Avto s porabo okoli 5l/100km ...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Če je poraba res tak faktor, potem ne glej (pol)enoprostorcev, ker jim z višjo hitrostjo poraba narašča hitreje, kot pri klasiki (torej Picasso, Golf+, Note...)
Toyota izgleda prav simpatično.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.
Ultra majhna poraba (pod 5L), velik in udoben avto, za malo denarja, žal ne gre... Jaz vozim Cliota 1.5dci in sicer pridem na 4,3L ampak pri 100km/h, naredim 30kkm na leto, ni pa nek višek udobja, sploh če si navajen kakega velkega avtomobila
grin1.gif

lp

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
O vectri B, 1.9cdti, pa sploh ne bom zgubljal besed...

O avtu, ki ni nikoli obstajal res težko kaj pametnega poveš.
grin1.gif

prou vedu sem, da bo en pameten. OK DTI je bil motor, my bad, sekret, čeprav so nanj vezani lepi spomini, ampak SEKRET. Malo gume, malo žice,evo opelice.

Tud kot DTI ni obstajal s tako prostornino v tej vectri
wink-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Avto in oglas sta moja, kateri del je zate nakladanje?

Ob ogledu se da vse preveriti, če pa spadaš v kategorijo ljudi, ki sem jih naštel na koncu opomb, pa jasno piše kaj je takim storiti.

Scenic ali megane grandtour s tem motorjem nista namenjena dirkanju, zagotovo pa 100% prijetnejša za vožnjo kot 1.6 16v verzije.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Avto in oglas sta moja, kateri del je zate nakladanje?

Ob ogledu se da vse preveriti, če pa spadaš v kategorijo ljudi, ki sem jih naštel na koncu opomb, pa jasno piše kaj je takim storiti.

Scenic ali megane grandtour s tem motorjem nista namenjena dirkanju, zagotovo pa 100% prijetnejša za vožnjo kot 1.6 16v verzije.
Ne vem čemu omenjat prav vsako stvar, ki je bila ali ni bila narejena ali pa bila ali pa ne bila crknjena avtu.... Kot jebeni Top-Shop.
Mene ponavadi to že odvrne od nadaljnih aktivnosti okoli nakupa. Mogoče drugih ne.
Bistveno bolj primerno se mi zdi, da napišeš da je avto brezhiben tako mehansko kot vizualno. Povedano vse v enem stavku.
Večino potrebnih informacij že vpišeš v samem oglasu (slo poreklo, servisna knjiga......), detajle pa bi vsaj jaz prihranil za telefonski pogovor ali za čas ogleda.
In ne boj se, nisem ne neresen kupec (ne kupujem trenutno
smile-1.gif
) niti zamorc, še manj pa preprodajalc ..
Sa če je avto tiptop ga boš v vsakem primeru prodal, pa če še tok pizdim po Alterju
aplauz.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Meni se pa zdi oglas od afroC-ja odlično napisan. Namreč kljukica pri nekaramboliran in servisna knjižica žal pomeni v Sloveniji čisto nekaj drugega, kot tisto, na kar naj bi nakazoval pomen.
grin1.gif

Sicer pa zgolj kot predlog: nekaj mesecev nazaj gledal Megan-a GrandTour 1.9dCi letnik 2009, precej bogato opremljen, 135.000 km, velik servis narejen in redno servisiran. Avto je šel za 4.000 EUR. Za to ceno po moje ne dobiš boljšega avta.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Meni se pa zdi oglas od afroC-ja odlično napisan. Namreč kljukica pri nekaramboliran in servisna knjižica žal pomeni v Sloveniji čisto nekaj drugega, kot tisto, na kar naj bi nakazoval pomen.
grin1.gif
Drži. Drži pa tudi to, da lahko prodajalec napiše kar hoče - ni pa nobene garancije da je res tako.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Ksz:

Kaj takega? 106 PS dci-ji 2006+ delajo tudi po 400k brez težav.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.a...20-%20SLOVENSKI
To so res nenormalno varčni motorji. Sicer 1.5 dci res nebi upal kupiti po vseh zgodbah, ki so krožile okoli ampak kot celota je pa tole veliko boljša izbira kot zastarela xsara picasso.

Od l.06 niso nič več problematični. Zadnjič sem se s kolegom vozil pri hitrosti 120kmh in je trenutna poraba kazala konstantno okoli 4l/100. Govorim o 1.5dCi 106KM.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
grin1.gif
Drži. Drži pa tudi to, da lahko prodajalec napiše kar hoče - ni pa nobene garancije da je res tako.
Se strinjam, ampak tole nakazuje (seveda se vse preveri), da v tem primeru ne gre za nakladanje:
Citat:
Do 155.000 je bil servisiran na pooblaščenem renault servisu, kasneje pa na servisu, specializiranim za renault. Priloženi so računi servisov in servisna knjiga.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
grin1.gif

Sicer pa zgolj kot predlog: nekaj mesecev nazaj gledal Megan-a GrandTour 1.9dCi letnik 2009, precej bogato opremljen, 135.000 km, velik servis narejen in redno servisiran. Avto je šel za 4.000 EUR. Za to ceno po moje ne dobiš boljšega avta.

Stara ali nova oblika? Če je stara je cena skoraj realna
smile-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Vsak cigan pač svojo malho hvali, zatorej nekaj takega:
Volvo S60. D5 seveda!

Poraba je med 5 in 6. Govorim iz prve roke.

5 cilindrov je pa itak totalni zakon.

hysterical-1.gif

In kaj je tu smešnega?

Jaz imam enakega in imam porabo mičkeno pod 6l. Res pa je, da se večino vozim relacije po avtocesti...

S tem, da se peljes 10x bolj udobno kot v ostalih navedenih jajcih. Ampak ljudje pac ne vedo, ker dalj od golfa probal niso.
hysterical-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Vsak cigan pač svojo malho hvali, zatorej nekaj takega:
Volvo S60. D5 seveda!

Poraba je med 5 in 6. Govorim iz prve roke.

5 cilindrov je pa itak totalni zakon.

hysterical-1.gif

In kaj je tu smešnega?

Jaz imam enakega in imam porabo mičkeno pod 6l. Res pa je, da se večino vozim relacije po avtocesti...

S tem, da se peljes 10x bolj udobno kot v ostalih navedenih jajcih. Ampak ljudje pac ne vedo, ker dalj od golfa probal niso.
hysterical-1.gif

Kaj je smesno?
To, da imam Volvota. Novejsega, lazjega in z manj konji, pa je poraba dalec od 5 litrov. Pa nisem nikakrsen dirkac.
Ne recem, da je nemogoce dosezt 5 litrov v omenjenem volvu, ampak, da ne bo tip samo gledal na porabo in kako prit na 5L, naj si raje kupi avto, s katerim ne bo oviral prometa, da bo dosegel zeljeno porabo.

O golfih pa raje komu drugemu.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Točno, porabo 5 litrov je za avto takšnega ranga (in za 5k eur) skoraj da nemogoče doseči. Realna minimalna poraba je malce pod 6, recimo pri mojem BMW-ju 320d je od 5,8 (umirjena vožnje po omejitvah) do nekje 6,5l, če ga "malce" pritisneš.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Najvec je odvisno od tega kje pa na kaksen nacin se vozis. Tko kot nekdo trdi, da ma mestno 6 litrov....
hysterical-1.gif
Ta ima ocitno mestne kriterije drugacne. Ker iz regionalke priletet v Lj v BTC recimo, pa it nazaj ven.....to ni mestna voznja. Vozi se po mestu 1 teden skupej, v konicah, pa ne it cez obvoznico, pa potlej povej kok zre.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
... seveda je govora o vožnji po regionalkah in AC, ker če je veliko mestne vožnje pirleze povprečje pri dizlu s 150+ ks takoj na okoli sedem litrov + ...
zmaga.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bemfla touring 520d xDrive z M paketom in 19" gumami je bila bliže osmim litrom, v mestni gužvi pa devetim.
Sicer pa dajte avto MTLju za vozit, bo vsak na 5 ih litrih razni škodilaki in golfi z 1.9 dizli pa pod 4 litri... Tako da se da če se če. Koliko si ovira v prometu pa ni stvar debate tu.
smile-1.gif