X6/Q7 ipd. vrhunska vozila. Nudijo nek kompromis med udobjem, praktičnostjo in nenavsezadnje varnostjo. S temi avti skratka ni prav nič narobe, saj so namenjeni določenemu krogu uporabnikov (kar navsezadnje velja za vsak avto).
Seveda pa je povsem drugače s slovenskim pogledom na takšne avtomobile.
Prepogosto si en pohlepen slovencelj tak avto po merilu velikost=premosorazmerna z lastnim egom. Seveda tu sodi zraven še ničkoliko let fafinga, po možnosti še nakup iz tretje roke - brez plačila davkov. Magari do konca življenja je sirov burek.
S tem je njegov resnično ego dosegel vrhunec, ki ga razkazuje v vseh mogočih načinih uporabe tega avtomobila: izsiljevanje, nepravilno parkiranje..... Da je z njim resnično nekaj narobe, potrdi še z (neupravičenim) parkiranjem na mestih rezerviranih za invalide.

Ampak- da se vrnem k temi: vse to nikakor ne pomeni, da je z nekim X6 kaj hudičevo narobe.
BMW-jev X6 je skoraj identičen X5-ki, z odrezanim zadkom.
Zdaj pa mi prosim povejte, kolikokrat ste že videli X5-ko (ali katerikoli podoben avto), da bi imel prtljažnik naložen do vrha?
Zato je praktičnost X6-ke skoraj enaka kot pri X5-ki (ali Q7-ki ipd.). Oblika pa je vedno bila (in bo) stvar okusa.

Le sodijo naj jo tisti, ki so si stvar sploh kdaj ogledali v živo, ne pa na podlagi slikc iz interneta!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
smirk-1.gif
Problem je večji oziroma zgleda večji zato, ker ste na ''velike in močne mrcine'' bolj pozorni, kot na razne klijote. Tudi tam imaš budale, a kdo bo pozoren na 15 let starega gnilega klijota, če pa minuto za tem vidiš isto stvar narediti nekoga z X6... Kot bi grdo in lepo babo gledal, katera ti bo ostala v spominu...? Pa boš potem tudi rekel, da so na svetu samo lepe babe...?
cool-1.gif
Zanimiva je ena druga stvar. Teh ''mrcin'' je v Sloveniji koliko? 500? In zanimivo, da VSAK dan srečaš te ''mrcine'', kako delajo sranje po cesti. Očitno se vozijo v svojem vzporednem vesolju, kjer je cesta pripravljena le za njih.
In sedaj nagradno vprašanje: koliko je Cliov na cesti? 50.000? Torej, bi moral vsak dan srečat 100 Cliov, kateri bi se vozili v ''vzporednem vesolju''. Zanimivo, morda enega, dva, ne vem, ampak definitivno ne več kot to.
Tako da, empirični zaključek na pljunek je, da si s takim avtom očitno kupiš dovoljenje za ''budalaštine''.

Aja, zadnjič mi je en s petko dal prednost
cheer.gif
. Sem si ga zapomnil, ker je to prekleto redko v takih ''iber-avtih''.