bedaki na cesti

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
KSZ:

Danes na otroškem igrišču pri balin placu gledam rakete (lokalni pijancki, ki se ga nacejajo v brunarici poleg). Od jutra do večera ga vlivajo, vmes pa malo z avtom naokoli, od najmanj desetih sta bila mogoče 2 s kolesom. Za grande finale pa je poskrbel en s kombijem tegale podjetja: Izsuševanje Eisbar, s tem da je očitno danes on izsuševal gajbo, oziroma gostilno. Tip se je komaj privlekel do avtomobila, pas je pripenjal celo večnost, ko mu je uspelo najt vzvratno mu je avto crknil in pol se je odpeljal. Počasi, malo levo, malo naravnost, malo na poskok desno,......takih primerov je tam vsak dan vsaj ene par. 5 metrov stran pa otroško igrišče. Včasih se zgodi da komu ne znese takoj štartat in pol kakšne pol urice oddrema na parkirišču in pol korajžno naprej.

In nagradno vprašanje. Kako jm znese? Imajo te rakete sploh izpit? Kako jim znese s šihtom, ker dopoldne ko hodijo na malico se nazaj na šiht bolj valijo in svaljkajo kot vozijo oziroma hodijo.

Torej kako???

Ja vem, poklicat bi moral policijo, samo preden bi štartali je bil tip že doma.

Aja, še lokacija, Predoslje pri Kranju.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik jello pravi:
KSZ:

Danes na otroškem igrišču pri balin placu gledam rakete (lokalni pijancki, ki se ga nacejajo v brunarici poleg). Od jutra do večera ga vlivajo, vmes pa malo z avtom naokoli, od najmanj desetih sta bila mogoče 2 s kolesom. Za grande finale pa je poskrbel en s kombijem tegale podjetja: Izsuševanje Eisbar, s tem da je očitno danes on izsuševal gajbo, oziroma gostilno. Tip se je komaj privlekel do avtomobila, pas je pripenjal celo večnost, ko mu je uspelo najt vzvratno mu je avto crknil in pol se je odpeljal. Počasi, malo levo, malo naravnost, malo na poskok desno,......takih primerov je tam vsak dan vsaj ene par. 5 metrov stran pa otroško igrišče. Včasih se zgodi da komu ne znese takoj štartat in pol kakšne pol urice oddrema na parkirišču in pol korajžno naprej.

In nagradno vprašanje. Kako jm znese? Imajo te rakete sploh izpit? Kako jim znese s šihtom, ker dopoldne ko hodijo na malico se nazaj na šiht bolj valijo in svaljkajo kot vozijo oziroma hodijo.

Torej kako???

Aja, še lokacija, Predoslje pri Kranju.

Odvzet ključe in jih vreči v travo, da jih do pomladi ne najde!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Čim prej uzakoniti snemanje kot dokazno gradivo...če se lahko folk spravi na policiste in varnostnike, kako pijejo se lahko še ostali potem?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Čim prej uzakoniti snemanje kot dokazno gradivo...če se lahko folk spravi na policiste in varnostnike, kako pijejo se lahko še ostali potem?

jao, tebi nebo nikoli jasno

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Nisem neki kavboj, poleg tega pa sem imel enega v vozičku in drugega na gugalnici, kako naj se grem pol še redarja. Sem pa raketo zašpecal v firmo. Saj najrbž vedo da ga drinka.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Danes na otroškem igrišču pri balin placu gledam rakete (lokalni pijancki, ki se ga nacejajo v brunarici poleg). Od jutra do večera ga vlivajo, vmes pa malo z avtom naokoli, od najmanj desetih sta bila mogoče 2 s kolesom. Za grande finale pa je poskrbel en s kombijem tegale podjetja: Izsuševanje Eisbar, s tem da je očitno danes on izsuševal gajbo, oziroma gostilno. Tip se je komaj privlekel do avtomobila, pas je pripenjal celo večnost, ko mu je uspelo najt vzvratno mu je avto crknil in pol se je odpeljal. Počasi, malo levo, malo naravnost, malo na poskok desno,......takih primerov je tam vsak dan vsaj ene par.
Tole pa prav nič ne verjamem, saj odkar so nove in višje kazni tega ni več. Saj ravno zaradi takih so kazni zvišali, ne pa zaradi tiste množice, ki prekorači hitrost do 20km/h od katerih se največ pokasira.
evil.gif

Sicer je pa Žlender danes povedal, da policaji ne kasirajo takoj za tablami, na cestninskih.... Kresalka pa da dajejo opozorila , table prestavljajo iz polj na začetek naselja, ter zvišujejo omejitve.
hysterical-1.gif

Je pa po Žlendrovo naša kazen 100€ v bistvu manjša kot v nemčiji 50€, zaradi inflacije v letu 1989. Je izjavil maloprej. Neumni te logike ne boste razumeli, meni je pa popolnoima jasno.

Najboljši so pa pri SDS, ki zdej vložil zakon, za nižje kazni, ko je jasno da bo parlament razpuščen naslednji teden in se o zakonu ne bo glasovalo. Da so poslanci SDS-a glasovali ZA zadnji zakon ki je povečal represijo in kazni, ter tudi ZA prejšnji zakon, ki je podvojil kazni,...se pa noben ne spomni.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:

Ce pravis, da se pokajo cel dan, vmes pa se malo pospijo, potem ni vrag ce kar preventivno poklcies za vsakega, ki ga opazis (seveda skupaj z opisom vozila in stevilko tablice). Ce ze ne bodo prvega ujeli, kaksnega zagotovo bodo ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:

Ce pravis, da se pokajo cel dan, vmes pa se malo pospijo, potem ni vrag ce kar preventivno poklcies za vsakega, ki ga opazis (seveda skupaj z opisom vozila in stevilko tablice). Ce ze ne bodo prvega ujeli, kaksnega zagotovo bodo ...
A misliš da policaji ne vedo, kje se kdo naceja?
Pa niso policaji neumni, da bi tam nekje cel dan izgubljali cajt in prežali na enega od teh pijančkov, pol pa še domov ne bo peljal, ker se v vasi poznajo pa bodo obveščeni. Najbrž pa ni noben daleč doma. Pa tud kaj naj ima policija od tega, če koga od teh ujame, sej nima denarja da bi plačal kazen, tak, ki se od jutra zapija itak ni nikjer zaposlen, vzet mu pa nimaš kaj, razen stare kripe, s katero bi imela država več stroškov kot koristi.

A ni bolj donosno, da se postavijo kam za tablo in kasirajo po 300 eurov za vsakega, ki bo prekoračil za 11km/h. To je biznis ne pa celodnevno čakanje na pijanca, ki lahko pripelje mimo ali pa tudi ne.

Saj ni cilj države da zmanjša število prekrškov in nesreč, ter si žaga vejo na kateri sedi. Z več prekrški in nesreč država samo fajn kasira. Cilj pa ni večja kazen, temveč večji inkaso.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ewo nova 3 pasovnica v SLO, AC Domžale - Krtina... pacienti se takoj po klančku za izvoz Domžale prestavijo na skrajno desno in lepo začnejo prehtevat, kdo da sam desn žmiguc, spet drug vse 4, tatret se pa mim še brez luči prpele....

Posnet je samo en del in srčno upam da se tja postavjo kapsi in jih lepo oskubjo...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A te žre, da so vsi tisti levo in desno hitrejši od tebe?
Pa kaj vas hudiča tako motijo tisti, ki sicer kršijo predpise, ampak nikogar ne ogrožajo? A si ti mislil it po odstavnem, pa ni bilo placa? A bi rad da se vsi kršitelji spravijo na vozni pas pa naredijo kolono do dolenjske, odstavni in prehitevalen pa prazna?

Ti si primer enga, ki je podlegel kaznovalni mrzlici in bi kasiral vsevprek, neglede ali kdo koga ogroža ali ne. Pa nisi edini.
V bistvu se ti ne gre za varnost ampak za kasiranje (bi bil dober policaj), gledaš negativno, iščeš samo napake ki bi jih zaračunaval, namesto da bi iskal rešitve, da do napak nebi prišlo, v tem primeru kako bi povečal pretočnost prometa.

Pol ste pa še isti kalibri, ki orgazme doživljate, ko kdo v xhairovih filmih na povsem prazni cesti črto prevozi ali seka ovinek , ne da žmigovca ko zapelje iz krožnega, itd.

Včeraj ob 9-10 zvečer sem jih videl par, ki so parkirali na avtobusni za šolski avtobus, prvi avtobus pa pride šele zjutraj. A je to hud prekršek? bi to kasiral?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
hohoho, syntiæ na izi...
smile-1.gif

želel sem samo prikazat kaj se pač po zakonu "ne sme" početi in ja se mi gre tudi za varnost le da tega nisem omenil v zgornjem postu... sam se še najmanj sekiram zarad njih (sem prav z užitkom snemal tole) in me prav nič ne žre če je levi ali desni hitrejši od mene, a tebe? več kot očitno si svoj post namenil samo temu da me skurcaš kakšna pi.zda sem in da se mi gre samo za keš, njep njep, samo si pa zaslužijo, da se mal v red spravjo...

enostavno - odstavni pas ni za takšne manevre če le-ta ni posebej označen in pika.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
mene pa ne moti, sem bil v sredo v isti koloni, ampak na levem pasu

moti me, če se kdo tam pelje, pa potem še kar naprej mimo izvoza - drgač pa tisti, ki grejo itak dol na izvozu zarad mene naj pa pelje po odstavnem, zakaj bi moral stat v koloni, pa še daljši zastoj delat - še eko ni

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
syn: a odstavni pas je po tvoje vozni pas?
Ne ni, ampak je treba bit praktičen, kot je killakhan zapisal nad mojim postom.
Sem mnenja, da se nebi bilo treba držat zakonov kot pijanec plota, žal policaji niso tega mnenja, ker se jim gre za keš in ne za varnost.

Tisti, ki so šli po odstavnem, so samo razbremenjevali gnečo, nikogar niso ogrožali. ne vem zakaj bi bili moteči?

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
mene pa zanima, ce si tisti, ki se vozijo oz prehitevajo kolono po odstavnem pasu, predstavljajo kako so pametni in iznajdljivi, ker so nasli hitrejso pot, vsi ostali, ki pa cakamo v koloni smo pa idioti ker se tega ne spomnimo? To me je vedno begalo...ker drugega kot, da so to ozkogledni, samozaverovani in egoisticni pacienti, mi ne gre skupaj.

Res moras bit neverjetno pameten, ko argumentiras to s tem, da delas celo uslogo in da bo kolona s tem manjsa..
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
mene pa zanima, ce si tisti, ki se vozijo oz prehitevajo kolono po odstavnem pasu, predstavljajo kako so pametni in iznajdljivi, ker so nasli hitrejso pot, vsi ostali, ki pa cakamo v koloni smo pa idioti ker se tega ne spomnimo? To me je vedno begalo...ker drugega kot, da so to ozkogledni, samozaverovani in egoisticni pacienti, mi ne gre skupaj.

Res moras bit neverjetno pameten, ko argumentiras to s tem, da delas celo uslogo in da bo kolona s tem manjsa..
bonk.gif

to ni prehitevanje ampak vožnja mimo, po tvojem mora stat v koloni, tudi če se odcep začne čez 5 metrov in gre on v vsakem primeru tam dol? pa tud če je stoječa kolona za naslednji 2 uri?
bonk.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Killah jaz rzaumem da to naredijo 200 metrom ne pa 2 km pred izvozom. POl je brezveze da sploh peljejo po voznem pasu kdarkoli.