bedaki na cesti

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Če utripa rumena se ti bo najbrž kmalu prižgala rdeča.....
smirk-1.gif

Samo zate. Točka 6 (šest).
Uuuuuuuu, hvala!!!
smile-1.gif

kajzerc

Zelenc'
11. jun 2013
25
0
1
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Kako veš da je isti samuraj? Ali je imel meč pritrjen na strešnem nosilcu za smuči?
grims-1.gif

Po pederski črni frizuri in shirani grdi ženi-babnci-karkoli že ima ga ne moreš zgrešit.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.404
7.510
113
Citat:
Uporabnik kajzerc pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Kako veš da je isti samuraj? Ali je imel meč pritrjen na strešnem nosilcu za smuči?
grims-1.gif

Po pederski črni frizuri in shirani grdi ženi-babnci-karkoli že ima ga ne moreš zgrešit.
Še enkrat, ker sem že 10 strani nazaj pisal - od kje teb bebava ideja, da je tip policist? Ker ni no, če nisi bil sposoben 10 strani nazaj med vrsticami prebrat, ti zdaj direkt napišem - NI.

Aja...pa še moje opravičilo neznanemu vozniku, ki me je danes izsilil na Cikavi...rezultat je bil, da sem ga obvozil po njegovi desni (pa še avto za njim). Če bi jaz vozil počasneje me ne bi izsilil tko da je krivda na meni. Verjamem da je izgledalo shrljivo in da sem mu vzel pol leta življenja. Če se prepozna se mu opravičim z gajbo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

jao jao jao, da je folk tolk prfuknjen....evo primer, ki ga vsak dan doživljam.

Cesta Domžale - Mengeš, rondo.

https://maps.google.si/?ll=46.16138,14.579273&spn=0.000015,0.010332&t=m&z=17&layer=c&cbll=46.16138,14.579273&panoid=ZAb4pEsu4E7c-YcBGXsBKw&cbp=12,322.52,,0,3.36

se pripeljem iz te smeri, pridem v rondo, grem na notranji pas ( kot vedno ) in takoj dam desni žmigavc za izvoz v smeri mengeš ( 2. izvoz ).
V času ko imam že žmigavc vidim žensko, ki prileti iz kamniške smeri
https://maps.google.si/?ll=46.162497,14.579415&spn=0.000015,0.010332&t=m&z=17&layer=c&cbll=46.162223,14.57925&panoid=SKF3mYpsyGf1sj3qYsP-rA&cbp=12,220.33,,0,1.12

direkt v rondo, seveda po zunanjem robu in s tem meni zapre pot ven !

In to se dogaja dnevno redno. Da ne govorim o budalah, ki praktično obkožijo cel rondo po zunanjem izvoznem pasu....

bonk.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.737
109
63
Primeru ki si ga opisal se lahko izogneš pod pogojem da ženska sploh gleda - full prehitro prpelješ, pa se mogoče ne bo upala pred tebe, maš pa problem, če se slučajno bo al pa če ne pogleda.
smile-1.gif

Drugače se pa to dogaja vsem, že samo tebi se je tokrat, da točn veš kaj bo naslednjič, mogoče še ne veš ampak spremenit ne morš nič, naslednjič se lahko samo nasmehneš, ker sam si sam pri sebi v naprej vedel kaj se bo zgodilo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
smile-1.gif

Sej sem že navajen teh budal. Dejansko sem zadeva rešil tako, da sem nadaljeval pot po notranjem pasu, ker drugače bi ji priletel v njen sprednji levi vlatnik.
Aja, ženska, kura je bila v tanovem Mondeotu, s telefonom v roki ( ker kura ne ve kaj je bluetooth ) ....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.271
7.047
113
pri taščici
Najbolje da se vsi začnemo voziti po samo zunanjem pasu rondoja. Podobne zgodbe opažam tudi pri žalah kjer je tripasovni. Dvomim da se 10% voznikov vozi(dotakne) po skrajno notranjem pasu.
Je pa res da osebno vletim na notranji pas tako kot na tomačevem-če je le možno ”naravnost” in da tukaj kršim pravila.

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Pa saj vam so nekateri rekli, da rondo ni nič drugega kot enosmerna dvopasovnica, sklenjena v krog in da so priključki v rondo stranske ceste ter da veljajo enaka pravila kot pri klasični ravni enosmerni dvopasovnici. Nekateri trdijo celo, da veljajo enaka pravila kot pri avtocestah z uvozi in izvozi... Zato pa je taka klobasa na krožiščih, sploh v času prometnih konic.
bonk.gif

V resnici pa imajo rondoji svoja pravila, ki bi se jih morali vsi držat in ne bi bilo težav. Tako pa obstajajo bebčki ki jim je rondo španska vas. V MB-ju je takih bebčkov ogromno, pa tudi na Ptuju na Ormoški naletim vedno na podobno zgodbo (oba rondoja, tudi tisti pred Puhovim mostom). Prometni znaki z razporeditvami so za nekatere samo okras nad cesto...
cry12bpy.gif
Še prometnih znakov ne znajo brat, kaj šele da bi poznali na pamet prometne predpise.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ta rondo je smrtno nevaren, sploh če pripelješ iz smeri Mengša, saj divjaki, ki pripeljejo iz smeri Kamnika skoraj ne zmanjšajo hitrosti ob vstopu v krožišče. Pametnjakovič, ki je gradil krožišče, pa je za povrh še postavil visoko ograjo, da je popolnoma zaprl pogled proti Kamniku, tako da dirkače zagledaš zadnji moment, ko ti razburjeno mahajo, da si jih izsilil....
bonk.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Drži, tam moraš biti previden, saj se divjaki iz smeri Kamnika peljejo po idealni liniji, kar je pa v tem primeru po predpisih...:)
smile-1.gif
Torej direkt na notranji pas in ven za trzin.

Proti grupna ograja je pa tam z razlogom.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Jaz sicer ponavadi zapeljem na notranji pas v krožišču, ampak v tem primeru, če pripeljem iz smeri Mengša in grem v Domžale, največkrat ostanem na zunanjem pasu prav zaradi teh dirkačev, ki priletijo iz nikjer...
Ja, maš prav, proti hrupna ograja je tam z razlogom, ampak lahko bi bila taka, da se skozi njo vidi ali pa krožišče narejeno drugače. V tem primeru tudi ležeči policaji pred krožiščem iz smeri Kamnika ne bi bili odveč, čeprav jih načeloma sovražim.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jaz sem v Mengšu obupal nad rondoji, če voziš po pravilih te gledajo kot izsiljevalskega norca, začel sem še sam voziti po zunanjem pasu, sicer je vsak dan možnost obutanega avta.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
smile-1.gif

Sej sem že navajen teh budal. Dejansko sem zadeva rešil tako, da sem nadaljeval pot po notranjem pasu, ker drugače bi ji priletel v njen sprednji levi vlatnik.
Aja, ženska, kura je bila v tanovem Mondeotu, s telefonom v roki ( ker kura ne ve kaj je bluetooth ) ....

Važno da ima nov avto ane, da se potem uredi kaka BT povezava pa ne...to je tehnologija, ki je tako napredna, da jo zna samo 0.00001% ljudi na svetu usposobit.
tongue-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
In kaj bo bluetooth spremenil? Se zmer bo baba odsotna z glavo....krr se pogovarja o drugih stvareh in ni pri voznji.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
No, če misliš, da je vožnja s telefonom v roki ali pa če imaš telefon povezan prek bt ista, potem ok...

Nazadnje urejeno:

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Problem je, ker so nekateri dvopasovni rondoji preprosto premajhni za dva pasova. Če greš na prvi izvoz ven potem si itak na zunanjem. Če greš pa na drugem se ti pa hitro zgodi, da praktično iz notranjega pasu zavijaš ven. Ker med izvozoma ni dovolj prostora za razvrstitev, Če se pa en izvoz prej razvrstiš, pa itak nisi nič naredil.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.578
941
113
No, ko je že govora o teh Mengeških rondojih, je ta dejansko res najbolj nevaren, takoj za njim pa tisti pri Tušu (tam je notranji pas itak bolj za lovljenje idealne linije). Se tudi strinjam, da so tam malo za*ebali s protihrupno ograjo, ker bi iz smeri Mengša lahko bila precej večja pretočnost (da se za brezveze ne ustavljaš, ker ne vidiš, če kdo prileti iz smeri Kamnika). Tud sam ne vem več, kako naj sploh peljem čez te rondoje, ker nikoli ni ok - a greš po notranjem ali po zunanjem pasu. Sploh ne zastopim, zakaj se delajo dvopasovni rondoji na dvopasovnicah? Večja pretočnost? Prej obratno! So pa vsaj približno pošlihtali Dupliški rondo - sicer se še vedno iz smeri Mengša najdejo pacienti, ki "iščejo" karambol.