Biftek (tatarski)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kila..60€..reku mu je meso iz ekopridelave. ko sem vprašal kaj natančno je to, je bilajsen.
brez silaže, brez umetnih krmil. mrva, frišna trava.

kaj pomeni taka prehrana bodo vedeli drugi bolj
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pred zakolom mora biti samo na senu.

Vendar se to upošteva samo, če se prodaje doma. V klavnici zaradi tegane plačajo več.
 

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Lečnik ima best biftek.

467716-post_slo.gif



x 1
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz kje sploh prodajajo arvajev tatarc?

Vceraj probal gregorca v murglah, vredu, mal pikanten. V hoferju sem videl tatarca je bil zelo sfasiran ze kot pasteta,sam sem rekel da nebom probal.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
Pred pol ure poizskusal izdelek zenine svakinje. Narejen iz doma pridelane pljučne. Čez kako uro bomo navalili na njega. Se pa nimam za poznavalca tatarca, zato težko podam oceno. biftek pa v osnovi ne more biti rdeč, ker goveje meso je bolj “rjavo“ kot rdeče,sploh če je bilo zmrznjeno
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
se pa na trupu vidi s čim je bila žival krmljena;)

Pa saj ni važno. 5 strani, od tega 4 kater ni dober.
bonk.gif


Namesto, da se kupi (bio) pljučna in se naredi po svojem okusu.

Ne vem pa, kako je z bio kaprami, fileji itn...
evil.gif
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.546
2.934
113
v lokalni ostariji
ma dej bio je zdej sam modna muha... lepo vzameš dobr stegn pa gasa...

drugač pa u šparu sem dobrga dobu... je pa tko... odvisn od mesarja in njegovega okusa...
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Iz česa pa misliš, da ga jaz delam?

Razen če da tašča kako živinče v zakol. Takrat je pljučna moja.
cool-1.gif
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.778
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
plučno je bolš spečt kokr v biftek dat kjer itak skorajda ni razlike med stegnom in plučno (sploh če "ubiješ" zadevo s začimbami:))

Tako je, če boš naštimal dva surova koščka, enega pljučno drugega stegno in da naši Alter poznavalci tega ne vidijo, grem stavit da ne bodo prepoznali razlike.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
No potem je pa se eden tu ki mu je tako bolj všeč.škoda se m mi zdi najboljšega predvsem pa najdražjega mesa za “pašteto “. Najraje pa vidim da mi jo kdo pošteno plača v kleti 2 dni po zakolu (se ne dolgo nazaj je bilo to 2 uri). en rejec je bio brez silaze (in papirjev), drugi pa bolj klasičen.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.778
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Hanzi, jaz sem vedno prodal ribco za 50€, eno sem pa obdržal, ponavadi je bila za hčerin god, ko pridejo tudi g.župnik. Seveda smo dva bikca zaklali in oba sta bila le na mrvi in travi.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Hanzi, jaz sem vedno prodal ribco za 50€, eno sem pa obdržal, ponavadi je bila za hčerin god, ko pridejo tudi g.župnik. Seveda smo dva bikca zaklali in oba sta bila le na mrvi in travi.
Ne zastopim? Kdo pride? Več župnikov al en župnik? A si se zatipkal? Pa bikca ste zaklal zarad župnika?