bedaki na cesti

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Verjetno je poanta tvojega filmčka drugje, in sicer, kako malo dajo ljudje na lastno varnost. Prevečkrat vozijo po principu "imam pravico", a se ne zavejo, da s tem sebe direktno izpostavijo in tvegajo materialno škodo, telesne poškodbe ali celo smrt. Malokomu bo v uteho, da mu bo na nagrobniku na britofu pisalo "ni nil kriv".

nahrung002.gif

In zaradi tega, "imam pravico", poka po cestah. Sem sam doživel mišljenje 55 letnika. Ma pejt nekam, bedak star. Sam to bi mu lahko rekel, pa sem bil vljuden, ko smo se poslavljali. Vem pa, da jaz tam sopotnik ne bom več. Ampak dobil sem še en dokaz več, da je mišljenje katastrofalno, kar govorim že leta.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
... sem kot lastnik vozila klical na PP in prosil za policista ki je bil podpisan za več informacij. Povedal je da me je prijavil občan in da so po zakonu dolžni ukrepat.
Heh, če bi za vsak primer klical, na katerega naletim, bi porabil vsak mesec ves BigBob (1000 minut ali kolko že ima vključeno).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Mene pa nekaj zanima? Kam hudica je slo tistih 40 vozil, katerim se si ti umaknil, model z Golfom pa jih ni spustil mimo...

Nisem se umaknil zaradi zadaj vozečih (začuda naju ni nihče dohitel pri 150), ampak zato, ker je bil na desni pač prostor. Tako kot se ponavadi pravilno vozi na AC.

In kljub temu mu še vedno ni potegnilo. Jah jebat ga, je dal revež vse za novega bosanca in je zdej king of the road. Prov smiljo se mi.
grin1.gif

XXXL mimo si ga pihnil. Po prehitevalnem se nimaš kaj vozit. Pa sej ti ime vse pove.
smirk-1.gif
Meglenke majo tudi tako značilno ime, da jih uporabljaš takrat ko je megla. Sej veš, megla.....meglenka.....megl.....ane. Eni jih pa tako uporabljajo, da jih komot preimenujemo v deževnice.
Vem, da je prehitevalni pas namenjen prehitevanju... kar je kot kaze ta model tudi pocel, glede na to, da je bilo vsak 40 moznosti, ko bi se lahko umaknil nazaj. Sele sedaj je napisano, da je zadaj vozeci recimo 6x s smernikom nakazal, da hoce prehiteti... je pa to spet zgodba iz enih ust...

Zgodba iz enih ust... 60 km SE JE PELJAL PO LEVEM PASU V NEDELJO OB 19ih. Kaj moraš met še tu zraven napisano? Misliš da se bo zdaj našel lastnik golfa in napisal da se ni mogel umaknit 60 jebenih kilometrov?!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Verjetno je poanta tvojega filmčka drugje, in sicer, kako malo dajo ljudje na lastno varnost. Prevečkrat vozijo po principu "imam pravico", a se ne zavejo, da s tem sebe direktno izpostavijo in tvegajo materialno škodo, telesne poškodbe ali celo smrt. Malokomu bo v uteho, da mu bo na nagrobniku na britofu pisalo "ni nil kriv".

nahrung002.gif

In zaradi tega, "imam pravico", poka po cestah. Sem sam doživel mišljenje 55 letnika. Ma pejt nekam, bedak star. Sam to bi mu lahko rekel, pa sem bil vljuden, ko smo se poslavljali. Vem pa, da jaz tam sopotnik ne bom več. Ampak dobil sem še en dokaz več, da je mišljenje katastrofalno, kar govorim že leta.

Meni se je že večkrat zgodilo, da so me sopotniki spraševali, ko sem bil kje dodatno previden, zakaj to počnem, saj imam prednost itd. Iz izkušenj vem, da si je treba tisto svojo prednost nekam zataknit, ker mi pri razbitem avtu in še čem ne bo nič pomagala.

Si pa, odkar imam v avtu tempomat, privoščim še en luksuz, namreč, da vozim v naselju do pike po omejitvi (gps hitrost, ne po števcu, ker slednji kaže preveč). Vedno znova me zabava, kako s tem ob živce spravim folk. Motiti se pa vseeno ne dam.
tongue-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Vem, da je prehitevalni pas namenjen prehitevanju... kar je kot kaze ta model tudi pocel, glede na to, da je bilo vsak 40 moznosti, ko bi se lahko umaknil nazaj. Sele sedaj je napisano, da je zadaj vozeci recimo 6x s smernikom nakazal, da hoce prehiteti... je pa to spet zgodba iz enih ust...
Prehitevalni pas je namenjen prehitevanju, tam se nimaš kaj VOZIT. Tam samo PREHITEVAŠ... Voziš se pa po VOZNEM pasu.
Priročnik v roke, pa se hitro učit...

Citat:
Posebno priznanje moram danes podeliti Golfu 6 TSI, MB UV-885, ki mu je uspelo od šempetra do izvoza za nove jarše peljat po levem pasu. Očitno misli, da je 150 meja za vse. Meni se je uspelo na tej relaciji za njim umaknit na desni pas kakih 40x.

Zavarovalnica
Zavarovalnica Zavarovalnica Maribor d.d.
Naslov Cankarjeva ulica 3
2507 Maribor
Slovenija

Polica - vozilo
Številka police 0157876
Proizvajalec vozila VW
Model Golf Comfortline 1,4 TSI AO zavarovanje
Registrska številka MBUV885
Vrsta vozila neznan

Če kdo lahko vpogleda v polico, bi bilo zanimivo videt njegovo ime in priimek, da se ve, koga se je treba na cestah pazit.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako gre komu na živce, če se kdo drug po omejitvi pelje?

Tistim, ki v rit tiščijo?

Skozi vas oz. naselje je mislil, da vozi po omejitvi.
wink-1.gif
Če pogledaš v naselju malokdo vozi 50 km/h oz. po omejitvi kolikor je. Če je omejitev 50 večina vozi 55-65, sigurno. Jaz vozim 50 ali manj (pač nimam tempomata, tako da moram malce paziti). Da pa vozijo prek 50 vidim predvsem tako, da se avto pred mano oddaljuje od mene, ko se vozim v naselju, čeprav imam hitrost 50. To gre tistim na živce, ker ti voziš 50, oni pa ne morejo 55-65...potem pa ko je ravnina in je omejitev 90 pa vozijo tam 70-80...to so pravi pacienti.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.095
16.267
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Prehitevalni pas je namenjen prehitevanju, tam se nimaš kaj VOZIT. Tam samo PREHITEVAŠ... Voziš se pa po VOZNEM pasu.
Priročnik v roke, pa se hitro učit...

Citat:
Posebno priznanje moram danes podeliti Golfu 6 TSI, MB UV-885, ki mu je uspelo od šempetra do izvoza za nove jarše peljat po levem pasu. Očitno misli, da je 150 meja za vse. Meni se je uspelo na tej relaciji za njim umaknit na desni pas kakih 40x.

Zavarovalnica
Zavarovalnica Zavarovalnica Maribor d.d.
Naslov Cankarjeva ulica 3
2507 Maribor
Slovenija

Polica - vozilo
Številka police 0157876
Proizvajalec vozila VW
Model Golf Comfortline 1,4 TSI AO zavarovanje
Registrska številka MBUV885
Vrsta vozila neznan

Če kdo lahko vpogleda v polico, bi bilo zanimivo videt njegovo ime in priimek, da se ve, koga se je treba na cestah pazit.

lahko bi ampak bi to bila pa verjetno že kršitev varstva podatkov
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.095
16.267
113
a ne gre v tistem primeru za audija (a4/6) avant? tukaj pa je omenjen golf...

edit: sem videl, da je v drugi temi pa res omenjen audi s pripadajočimi podatki...bom res mal pogledal, pa da vidim kaj lahko storim (pa da je po zakonu)
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko mu en v oddajo pokliče, pa ga vpraša (če ima take oddaje)...
Oziroma Matey, preveri, če je res njegov avto, potem pa pokliči in se delaj, kot da ne veš zagotovo...
tongue-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

wink-1.gif
Če pogledaš v naselju malokdo vozi 50 km/h oz. po omejitvi kolikor je. Če je omejitev 50 večina vozi 55-65, sigurno. Jaz vozim 50 ali manj (pač nimam tempomata, tako da moram malce paziti). Da pa vozijo prek 50 vidim predvsem tako, da se avto pred mano oddaljuje od mene, ko se vozim v naselju, čeprav imam hitrost 50. To gre tistim na živce, ker ti voziš 50, oni pa ne morejo 55-65...potem pa ko je ravnina in je omejitev 90 pa vozijo tam 70-80...to so pravi pacienti.

Večina 55-65 ?? Si ti mal
stupid-1.gif
. Lepo od tebe, da voziš 50km/h, ne razumem pa, da moraš paziti, ker...nimaš tempomata? Imaš digitalni gas, ko v igrici, on/off?
Jaz vozim na 50, 50, na 90, 90 in po ac DO 130 km/h. Kaj se dogaja za mano....me prav boli k...! AC je izjema, ker sem 95% na voznem pasu in se še NI zgodilo, da bi s svojo hitrostjo izsilil za mano vozečega izstrelka, ki vozi 150, 160....+

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

wink-1.gif

Večina 55-65 ?? Si ti mal
stupid-1.gif
. Lepo od tebe, da voziš 50km/h, ne razumem pa, da moraš paziti, ker...nimaš tempomata? Imaš digitalni gas, ko v igrici, on/off?
Jaz vozim na 50, 50, na 90, 90 in po ac DO 130 km/h. Kaj se dogaja za mano....me prav boli k...! AC je izjema, ker sem 95% na voznem pasu in se še NI zgodilo, da bi s svojo hitrostjo izsilil za mano vozečega izstrelka, ki vozi 150, 160....+

Kako potem razlagaš, da ko vozim za nekom ko je omejitev 90 in nato, ko pridem v naselje, kjer je 50 in jaz vozim 50 se vedno oddaljijo od mene? Kako to?
smile-1.gif
Če bi imel tempomat bi lepo nastavil 50 in to bi držalo in mi ne bi bilo treba skrbet...skozi naselje pa vozim v 4 in lahko hitro pobegne kak km čez 50.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Mogoče zato, ker ima oni pred tabo tempomat nastavljen na 55 km/h, da vozi realnih 50, ti pa voziš realnih 45...
sprasujem se.gif