BLAGOSLOVLJENE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LET

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Ahhh...
Kako je fino bluziti, ko si napačno interpretiraš določene stvari
wink-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Po tvoje. Enako so namreč trdili znanstveniki iz Newtnovih časov, preden so spoznali E=mc^2.

Jaz pa pravim tako: tisti, ki je živel pred 100 000 leti, bi nas ob današnji tehnologiji imel za bogove. Če bi nam pokazal tehnologijo, ki jo bomo imeli čez 100 000 let (pazi, ta napreduje eksponentno), bi se nam zdela nemogoča. Če bi nam pokazali tehnologijo, ki se bo razvila čez milijon let, bi rekli, da gre najbrž za napačno intepretacijo stvari. Da je naš 3D svet 2D virtualna projekcija, ki jo lahko zažene en robot, pa je že izračunana zelo mogoča opcija.

jest, malo več modernih znanstvenih člankov bo treba brati. Kar tule trajbam, ti niti Hawking ne bo zavrnil.
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ce je pa smesno kako dolocen del obcestva religiozno praznuje poganske festivale, ampak se pa neskoncno vzburi ko kdo to omeni.

Ampak, ja, vesel dan mladega sonca / Yule / Mitrovo in Jezusovo rojstvo.
wink-1.gif

Mi lahko poveš kdo se je "neskončno vzburil"? Sodiš po sebi?

Mi lahko poveš kateri poganski festival si omenil s prilepljeno sliko?

Jaz? Samhain / Walpurgis (odvisno, a govorimo o Keltski ali Germanski mitologiji). Po domace, 1. november.

Saj ves, tisti festival, ko zrtvujes prvorojenca bogu (vojne). Tisti, kjer so kristjani nasli Exodus 22:

"29 Thou shalt not delay to offer the first of thy ripe fruits, and of thy liquors: the firstborn of thy sons shalt thou give unto me."

Ali pa tistega, kjer si jih Gospod kar sam vzame:

"»Tako govori GOSPOD: ›Opolnoči pojdem po sredi Egipta. In umrli bodo vsi prvorojenci v egiptovski deželi od faraonovega, ki sedi na prestolu, do prvorojenca dekle pri ročnem mlinu in vsi prvenci živine. "

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Ni dovolj, da jih bereš, jih moraš tudi razumeti
smirk-1.gif

In jasno se ne obešati le na tistih nekaj, ki so ti všeč in si jih za bonus še malce po svoje razlagaš.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Najlažje je reči, da nekdo (pazi - "nekdo") meče kocko. Tudi predjamski človek je menil, da se "bogovi" jezijo, ko je videl strele.

Te teorije so zelo zapletene. Ne razumem jih v popolnosti, priznam, vem pa, da je naključij za trenuten scenarij enostavno preveč. Sploh odgovor "ker so fizikalni zakoni nekaj omogočili" je zelo zanimiv. Fizikalni zakoni in matematika pa so po njihovem mnenju spet nastali po naključju. Eh .. Pa ravno fizikom dela ta neskončnost največ problemov.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Za začetek je dovolj že to, da spremeniš pogled na vse skupaj.
Ni vesolje narejeno zaradi nas, ampak smo mi tukaj, ker zakoni v tem vesolju to omogočajo. V miljardah drugih(če verjameš v multi vesolja) pa so zakoni drugačni in tam ni "nas".

Če je zate preveč naklučji-ok pač tvoje mnenje. Ne govori pa, da znanost vedno bolj verjame v "stvarnika", ker to niti pod razno ni res.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
vseeno mi pa ni jasno kdo je ustvaril inteligentno inteligenco, ki nas je ustvarila? je tem bila od nekdaj (menda neskončnost ne obstaja si rekel) ali je nastala iz nič (menda nič ne nastane iz nič)

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
To, da je med neskončno mnogo vesolij nastalo eno, kjer so se vse številke poklopile na (mislim da 0,0000000000000000000000000000000001% natačnost), da se že v štartu ni sesedlo samo vase, da so lahko nastali fizikalni zakoni in perfektna matematika, s katero se ga da opisovati, to, da je med milijardami galaksij planet Zemljo vrglo v ravno pravo cono, da je lahko nastalo življenje, da je življenje nastalo iz nič, da je življenje na Zemlji vmes štirikrat izumrlo, preden se je razvil človek, da ima školjka, roža, galaksija ... isto spiralno obliko, da so proporci v vsej tej mnogoterosti bitij na Zemlji bolj kot ne isti, da je DNK najbolj kompliciran možen zapis, ki bi se ga dalo spraviti v knjige, ki bi segale do neba, je naključje. To je povsem očiten kreator.

Teorija multivesolja predivideva, da ima vsakdo svojo točno kopijo. Oziroma neskončno mnogo kopij. Verjemi zdaj temu.

Če bi bili zakoni kakor koli drugačni, kot so v tem vesolju, bi se to razblinilo v trenutku, oziroma sploh ne bi nastalo.

http://www.dailymail.co.uk/sci...projection.html

Cilj je jasen. Ustvariti nesmrtno bitje (kar bomo ljudje že čez nekaj 1000 let), ki bo sposobno vesolje poseliti, le to zapustiti in preiti v višje dimenzije. Naj se bere še tako prizadeto, tudi možnost obstoja angelov, vil in podobnih bajeslovnih bitij ni izključena. Pač človek čez milijon let. Naključje? Naj si vsak pri sebi odgovori.
smile-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Čeprav se bere otročje, neumno, oprano, se z mano strinja marsikateri kvantni in astro fizik. Naslednjih 20 let v znanosti bo še zelo zanimivih.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Kot sem že rekel, interpretacija podatkov ti šepa. Iz vseh vetrov nekaj namečeš skupaj in po svoje povežeš.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
1. Whatever begins to exist, has a cause.
2. The Universe began to exist.
3. Therefore the Universe has a cause.

The cause has to be immaterial, beyond space and time. There are only two things that fit into that category:
- abstract object
- unbodied mind

Vi pa izhajate iz načela, da sta bili najprej masa in energija, nato pa se je razvila misel. Jaz pa verjamem, da je bila najprej misel, masa in energija pa sta izšli iz nje. Znanstveniki so na eni in na drugi strani.

If you have an A, than you have a B. But first you have to catch an A. And the laws will not do it for you.

Fizikalni zakoni so opisi kreacije. Ne morejo pa ničesar ustvariti.

Ostalo najdete v zgonjem videu.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
vseeno mi pa ni jasno kdo je ustvaril inteligentno inteligenco, ki nas je ustvarila? je tem bila od nekdaj (menda neskončnost ne obstaja si rekel) ali je nastala iz nič (menda nič ne nastane iz nič)

In order to recognize, that an explanation is the best, you don't have to have the explanation of the explanation. In order to recognize, that an explanation is the best, you don't have to be able to explain the explanation. This is an elementary point in the philosophy of science. Suppose, astronauts were to find on the backside of the moon a pile of machinery there, that have not been left by American or Russian cosmonauts, what would be the best explanation for that machinery? Well, clearly it would be some sort of extraterrestrial intelligence, that left the machinery there. And you don't have to have an explanation of who these extraterrestrial were or how they got there or where they come from, to recognize that the best explanation of that machinery is an intelligent design. In fact, when you think about that, requiring that explanation would immediately lead to an infinite asking of explanations. You would need the explanation of an explanation and the explanation of the explanation of the explanation of an explanation and so that nothing could ever be explained.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Če bi zadel loterijo, bi menil, da gre za "višji poseg"?
V izogibanju vprašanj pa si tudi mojster, kaj?
smirk-1.gif

Saj s takim ozadjem moraš biti.

Glede na tvojo teorijo bi se denar pojavil na mojem računu iz nič, brez vsakega žrebanja in brez nekoga, ki bi boben s kroglicami obrnil.

Oh, come on, saj ni tako težko.
bonk.gif