Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Vožnja v mestu je specifična in za nekoga, ki je ni vajen vsak dan, lahko hudo zoprna, ravno tako velja za nekoga, ki večino časa vozi po mestu in se enkrat na tri mesece odpravi na odprto cesto, avto cesto ali, Bog ne daj, na kakšno lokalno. Oba sta v okolju, ki ga nista vajena, izgubljena. Jaz sem v mestu do takih kar se da strpen. Tudi menjavanje parih pasov pred križiščem me ne moti, celo prostor dam takemu, se je pač zaštrikal, njegov avto ne zna sam, kot moj do doma. Isto pričakujem od lokalcev, če sem kje, kjer ni moj teritorij in se prav nič ne razburjam, če mi seka ovinek tako, da mi čez nogo zapelje, dokler se ne rukneva, spustim ga naprej, kjer jaz niti slučajno ne bi prehiteval... On cesto pozna bolje, tukaj zna njegov avto sam domov.
Motijo me in to povsod, piloti, ki so prepričani, da smo vsi ostali na cesti tam samo zato, da njega oviramo in mu namenoma delamo gnečo.
To kar je "poboldano" delajo ljubljančani v Ljubljani kar precej!! Torej je to ok po tvoje, glede na to, da so tam "doma", kot praviš ti.
Nisem iz LJ in tam kjer se vozim po LJ (to samo ob nedeljah in petkih), točno vem, kako se je treba razporediti in kam gre kakšen pas (ali gre naravnost, levo ali desno), ljubljančani pa zgleda da čeprav so v mestu že xy let, še vedno tega ne znajo. Taki bi morali VSAJ še enkrat opravljati izpit.