bedaki na cesti

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Vožnja v mestu je specifična in za nekoga, ki je ni vajen vsak dan, lahko hudo zoprna, ravno tako velja za nekoga, ki večino časa vozi po mestu in se enkrat na tri mesece odpravi na odprto cesto, avto cesto ali, Bog ne daj, na kakšno lokalno. Oba sta v okolju, ki ga nista vajena, izgubljena. Jaz sem v mestu do takih kar se da strpen. Tudi menjavanje parih pasov pred križiščem me ne moti, celo prostor dam takemu, se je pač zaštrikal, njegov avto ne zna sam, kot moj do doma. Isto pričakujem od lokalcev, če sem kje, kjer ni moj teritorij in se prav nič ne razburjam, če mi seka ovinek tako, da mi čez nogo zapelje, dokler se ne rukneva, spustim ga naprej, kjer jaz niti slučajno ne bi prehiteval... On cesto pozna bolje, tukaj zna njegov avto sam domov.

Motijo me in to povsod, piloti, ki so prepričani, da smo vsi ostali na cesti tam samo zato, da njega oviramo in mu namenoma delamo gnečo.

To kar je "poboldano" delajo ljubljančani v Ljubljani kar precej!! Torej je to ok po tvoje, glede na to, da so tam "doma", kot praviš ti.
Nisem iz LJ in tam kjer se vozim po LJ (to samo ob nedeljah in petkih), točno vem, kako se je treba razporediti in kam gre kakšen pas (ali gre naravnost, levo ali desno), ljubljančani pa zgleda da čeprav so v mestu že xy let, še vedno tega ne znajo. Taki bi morali VSAJ še enkrat opravljati izpit.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Lej, s temi, ki sem jih omenil, nisem mislil nobenega Alter voznika (razen nas iz Ljubljane), ker bi jih itak večina lahko bila inštruktorjev vožnje in svetovnih prvakov v vseh avto športih, tko da si lahko pomirjen, vemo, da vedno voziš po predpisih, obenem najhitreje in nikoli se ne zmotiš. To, da smo Ljubljančani najslabši vozniki, je pa tako ali tako znano dejstvo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja lej...ce ne znas po Lj furat, se jo enostavno izogibaj. Lih vi, ki niste navajeni Ljubljane delate guzvo in serjete po cesti. Imate bus, pa ga uporabite!

Mi se bomo umaknili oz. izogibali Ljubljani, vi Ljubljančani pa ne nam srat po Krasu, pa smo zmenjeni!!

Sej boste imeli/imate Italijane.
hysterical-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Vožnja v mestu je specifična in za nekoga, ki je ni vajen vsak dan, lahko hudo zoprna, ravno tako velja za nekoga, ki večino časa vozi po mestu in se enkrat na tri mesece odpravi na odprto cesto, avto cesto ali, Bog ne daj, na kakšno lokalno. Oba sta v okolju, ki ga nista vajena, izgubljena. Jaz sem v mestu do takih kar se da strpen. Tudi menjavanje parih pasov pred križiščem me ne moti, celo prostor dam takemu, se je pač zaštrikal, njegov avto ne zna sam, kot moj do doma. Isto pričakujem od lokalcev, če sem kje, kjer ni moj teritorij in se prav nič ne razburjam, če mi seka ovinek tako, da mi čez nogo zapelje, dokler se ne rukneva, spustim ga naprej, kjer jaz niti slučajno ne bi prehiteval... On cesto pozna bolje, tukaj zna njegov avto sam domov.

Motijo me in to povsod, piloti, ki so prepričani, da smo vsi ostali na cesti tam samo zato, da njega oviramo in mu namenoma delamo gnečo.

Zelo lepo in zelo pošteno napisano
467716-post_slo.gif

Samo mi izpred par ur še vedno ostaja slab priokus iz ljubljanske severne obvoznice - kolona od odcepa sever pa do cestninske postaje Log
tongue-1.gif

Pa po moji oceni ne zaradi nas prišlekov in "švabov" z prikolicami ampak predvsem "domačinov" z LJ tablicami.
Neizmerna neučakanost pri vključevanju, vožnje po odstavnemu pasu in nato vsiljevanje v kolono (pri Šentviškemu predoru) in nato na Kozarjah namesto po desnemu pasu v koloni lepo po levi do konca in nato vsiljevanje noter - vsekakor nefer vožnja do ostalih voznikov.
Če bi se upoštevalo VSAJj cestne predpise bi vse lepo teklo z vsaj 60KM/h in ne bi bilo nobenega posebnega zastoja,slabe volje, kletvic,...
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:

Zelo lepo in zelo pošteno napisano
467716-post_slo.gif

Samo mi izpred par ur še vedno ostaja slab priokus iz ljubljanske severne obvoznice - kolona od odcepa sever pa do cestninske postaje Log
tongue-1.gif

Pa po moji oceni ne zaradi nas prišlekov in "švabov" z prikolicami ampak predvsem "domačinov" z LJ tablicami.
Neizmerna neučakanost pri vključevanju, vožnje po odstavnemu pasu in nato vsiljevanje v kolono (pri Šentviškemu predoru) in nato na Kozarjah namesto po desnemu pasu v koloni lepo po levi do konca in nato vsiljevanje noter - vsekakor nefer vožnja do ostalih voznikov.
Če bi se upoštevalo VSAJj cestne predpise bi vse lepo teklo z vsaj 60KM/h in ne bi bilo nobenega posebnega zastoja,slabe volje, kletvic,...
wink-1.gif

@Robert; podpis.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Lej, s temi, ki sem jih omenil, nisem mislil nobenega Alter voznika (razen nas iz Ljubljane), ker bi jih itak večina lahko bila inštruktorjev vožnje in svetovnih prvakov v vseh avto športih, tko da si lahko pomirjen, vemo, da vedno voziš po predpisih, obenem najhitreje in nikoli se ne zmotiš. To, da smo Ljubljančani najslabši vozniki, je pa tako ali tako znano dejstvo.

Po večini vozim po predpisih. Skozi vas vedno 50km/h ali manj, po AC zadnja dva meseca pod 130km/h (prej sem tam do max. 145 po števcu), po LJ 60, ker so večinoma take ceste, kjer je toliko omejitev, po Krasu, kjer pa poznam vozim tako kot je treba
smile-1.gif
Če je ravno se ne mislim vozit 90 ali pa še manj.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja lej...ce ne znas po Lj furat, se jo enostavno izogibaj. Lih vi, ki niste navajeni Ljubljane delate guzvo in serjete po cesti. Imate bus, pa ga uporabite!

Mi se bomo umaknili oz. izogibali Ljubljani, vi Ljubljančani pa ne nam srat po Krasu, pa smo zmenjeni!!

Sej boste imeli/imate Italijane.
hysterical-1.gif

Ja, tej so pa svoja kategorija. V SLO vozijo kot da bi bilo ne vem kaj voziti po SLO, potem pa greš v kak Trst ali kaj podobnega pa ti lahko isti vozijo čisto drugače.
crazy1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Taljani, passeggiata con la macchina s polnimi vampi in dobro naliti po Krasu, neprecenljivo.

Sem slišal, da se makaronarji že borijo za manjšinske pravice na Krasu. Potem smo pa Ljubljančani problem.
bonk.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Taljani, passeggiata con la macchina s polnimi vampi in dobro naliti po Krasu, neprecenljivo.

Sem slišal, da se makaronarji že borijo za manjšinske pravice na Krasu. Potem smo pa Ljubljančani problem.
bonk.gif

In naša neumna država jim bo verjetno ugodila, ker tisti, ki je odgovoren za to je BEDAK!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ustavi v krožišču.
Pelje vzvratno.
(seveda povzroči zastoj, na srečo ne velik)
stupid-1.gif

(pri Q-Landiji okoli 20:00 danes)

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Jst mam pa resno vprašanje!

Ali imajo vozniki BMW vozil kako resno pomankljivost v lajfu da futrajo svoj "še tako svoj mali ego" skoraj vedno ko sedejo v avto
sprasujem se.gif

Ne, res. 90% je takih, sploh pa črne barve
rolleyes-1.gif

V čem je problem
13.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Nekateri (verjetno je to tistih 10% ali pa celo še manj), bolj tehnično podkovani in z dovoljšnim orodjem med nogami, ne nižji od 180 cm, vozimo BMW povsem solidno in brez razkazovanja svoje superiornosti na cesti. Znamo uporabljati žmigavce, vemo, da ni potrebno prehiteti vseh, ki so na cesti in da čist res niso tam zato, da bi nas nervirali. Res je, da nas kdaj, tako kot vse ostale, prime, da bi kakšnega "voznika" BMWja usekali direkt čez gobec in ga tepli toliko časa, da bi počivali na njem. Samo dobro vzgoja in veliko ur joge nas zadrži, da tega ne storimo.
Večina takih nas je avto kupilo iz varžeta, ne na kredit, lizing, fafing in kar je še podobnih poti, tudi ni obrok za avto pol ali več naših mesečnih dohodkov.

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.411
2.474
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Jst mam pa resno vprašanje!

Ali imajo vozniki BMW vozil kako resno pomankljivost v lajfu da futrajo svoj "še tako svoj mali ego" skoraj vedno ko sedejo v avto
sprasujem se.gif

Ne, res. 90% je takih, sploh pa črne barve
rolleyes-1.gif

V čem je problem
13.gif

Saj ni samo BMW problem načeloma vsi vozniki AUDI-jev, VW od golfa naprej, Mercedesev ,.... mislijo, da so zakon na cesti. Ego ni vedno v povezavi z inteligenco oziroma kot pravi kolega, da bi se vsi ti z velikim egom ubili, če bi jim velikost ega padla na velikost IQ-ja.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Res je pa tudi, da zavist naredi svoje in da so vozniki majhnih avtov prepričani, da so najboljši piloti, kar jih je in da nihče, ki vozi večji avto, ne zna vozit.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Včeraj me je prehitel en avto in nasproti so mi prišli trije avtomomobili. Eden izmed teh je bil BMW z vsemi možnimi lučmi kar jih premore. No, vsaj zasenčene je dal, če drugega ne.
grin1.gif

Sicer pa katastrofalni dnevi prejšnji teden. Tukaj so se najprej nekaj dirkal, ko je bilo pa dovolj prostora in pregledno, da bi se varno prehitelo, pa ne.
confused-1.gif

Eno sekanje se je pošlo, pri drugem se je malo zalomilo. Še kakšen pogoj bi se mu izpolnil, pa bi bilo. Upam, da ma šolo za naprej.

Ta se je k sreči ustavil. Tukaj je znak STOP, vskakor upravičeno.
smirk-1.gif

M5XqarFirUc

Ta ne vem kaj je motovilil. Ma se mi zdi, da je mel še dodatno delo, poleg držanje volana.

Najprej je treba tišča v rit. Res ne vem v čem je point.
crazy1.gif
Mogoče sta, preden sem jih dohitel, kaj imela. Potem se posiljevalec končno odloči, da bo prehitel, mu pa drugi bedak pokaže, da nima kaj prehitevat. Pa mamo lahko mineštro, prov na hitro.

Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Bravo talentu s srebrno Opel Astro karavan, polimano z reklamami AC-Tomc (boldano zaradi Googla). Na uvozu iz tomačevskega rondoja na obvoznico smer Zadobrova se je na voznem pasu limal spredaj vozečemu na odbijač, da se kdo od vključujočih ne bi "vrinil" pred njega, na koncu pospeševalnega pasu pa zavil na odstavni in po odstavnem prehitel kolono do izvoza Nove Jarše, kjer je šel dol.