Banda inkasantska

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Nekako tako da...tam, kjer bi morali kretene dobiti ali jih loviti, jih pa ni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Epilog: pritožba na redarstvo je bila uspešna, tistih 40€ gremo lahko zapit.

Ali mora redarstvo kakorkoli odgovoriti na pritozbo... in ce da (logicno bi bilo, ker drzavljani imamo samo 8 dni casa za oddat pritozbo oz. ugovor), v koliksnem casu ...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Jest sem dobil 18.4. oddal 22.4.. Odgovor dobil 5.6.
smile-1.gif
je bila pa PP in ne občinsko redastvo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Pač, to je še en korak k pravni državi. Jaz sem od csd (mddsz) odgovor na pritožbo dobil po letu in pol. Pa še to negativen (vzorec), čeprav po medijih ustavni strokovnjaki govorijo da so naredili napako pri izdaji odločb in bi jo morali odpraviti po uradni dolžnosti (ne glede na to ali je podal pritožbo ali ne)

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Ta dvoleten rok je ena fina zadeva.
zmaga.gif

Danes si sparkiral narobe, po 1 letu in 11 mesecev pa dobiš plačilni nalog.
aplauz.gif

V kolikor po 2 letih ni globe ali odgovora, zadeva zastara.
cry12bpy.gif

Se pa ta zastaralni rok pretrga z vsakim delom prekrškovnega organa.
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Ta dvoleten rok je ena fina zadeva.
zmaga.gif

Danes si sparkiral narobe, po 1 letu in 11 mesecev pa dobiš plačilni nalog.
aplauz.gif

V kolikor po 2 letih ni globe ali odgovora, zadeva zastara.
cry12bpy.gif

Se pa ta zastaralni rok pretrga z vsakim delom prekrškovnega organa.
grin1.gif

To se mi zdi, da so ze zakonsko uredili... in sicer od dneva prekrska do obvestila ne sme preteci vec kot 30 dni ... Ce se prav spomnim, je bila ravno tukaj nekje ena debata na to temo pred nekaj meseci ....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
30 dni je samo za stacionarne radarje, ostalo ostane po ZP 2 leti...

Ne samo stacioanrni... ampak prekrsek, ki je bil ugotovljen s tehnicnimi sredstvi... Sem pomoje stejejo tudi merilci mestnega redarstva ...

http://www.ljubljana.si/si/mol...ja-in-odgovori/

Kdaj lahko pričakujem vročitev plačilnega naloga?

Mestno redarstvo si prizadeva, da kršitelji kar najhitreje dobijo plačilni nalog, na podlagi katerega je bodisi možno plačilo bodisi vložitev pravnega sredstva. Seveda pa je potrebno upoštevati zastaralne roke, po preteku katerih postopek ni več možen. Zakon o prekrških (ZP-1) kot procesni predpis zastaranje ureja v 42. členu. Pri tem je posebej pomemben prvi odstavek, ki določa, da postopek o prekršku ni dopusten, če pretečeta dve leti od dneva, ko je bil prekršek storjen ter da postopka o prekršku, ki je bil ugotovljen s tehničnimi sredstvi in kršitelj s kršitvijo ni bil seznanjen, ni dopustno začeti, če od dneva storitve prekrška preteče več kot 30 dni, ko je bil prekršek storjen.

To je t.i. relativno zastaranje. To pomeni, da mora biti postopek po zaznavi prekrška pričet v obdobju dveh let, za primer prekrška, ki je bil ugotovljen s tehničnimi sredstvi in kršitelj s kršitvijo ni bil seznanjen, pa v roku 30 dni, ker v nasprotnem primeru postopek zastara.

Pomemben pa je tudi tretji odstavek, ki ureja absolutno zastaranje. Ta določa, da zastaranje pretrga vsako dejanje organa, pristojnega za postopek, ki meri na pregon storilca prekrška. Po vsakem pretrganju začne teči zastaranje znova, vendar pa postopek o prekršku v nobenem primeru ni več mogoč, ko poteče dvakrat toliko časa, kolikor ga zahteva zakon za zastaranje postopka o prekršku. Skratka, postopek mora biti do pravnomočnega zaključka pripeljan v štirih letih, v nasprotnem primeru pa se pregon zaradi zastaranja ustavi.

Ali pa nekaj ne razimem prav... kar tudi ne bi bilo nic cudnega... Saj so te zadeve ponavadi napisane tako, da jih tudi pravniki vcasih ne razumejo
smile-1.gif

EDIT:
Se en vir >> https://zakonodaja.com/zakon/zp-1/42-clen-zastaranje-pregona

42._clen_ZP-1-20140609-145623.jpg

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Jaaa..... Pa še vseeno ga morajo nekam pripeljati (mobilni) in tam stoji (stacionarni), da lahko opravlja delo.

Mobilnih v smislu merjenja med vožnjo (montiran v avto kot majo polcaji) redarji nimajo.

Una zadeva s kamerami na rdeči luči pa mislim, da ni več dovoljena. Nisem ziher...

13. jul 2011
2.677
626
113
Mislim, da se vidva ne štekata najbolje kaj pomeni za koga mobilni in kaj stacionarni radar.
@Jest misli na radarje, ki jih imajo v avtomobilu in se potem parkirajo ob cesti oz. postavijo radar ob cesti na stojalo za kakšno uro.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Malce prehiter sem bil... Pridem prejle domov iz sihta in me v nabiralniku caka obvestilo... Sem sel na posto iskat... in zadeva je sla skozi... Postopek je ustavljen, in zahteva za sodno varstvo je utemeljena ...
cheer.gif

So pa potrebovali skoraj dva meseca za odgovor ...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Bo pa sudja odločil, kaj je prav in kaj ne...
smile-1.gif

Men je že jasno, Jest se pa obeša na besede...
Drgač pa, kaj lahko redarji in kaj ne:

ZPrCP - Zakon o pravilih cestnega prometa

15. člen
(pooblastila občinskega redarstva)

(2) Občinski redarji izvajajo nadzor nad 46. in 47. členom tega zakona izključno s samodejnimi napravami in sredstvi za nadzor prometa, s katerimi se prekrški slikovno dokumentirajo, pri tem pa nimajo pravice ustaviti voznika.

46 in 47 člen pa govorita o najvišjih dovoljenih hitrostih. Zdaj, a je radar mobilni al stacionarni al v kanti za smeti al v kanguju je vsaj men čist egal, v kolikor pride fotka v 30 dneh od prekrška, sem ga nasankal...

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
vozi po predpisih, pa ne bo problemov.
ozka cesta, dva pasova, veliko prometa, ni pločnikov, logično, da bo 50.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Še en mogočnež. Saj boš tudi ti enkrat na eno mino naletel, kjer bo bolj važno, da so možnosti kasiranja, kot pa to, da je promet varen.