bedaki na cesti

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Mogoče zato, ker ima oni pred tabo tempomat nastavljen na 55 km/h, da vozi realnih 50, ti pa voziš realnih 45...
sprasujem se.gif

Potem praviš, da lahko mirne vesti vozim 55 km/h (po števcu) in ne bom dobil kazni?
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Vzemi gps in si izmeri realno hitrost. Števec vedno kaže malo več, ravno zato, da ostaja ta manevrski prostor. Na mojem je napake skoraj za 10%.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Vzemi gps in si izmeri realno hitrost. Števec vedno kaže malo več, ravno zato, da ostaja ta manevrski prostor. Na mojem je napake skoraj za 10%.

To vem, da odstopa, ampak kolikor vem je tudi odvisno od hitrosti...višja kot je, bolj odstopa. Bom probal kak programček za telefon dobit alpa kakega garmina
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Relativno vedno odstopa približno enako. Absolutna razlika se pa seveda veča s hitrostjo. Saj sem ti napisal tako. Pri meni kaže cca 55, ko je po gpsu 50, in skoraj 110, ko je po gpsu 100. To je ves čas nekje v rangu slabih 10% napake.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Če boš imel na števcu 55, nikoli ne boš plačal kazni (razen cona 30 ali 40)... Odstopanje najlažje vidiš v primerjavi z GPS-om.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
...Pri meni kaže cca 55, ko je po gpsu 50, in skoraj 110, ko je po gpsu 100. To je ves čas nekje v rangu slabih 10% napake.
Pa kakšne kripevi to vozite.
Pri meni je pri 50km/h odstopanje ne več kot 1km, pri 100km/h pa slabih 2km

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako gre komu na živce, če se kdo drug po omejitvi pelje?

Tistim, ki v rit tiščijo?

Skozi vas oz. naselje je mislil, da vozi po omejitvi.
wink-1.gif
Če pogledaš v naselju malokdo vozi 50 km/h oz. po omejitvi kolikor je. Če je omejitev 50 večina vozi 55-65, sigurno. Jaz vozim 50 ali manj (pač nimam tempomata, tako da moram malce paziti). Da pa vozijo prek 50 vidim predvsem tako, da se avto pred mano oddaljuje od mene, ko se vozim v naselju, čeprav imam hitrost 50. To gre tistim na živce, ker ti voziš 50, oni pa ne morejo 55-65...potem pa ko je ravnina in je omejitev 90 pa vozijo tam 70-80...to so pravi pacienti.

Večina 55-65 ?? Si ti mal
stupid-1.gif
. Lepo od tebe, da voziš 50km/h, ne razumem pa, da moraš paziti, ker...nimaš tempomata? Imaš digitalni gas, ko v igrici, on/off?
Jaz vozim na 50, 50, na 90, 90 in po ac DO 130 km/h. Kaj se dogaja za mano....me prav boli k...! AC je izjema, ker sem 95% na voznem pasu in se še NI zgodilo, da bi s svojo hitrostjo izsilil za mano vozečega izstrelka, ki vozi 150, 160....+

Kako potem razlagaš, da ko vozim za nekom ko je omejitev 90 in nato, ko pridem v naselje, kjer je 50 in jaz vozim 50 se vedno oddaljijo od mene? Kako to?
smile-1.gif
Če bi imel tempomat bi lepo nastavil 50 in to bi držalo in mi ne bi bilo treba skrbet...skozi naselje pa vozim v 4 in lahko hitro pobegne kak km čez 50.

Nekateri začnemo bremzat par metrov pred tablo 50; spet drugi pa že 200m prej spustijo gas....
hysterical-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Bremzat??????
Nimaš kaj bremzat, hitrost se prilagodi brez naglih dejanj, torej tako, da pravočasno zmanjšaš hitrost.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Bremzat??????
Nimaš kaj bremzat, hitrost se prilagodi brez naglih dejanj, torej tako, da pravočasno zmanjšaš hitrost.

Nimam kaj bremzat? Kaj potem, ko kdo izsiljuje prednost ni treba bremzat al kako?
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Bremzat??????

Nimam kaj bremzat? Kaj potem, ko kdo izsiljuje prednost ni treba bremzat al kako?
smile-1.gif

A si ti totalen retardiranc al se sam malo norca delaš in hočeš zarad svoje neumnosti druge debilne delat. Ti si pisal o bremzanju pred znakom za omejitev in na to sem ti odgovoril, kot te bo tudi inštruktor naučil, če boš prišel čez zdravniški pregled. Kdo je kje omenjal izsiljevanje?

Lih če ne zmoreš tolikšnega mentalnega napora, da bi si zapomnil, kaj si pisal:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Jaz začnem bremzat par m pred tablo...

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Maš prav, od nekje sem imel teh 10% v glavi a očitno napačno.

S SloTecha:
Ramet AD9 (fiksna ohišja): toleranca +- 3 km/h
ULTRALYTE COMPACT (ročni radar): toleranca +- 2km/h
Traffipatrol V (ročni z video kamero): toleranca +- 3 km/h
Traffipatrol (XR) (ročni radar): toleranca +- 2 km/h

Gatso in Multanova 6F sta vgrajena v vozila in imajo toleranco +- 5 km/h, odvisno od modela.

Lista ni popolna, policija uporablja še radarje znamke Riegl (ne vem modela in specifikacije)

Torej ima v naselju toleranco nekje 5-10%

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pogrešek naprave je eno, varnostna razlika (al kak se že reče) v zakonu pa je spet nekaj drugega.