BLAGOSLOVLJENE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LET

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Jp, pravilno razumljena, kjer imaš žal probleme. Znanost ne temelji na lepih željah in na "zdi se mi", ampak le na dejstvih.
Tako da ja, res nima smisla.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Treba je na Boga pogledati še z znanstvene strani. Če ne druga, smo odkrili, da imamo izjemno srečo, da živimo v tem trenutku in v tem vesolju . Čeprav smo po mnenju nekaterih le plod metanja kocke v sistemu neskončnih vesolij (kar koli že to pomeni).
rolleyes-1.gif

Kljub temu, da je večina znanstvenikov prepričanih, da obstaja 9 dimenzij (za ostalih 5 nimamo pojma, kaj so), nam vedeži na forumu govorijo zanesljivo resnico. Jaz se za srečo še vedno zahvalim Bogu.
če nebi imeli izjemne sreče se o tem nebi pogovarjali. smo le mi in izjemno velika praznina kjer bi lahko bili drugi pa niso imeli sreče. ne vem kaj je tu čudnega in nedoumljivega.
Hja, če ti ego onemogoči spregledati o svoji nepomembnosti, potem je edina preostala možnost: Jaz sem center vesolja, ki obstaja le, da služi meni, velepomembnemu nadbitju.

Hecno, o preprostem vprašanju o igrici, ki ga vsak otrok pozna že od nekdaj, ne zmore odgovoriti, solil pa bi drugim pamet o samem smislu obstoja. Malo spominja na naše politike in vlado.
wink-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Že četrtič dokazuješ, da imaš resne probleme z razumevanjem in interpretacijo. Če bi imel malo mozga, bi ti kapnilo, kaj sem ti odgovoril. Tako, da me en mar briga, do kakšnih zaključkov prihajaš.

Jest, na svetu smo taki in drugačni. Zame si ti omejen, zate sem jaz. Važno le, da sva oba srečna.
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Nič ste, najbolj nični nič, okol pa še bolj nič, popolne nule, sploh vas ni,
napihovali se boste v svoji ničevosti vse dok enmu mulcu ne dojadi in bo izklopu igrco
evil.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Že četrtič dokazuješ, da imaš resne probleme z razumevanjem in interpretacijo. Če bi imel malo mozga, bi ti kapnilo, kaj sem ti odgovoril.
Mutil si, ker se bojiš resnice. Preprosto. Nisi ne prvi, ne zadnji.

Ne gre se za to, ali kdo stoji za aparatom. Gre se za to, da je naključno in brez načrta in inteligence.
Ena kombinacija bo izžrebana. Brez globljega smisla.
Enako, kot če bi listke dali na dvorišče, in bi zmagala tista, na katero prvo pade kaplja dežja.

Seveda se bo zmagovalcu zdelo, da je nekaj posebnega, da se je zgodil čudež. Ampak enako bodo vsi drugi razočarani.
Opazovalec vsega pa bo vedel, da ni bilo nobenih duhov.

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Mogoče je spet cajt, da dam ta že rahlo zlajnan posnetek.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7ImvlS8PLIo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ups, dal si posnetek, kjer znanstvenik trdi, da je večina sveta neka neznana, neoprijemljiva ...nekaj, ki je vsepovsod, ne moremo pa ga zaznati?
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Zaznamo lahko-če ne bi, potem ne bi vedeli, da obstaja. Ne vemo pa še točno kaj to povzroča, so pa že zelo dobri kandidati, še posebno za temno snov(posnetek je pa le že nekaj star).
Določeni pa jasno v tem vidijo xyz božanstvo.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Mogoče je spet cajt, da dam ta že rahlo zlajnan posnetek.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7ImvlS8PLIo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ups, dal si posnetek, kjer znanstvenik trdi, da je večina sveta neka neznana, neoprijemljiva ...nekaj, ki je vsepovsod, ne moremo pa ga zaznati?
evil.gif

Nisi še slišal za dark energy in ti meni soliš pamet?

Si pa pogumen, da tako samozavestno oznanjaš "resnico".

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Fantek, opazi smajlija.

Resnemu sporočilu pa si se spet izognil? Kako predvidljivo...

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Kakšnemu resnemu sporočilu? Tvoji različici razlage sveta? Že stokrat sem jo označil za neumnost. Pa ti še kar ne potegne.

Si že slišal kaj o najnovejši dognanjih kvantne fizike? Recimo, da so ugotovili, da je lahko isti podatomski delec v istem času na različnih mestih in da smo teoretično lahko v več svetovih? Da se dejansko obnašajo drugače, če so opazovani, kot če niso? Da so odkrili njihovo medsebojno povezavo, tudi če je med njimi velika razdalja in da smo dejansko vsi med sabo povezani?

Toliko je še nepojasnjenega, ti mi pa trajbaš za resnico nekaj, kar bi se že zdavnaj podrlo, če ne bi vključili teoretične možnosti multiverzuma.

Najboljša pa mi je tale, da je vsa materija sestavljena iz majcenih mikro strun, ki so v bistvu glasba. Kaku je v enem izmed svojih dokumentarcev zaključil, da je vesolje devet dimenzionalna simfonija mikro vibracij.

Jest, vprašanje zate. Teleport nekoč daleč v prihodnosti - da ali ne? Potovanje v času - da ali ne? Kako misliš, da bomo potovali ogromne razdalje - z ladjami, ki se bodo približevale svetlobni hitrosti ali preko črvin?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jesus f*ckng Christ, a ti res poizkusas z kvantno mehaniko / fiziko, Heisenbergovim principom in teorijo strun... Opraviciti obstoj kreatorja?

Fo real? A si prevec Dana Browna bral?

Kako da se ne delas za D-wave, majkemi.
bonk.gif

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Božič je samo en dan. Za njim je pa ločen praznik, Dan samostojnosti in enotnosti.
Blagosovljeno? Pha, lol.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Daj raje nehej, ker sedaj je pa že preveč smešno tole bluzenje
grin1.gif

Od začetka se je zdelo, da vsaj malo razumeš vse skupaj in pač iz tega samo vlečeš napačne zaključke. Zdej je pa že preveč očitno, da si vse skupaj samo pobrkal v nek tebi všečen mix.

p.s. "mi" ne bomo potovali nikamor. Bodo pa "robotki" z našim uploadom. Pa še en nasvet. Populizatorjev znanosti se ne jemlje dobesedno, ker marsikaj povedo v prispodobah-kot recimo ta o vesolju kot glasbi. Strune so samo računski pripomoček, s katerim se lahko reši določene probleme