bedaki na cesti

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ewo neki legend k se jih je nabral v zadnjem tednu... Na začetki današnja nesreča med Zagorje - Litija (Renke), nimam pojma kaj je blo, vem sam da smo neki cajta stal... Druga legenda slobodno v globoko rdečo, tretji bi se tud kamot ustavu, tovornjaæek očitno ne pozna STOP znaka, pr zadnji pa nism vedu al bo ustavla al bo kr vame zapelala....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
dej dej, se lepo vidi da ga je voznik rdečega avta videl v ogledalu in je prej pospešil Sicer jih je pa prehitel...

Ne goba nimaš pojma, tole je solkanska obvoznica (domnevam) in če bi dal bivšilas cel posnetek bi se videlo da je ravkar pripeljal iz tunela kjer je omejitev mislim da 60, potem naprej pa preneha kjer sledi dolga ravnina in večina folka stopi na gas.

Je čisto vseeno - če te nekdo prhiteva, ne smeš pospeševati (tudi, če pelješ sicer pod omejitvijo ali kot v primeru, ki si ga opisal). Enostavno ne smeš, pač počakaš, da je mimo. Vse ostalo (torej pospeševanje) je obnašanje psihopata.

Ne smeš = uradno prepovedano. Uradno prepovedano je v tem primeru samo preitevanje kolone!

1. razen exhaira ki je bil zadnji v koloni uradno dva ubežnika nista bila prehitevana oz. od "drugih udeležencev v prometu ki se ravnajo v skladu s CPP tega nista pričakovala". Meni se namreč ne zdi da bi začel kdo pospeševat ko bi bil BMW vštric ali pa sploh blizu, ampak je bilo pospeševanje že prej.

2. Sicer pa povej kdaj moram(o) ustavit vozilo in odstopit prednost preitevajočemu? Ko da žmigovc, ko gre na drug pas, ko vozi z mano vštric ... ?!

Torej moje skromno mnenje, preden gre cesta na posnetku v tunel je semafor. Tam se je pri rdeči nabrala krajša kolona, na koncu kolone je bil bavarec. Preitevanje skozi tunel ni dovoljeno, je pa tam tudi omejitev hitrosti, prvi v koloni se je drži. Ko pride mimo omejitve potegne do 90km/h, bavarec je pa itak samo čakal kdaj se lahko postavi na levi pas.

Itak pa situacija ni problematična, cesta je ravna če bi šel kdo nasproti bi BMW odnehal, to da ni in je moral močno preseči dovoljeno hitrost je pa njegov problem. To da voznika spredaj kolone nista spremenila dinamike je pa povsem prav. Po tvoje naj prvi vozit 60 km/h dalje da ga vsi prehitijo in šele nato lahko pospeši?!
sprasujem se.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
51. člen ZPrCP:

(4) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečevati hitrosti. Po potrebi mora zmanjšati hitrost in se pomakniti k desnemu robu vozišča in s svojim ravnanjem omogočiti vozniku, ki prehiteva čimprejšnjo zaključitev prehitevanja.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Nikjer v zakonu ne piše, da se moraš premaknit na prehitevalnega... Pač ostaneš na voznem pasu s svojo nespremenjeno hitrostjo, če pa nekdo ni sposoben pospeševanja in vključevanja na AC, pa ni za na AC in je to njegov problem, ne tvoj..

Poleg rigidnih zakonskih določil obstaja še par čudnih in marsikomu nerazumljivih stvari, ena od njih je kultura, v tem primeru kultura na cesti, druga je strpnost in tretja občutek za soudeležence v prometu. Nekaterim egoističnim bebcem so vse te stvari španska vas in se obnašajo, kot da so sami na svetu ali pa, da smo vsi ostali tam, da jim grenimo življenje. Zaradi takih debilov, ki mislijo, da lahko vse, kar ni strogo prepovedano z zakonom, ne glede na vse ostale okoli njih, sem se nehal sekirat.

Mogoče ne bo odveč.
http://www.mojvideo.com/video-vkljucevanje-na-avtocesto/5176c6389f0e6ef53863

Še par obnovitvenih za vse, ki za bonton še niso slišali:
http://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Varna_voznja/Nasveti_za_varno_voznjo_726.aspx

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
dej dej, se lepo vidi da ga je voznik rdečega avta videl v ogledalu in je prej pospešil Sicer jih je pa prehitel...

Ne goba nimaš pojma, tole je solkanska obvoznica (domnevam) in če bi dal bivšilas cel posnetek bi se videlo da je ravkar pripeljal iz tunela kjer je omejitev mislim da 60, potem naprej pa preneha kjer sledi dolga ravnina in večina folka stopi na gas.

Je čisto vseeno - če te nekdo prhiteva, ne smeš pospeševati (tudi, če pelješ sicer pod omejitvijo ali kot v primeru, ki si ga opisal). Enostavno ne smeš, pač počakaš, da je mimo. Vse ostalo (torej pospeševanje) je obnašanje psihopata.

Ne smeš = uradno prepovedano. Uradno prepovedano je v tem primeru samo preitevanje kolone!

1. razen exhaira ki je bil zadnji v koloni uradno dva ubežnika nista bila prehitevana oz. od "drugih udeležencev v prometu ki se ravnajo v skladu s CPP tega nista pričakovala". Meni se namreč ne zdi da bi začel kdo pospeševat ko bi bil BMW vštric ali pa sploh blizu, ampak je bilo pospeševanje že prej.

2. Sicer pa povej kdaj moram(o) ustavit vozilo in odstopit prednost preitevajočemu? Ko da žmigovc, ko gre na drug pas, ko vozi z mano vštric ... ?!

Torej moje skromno mnenje, preden gre cesta na posnetku v tunel je semafor. Tam se je pri rdeči nabrala krajša kolona, na koncu kolone je bil bavarec. Preitevanje skozi tunel ni dovoljeno, je pa tam tudi omejitev hitrosti, prvi v koloni se je drži. Ko pride mimo omejitve potegne do 90km/h, bavarec je pa itak samo čakal kdaj se lahko postavi na levi pas.

Itak pa situacija ni problematična, cesta je ravna če bi šel kdo nasproti bi BMW odnehal, to da ni in je moral močno preseči dovoljeno hitrost je pa njegov problem. To da voznika spredaj kolone nista spremenila dinamike je pa povsem prav. Po tvoje naj prvi vozit 60 km/h dalje da ga vsi prehitijo in šele nato lahko pospeši?!
sprasujem se.gif

Ja, uradno, z zakonom je prepovedano., 51. člen.
Vse ostalo, kar si napisal, je le nakladanje, ki nima nobenega smisla. Ne smeš. Konec. Tudi če si pospeševal, ko so te začeli prehitevat, moraš nehat in počakat, da se prehitevanje konča.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Ne vem zakaj bi moral voziti 60km/h kjer je omejitev 90km/h če se nek zarjaveli BMW 316i loti prehitevat za mano vozečega.

Zato, ker je z zakonom predpisano, da ne smeš. In zato, ker je to nevarno, nekulturno in bebavo. Normalen človek počaka, da ga prehitijo. Bebec s kratkim k... pač pospeši.

Hvala
zmaga.gif

Utisevalec, sej lahko da se jaz motim. Men je to dejanje gladko za med bedake. Če že avto pred rdečim ni videl, bi ga moral voznik rdečega avtomobila. Pa se je veselo pridružil pri jebanju voznika ki prehiteva. Zakaj se jaz nisem? Ker jaz bedak gledam tudi promet za sabo in se prilagajam v 3pm. In kot si sam pravilno ugotovil, sta le pospeševala in se nista zmenila za zadaj vozeče, še slabše je, če sploh nista vedela, da jih nekdo prehiteva. To vidiš je šele zaskrbljujoče.

Nekaj mešaš Utisevalec. A si bil ti tale, ko je pospeševal, da tako braniš položaj?
smile-1.gif

MadMitch
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:

Poleg rigidnih zakonskih določil obstaja še par čudnih in marsikomu nerazumljivih stvari, ena od njih je kultura, v tem primeru kultura na cesti, druga je strpnost in tretja občutek za soudeležence v prometu. Nekaterim egoističnim bebcem so vse te stvari španska vas in se obnašajo, kot da so sami na svetu ali pa, da smo vsi ostali tam, da jim grenimo življenje. Zaradi takih debilov, ki mislijo, da lahko vse, kar ni strogo prepovedano z zakonom, ne glede na vse ostale okoli njih, sem se nehal sekirat.

467716-post_slo.gif

Enako. Pa čeprav se mi je včeraj bebec, ki je hotel skozi križišče, naslonil na zadnji odbijač in hotel malo porinit (sem pač stal pred križišče, ker bi se drugače moral ustavit v križišču). Jebiga, kaj češ, tudi taki živijo ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Utisevalec, sej lahko da se jaz motim. Men je to dejanje gladko za med bedake. Če že avto pred rdečim ni videl, bi ga moral voznik rdečega avtomobila. Pa se je veselo pridružil pri jebanju voznika ki prehiteva. Zakaj se jaz nisem? Ker jaz bedak gledam tudi promet za sabo in se prilagajam v 3pm. In kot si sam pravilno ugotovil, sta le pospeševala in se nista zmenila za zadaj vozeče, še slabše je, če sploh nista vedela, da jih nekdo prehiteva. To vidiš je šele zaskrbljujoče.

Nekaj mešaš Utisevalec. A si bil ti tale, ko je pospeševal, da tako braniš položaj?
smile-1.gif

MadMitch
zmaga.gif

Nisem bil jaz, tudi sam ne pocnem.

Ampak ko pridem do konca naselja pospešim lagano do 90km/h, če ima pa kdo probleme in me hoče prehiteti ga pa ne izrivam s ceste in se grem drag race. Vseeno pa NIKOLI ne zaviram ali upočasnim zato ker bedak skuša prehiteti na prazni cesti, če bi šlo v škarje bi naredil.

Mene precej bolj moti ko začnem prehitevat pa oseba spredaj zapelje v jarek, se skoraj ustavi oz. dela take in drugačne "varne" manevre. Kaj k. če si zame prepočasen te bom prehitel glede na okoliščine in na tvoj tip vožnje, ni potrebno pa sedaj spreminjat režima vožnje!

Glede zakona, v konkternem primeru je BMW prehiteval kolono, še več vozil je po levem pasu brez razloga (poglej luknjo med tabo in rdečim v trenutku ko pride BMW mimo tebe). Če je prehiteval tebe, sta voznika spredaj tudi če sta ga videla upravičeno domnevala da bo ravnal po predpisih in se pač nista smatrala kot objekt prehitevanja.

Drugače pa glede tvojega predstavljjanja situacije iz konteksta, konkretno me moti že tvoj široki kot ki daje napačen občutek. V tem primeru navidezno podaljša ravnino (center) tako da zgleda da avto spredaj res pospeši kot raketa, dejansko pa to ni res ampak avto samo pospeši normalno od 60 do 90, bmw pa še vedno normalno odpelje mimo!
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
sm še enkrat pogledal filmčk
1. ni baš neka kolona
2. BMW je brez problema prehitel unega rdečega tako da nevem kaj je tle narobe, razen da je tisti z rdečim avtom očitno kršil zakon.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ali je še kdo opazil koliko ljudi se ponoči vozi z samo eno delujočo žarnico
bonk.gif

Pa za slovenski trg bi lahko delali avtomobile brez žmigavcev - namesto tega bi lahko vgradili dodatne meglenke
uf-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Drugače pa glede tvojega predstavljjanja situacije iz konteksta, konkretno me moti že tvoj široki kot ki daje napačen občutek. V tem primeru navidezno podaljša ravnino (center) tako da zgleda da avto spredaj res pospeši kot raketa, dejansko pa to ni res ampak avto samo pospeši normalno od 60 do 90, bmw pa še vedno normalno odpelje mimo!
grin1.gif

Kaj vse se najde.
bonk.gif

A bo naslednja teorija, da sem jaz zaviral in tako prikazal pospeševanje dveh bedakov. Pa ljudje božji.
hysterical-1.gif

Oglas se kej za
nahrung002.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
ksz

Preden se začnejo teorije zarote, kdaj, kje, kako, s čim, you name it. Posnetek ni moj. Zmagovalec meseca v naši Zali. Malo pred tem ovinkom, kjer je ravnina, pa je cestno podjetje naredilo S ovinek. Itak posekaš, če ni nobenega. Ampak glej ga zlomka. Za tisto ravnino je tudi lep izogibek kjer stojijo varuhi pravice in delajo za varnost. No tale cepec, ko si zasluži odvzem izpita, se vozi dalje z izpitom. Ženska, ko je pa samo zapeljal čez, ker je posekala, kar nima nobene veze z ničemer, je pa tudi brez. Vse za varnost. Ups, jebanje.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Čak mal, tega pa res ne razumem, pilot je dejansko zamenjal vozni pas čez dvojno črto, ni samo sekal. Ta je resnično zmagovalec.

Pa še žmigavca ni dal. :p

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Čak mal, tega pa res ne razumem, pilot je dejansko zamenjal vozni pas čez dvojno črto, ni samo sekal. Ta je resnično zmagovalec.

Pa še žmigavca ni dal. :p

V bistvu je najprej sekal ovinek (zakaj bi šel na drug pas če je prazna cesta?) nato pa je ugotovil da je med njim in prejšnjim pasom dvojna polna črta, zato ni hotel kršit CPPja in je pač nadaljeval vožnjo na "svojem" pasu!
hysterical-1.gif