Citat:
Uporabnik Matey pravi:
čipan na koliko hp?
Čipne mislm da s na cca 240ps, kaj je hitrejš pa pustmo, moj odgovor bi bil malo sutra
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
čipan na koliko hp?
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
čipan na koliko hp?
Čipne mislm da s na cca 240ps, kaj je hitrejš pa pustmo, moj odgovor bi bil malo sutra
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Ce imas en avto pri hisi za uzitek, kaj ti bo ultracipana limuzina?
150HP bo vec kot dovolj, potovanja, relacije, neobremenjevanje motorja.
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ne vem kaj imajo nekateri od čipanja. Imam 163 KM 320D in sem 90%časa krepko v prometnem prekršku. V bistvu se moram ukvarjati z damage control v smislu "OJ, brez problema plačam 100 EUR, ne bi pa plačeval 1000 EUR in ostal še kakšne 3 mesece brez vozniške". Z BMW je praktično morbidno voziti po omejitvah, četudi nimaš 250 KM in več. Hitrost se ne občuti, motor vleče zvezno in si mimogrede way over omejitev.
Tako da res ne vem, čemu bi nekdo rabil 240 KM. OK, mogoče za hitrejše pospeške od 100 do recimo 180. Pod 100 kmh toliko konjev ne rabiš ker se itak vse dogaja v prvi, drugi in malček še v tretji prestavi. V teh prestavah vsi BMWji vlečejo krepko bolje od povprečnega prometnega toka na naših cestah in si zlahka že s ta švohnim bencinarjem glavni divjak v mestu.
Še glede samega čipanja.Za primer vzemimo Renaultov dci z 80 KM pri 1.5 kubature. To je 55 KM na 1000 ccm prostornine.
BMW dizel ima pri 2.0 različici 150 (E46) - 170 KM, to je nekej 80 KM na liter prostornine. Iz tega se jasno vidi, da je motor pri BMW ž serijsko krepko bolj navit kot pri bolj civiliziranih vozilih. In to naj bi še dodatno navijali,hkrati pa jamrali, zakaj ne zdrži brez okvar pol milijona kilometrov? No go. Kompromisi so potrebni.
Do pred 14 dni bi se ti smejal ob tej izjavi. No, pa sem imel 318d na testu za en dan, naredil kar nekaj km in imaš 100% prav. ŽAL je občutek noter totalno nikakršen, namreč sem se vozil po lokalni cesti in se mi zdi vse skupaj brez veze, totalno facking sterilno vse skupaj. Pogledam na števec in sem šibal cca. 25 km/h več kot običajno s svojo gajboCitat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ne vem kaj imajo nekateri od čipanja. Imam 163 KM 320D in sem 90%časa krepko v prometnem prekršku. V bistvu se moram ukvarjati z damage control v smislu "OJ, brez problema plačam 100 EUR, ne bi pa plačeval 1000 EUR in ostal še kakšne 3 mesece brez vozniške". Z BMW je praktično morbidno voziti po omejitvah, četudi nimaš 250 KM in več. Hitrost se ne občuti, motor vleče zvezno in si mimogrede way over omejitev.
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
kva pa tale za cca. 13keur iz nemčije? 525d, letnik 2004
men ful lepa oblika
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
ne, to mi švabo ponuja za 12keur brutto