bedaki na cesti

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
110
9
18
Jaz se pa že par mesecev sprašujem, zakaj je spodaj znak, da se ne sme vozit po prehitevalnem pasu
smile-1.gif
Zato!

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
dej dej, se lepo vidi da ga je voznik rdečega avta videl v ogledalu in je prej pospešil Sicer jih je pa prehitel...

Ne goba nimaš pojma, tole je solkanska obvoznica (domnevam) in če bi dal bivšilas cel posnetek bi se videlo da je ravkar pripeljal iz tunela kjer je omejitev mislim da 60, potem naprej pa preneha kjer sledi dolga ravnina in večina folka stopi na gas.

Je čisto vseeno - če te nekdo prhiteva, ne smeš pospeševati (tudi, če pelješ sicer pod omejitvijo ali kot v primeru, ki si ga opisal). Enostavno ne smeš, pač počakaš, da je mimo. Vse ostalo (torej pospeševanje) je obnašanje psihopata.

Ne smeš = uradno prepovedano. Uradno prepovedano je v tem primeru samo preitevanje kolone!

1. razen exhaira ki je bil zadnji v koloni uradno dva ubežnika nista bila prehitevana oz. od "drugih udeležencev v prometu ki se ravnajo v skladu s CPP tega nista pričakovala". Meni se namreč ne zdi da bi začel kdo pospeševat ko bi bil BMW vštric ali pa sploh blizu, ampak je bilo pospeševanje že prej.

2. Sicer pa povej kdaj moram(o) ustavit vozilo in odstopit prednost preitevajočemu? Ko da žmigovc, ko gre na drug pas, ko vozi z mano vštric ... ?!

Torej moje skromno mnenje, preden gre cesta na posnetku v tunel je semafor. Tam se je pri rdeči nabrala krajša kolona, na koncu kolone je bil bavarec. Preitevanje skozi tunel ni dovoljeno, je pa tam tudi omejitev hitrosti, prvi v koloni se je drži. Ko pride mimo omejitve potegne do 90km/h, bavarec je pa itak samo čakal kdaj se lahko postavi na levi pas.

Itak pa situacija ni problematična, cesta je ravna če bi šel kdo nasproti bi BMW odnehal, to da ni in je moral močno preseči dovoljeno hitrost je pa njegov problem. To da voznika spredaj kolone nista spremenila dinamike je pa povsem prav. Po tvoje naj prvi vozit 60 km/h dalje da ga vsi prehitijo in šele nato lahko pospeši?!
sprasujem se.gif

Ja, uradno, z zakonom je prepovedano., 51. člen.
Vse ostalo, kar si napisal, je le nakladanje, ki nima nobenega smisla. Ne smeš. Konec. Tudi če si pospeševal, ko so te začeli prehitevat, moraš nehat in počakat, da se prehitevanje konča.

Veš kaj je še z zakonom prepovedano v 51. in 52.členu?
Ne smeš prehitevati, če za to nimaš pogojev, to je če se ne moreš varno vključiti nazaj na svoj pas. Ne smeš. Konec! In zakon pravi, da se moraš takoj po prehitevanju vrniti na svoj pas. Varnostna razdalja med Xlasuljo in Berlingom je nekajkrat premajhna, da bi dovoljevala varno vključevanje po prehitevanju. BosanskoMotornoWozilo sploh ne bi smelo začeti prehitevati.
Zakon določa, da lahko prehitevaš nadaljna vozila v koloni in torej ostaneš na prometnem pasu, po katerem si prehiteval prvo vozilo, samo na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma. Na navadni cesti prehitevaš avto po avto. Ne obstaja znak z žmigavcem, ki bi Berlingu povedal, da BMW še naprej prehiteva tudi njega. Kar se njega tiče bi se moral BMW takoj po prehitevanju Xlasulje vrniti na izhodiščni pas. Pika! Vse ostalo je samo in nič drugega kot izsiljevanje.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
P.S.
Pa prehitevanje čez polno črto je tudi strogo prepovedano. BMW je zelo očitno začel prehitevati še ob polni črti. Takšne voznike pa sploh en hebem 5%. Zabije naj se, butelj!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
P.S.
Pa prehitevanje čez polno črto je tudi strogo prepovedano. BMW je zelo očitno začel prehitevati še ob polni črti. Takšne voznike pa sploh en hebem 5%. Zabije naj se, butelj!

za take ljudi kot si ti imamo posebne ustanove zaprtega tipa

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
P.S.

za take ljudi kot si ti imamo posebne ustanove zaprtega tipa

Tudi zate, lubči, tudi zate.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Ne goba nimaš pojma, tole je solkanska obvoznica (domnevam) in če bi dal bivšilas cel posnetek bi se videlo da je ravkar pripeljal iz tunela kjer je omejitev mislim da 60, potem naprej pa preneha kjer sledi dolga ravnina in večina folka stopi na gas.

Včeraj nisem opazil nobene omejitve. Je pa pred tunelom elektronska tabla, samo ni delala.
confused-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
če je to edino merilo potem sem papež...kako folk vozi v lj to ne moreš verjet, da ne omenjam kamionarjev vsi po 100/h.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja lej...ce ne znas po Lj furat, se jo enostavno izogibaj. Lih vi, ki niste navajeni Ljubljane delate guzvo in serjete po cesti. Imate bus, pa ga uporabite!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
V Ljubljani se je promet v zadnjih par letih vsekakor umiril, to ti lahko z gotovostjo povem, ker sem do nedavnega živel na Celovški, kjer pred par leti nisi slišal televizije ob odprtem oknu, danes se to nekako da.

Večje mesto ima svoje specifike vožnje in vsak, ki pride, se mora temu prilagoditi, drugače ne gre in če se vsak dan voziš iz Kranja v Ljubljano, bi to moral že vedeti.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja lej...ce ne znas po Lj furat, se jo enostavno izogibaj. Lih vi, ki niste navajeni Ljubljane delate guzvo in serjete po cesti. Imate bus, pa ga uporabite!

Kdo se oglaša, najprej se vi naučite voziti po CPP...ne pa v coni 70 lepo gasa 90 in več pa coni 100 po obvoznici 120 itd....
da ne govorim o prehitevanju v škarju in še in še.

VI IMATE BUS uporabite TROLE. Zdaj imate še WIFI AL YANKHOVICH.

MadMitch: ta mesec 3x in upam, da mir za lep čas...LJ je dobro edino po obvoznici
evil.gif

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:

Mi se bomo umaknili oz. izogibali Ljubljani, vi Ljubljančani pa ne nam srat po Krasu, pa smo zmenjeni!!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
... pa coni 100 po obvoznici 120 itd....

A si kdaj pomislil, da je na ljubljanski obvoznici, ki je mimogrede označena kot hitra cesta, omejitev 110 km/h in da števci "lažejo" - tako se tisti, ki tam divajmo vratolomnih 120 km/h, vozimo bolj kot ne po predpisih (in kolnemo počasnete, ki s vasi 3x na mesec priletijo v LJ in jim je še to preveč).

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:

Tipičen primer napihnjenca, ki se v nedeljo odpravi malo pogledat po Sloveniji oziroma odročne kraje.
Na cesti, ki je v tej temi največkrat dokumentirana pa vozi "no comment"
10.gif

Dragi moj - Slovenija NI samo Ljubljana z okolico ampak je Slovenija z Ljubljano !
Za jutri me že sedaj skrbi, ker moram zopet v mesto, kjer se ne uporablja smernikov, vzvratnih ogledal,osnovnih osnov bontona,...
cry12bpy.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Vožnja v mestu je specifična in za nekoga, ki je ni vajen vsak dan, lahko hudo zoprna, ravno tako velja za nekoga, ki večino časa vozi po mestu in se enkrat na tri mesece odpravi na odprto cesto, avto cesto ali, Bog ne daj, na kakšno lokalno. Oba sta v okolju, ki ga nista vajena, izgubljena. Jaz sem v mestu do takih kar se da strpen. Tudi menjavanje parih pasov pred križiščem me ne moti, celo prostor dam takemu, se je pač zaštrikal, njegov avto ne zna sam, kot moj do doma. Isto pričakujem od lokalcev, če sem kje, kjer ni moj teritorij in se prav nič ne razburjam, če mi seka ovinek tako, da mi čez nogo zapelje, dokler se ne rukneva, spustim ga naprej, kjer jaz niti slučajno ne bi prehiteval... On cesto pozna bolje, tukaj zna njegov avto sam domov.

Motijo me in to povsod, piloti, ki so prepričani, da smo vsi ostali na cesti tam samo zato, da njega oviramo in mu namenoma delamo gnečo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:

Včeraj nisem opazil nobene omejitve. Je pa pred tunelom elektronska tabla, samo ni delala.
confused-1.gif

Ti šment, mogoče je pa res ni več! Vsekakor je pred časom bila!
crazy1.gif